Ässille vapauttava kotivoitto − HIFK kompastui tehottomuuteensa

LIIGA / Raportti
Ässiät saiva helpottavan voitto.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ässät sai Isomäen perjantai-iltaan vieraita Helsingistä, kun HIFK lähti hakemaan kasvojenpesua tiistaisen Jukurit-tappion jälkeen. Porilaiset saivat helpotusta omaan tulokselliseen ahdinkoonsa ottamalla kovan päänahan helsinkiläisvieraista lukemin 2−1.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tappiot allaan. Ässät kärsi keskiviikkona Tampereella kovan taistelun jälkeen 2−4-vierastappion Ilvekselle. HIFK puolestaan sukelsi tiistaina kotonaan, häviten Jukureille lukemin 3−5. Huomioitavaa otteluun lähdettäessä oli se, että Ässät oli hävinnyt kaksi edellistä kotiotteluaan maalierolla 1−13. 

Ässät sai tarvitsemansa lähdön

Hävittyään edellisessä kotiottelussaan paikallisvastustaja Lukolle lukemin 0−6, Ässät todella tarvitsi otteluun vahvan lähdön. Avauserä olikin porilaisilta vahvaa kamppailua ottelun aaltoillessa mukavasti päädystä päätyyn. Esimerkiksi Ässien Teemu Lepaukselle aukesi erän keskivaiheilla loistopaikka vieraiden maalin eteen, mutta kiekko karkasi hyökkääjän lavasta ennen todellista viimeistely-yritystä. 

Tunne ja tunteen mukanaan tuoma fyysisyys näyttelivät roolia läpi ottelun. Heti ottelun alussa laidat rytisivät, kun ensin HIFK:n hyökkääjä Micke-Max Åsten jakoi todellisen pommin Ässien Derek Barachiin, ja myöhemmin erässä Juha Jääskä taklasi Santeri Lukkaa 2+10 minuutin rangaistuksen arvoisesti.

Ottelun ensimmäinen erä sisälsi myös kaksi pikamaalia, kun ensin HIFK:n Jere Innala pääsi iskemään vieraat johtoon, ja tästä vain 25 sekuntia myöhemmin Ässien Teemu Lepaus pääsi veivaamaan tasoituksen HIFK:n maalin edustalta. Molemmat osumat syntyivät erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla.

Ässien maalilla Konstantin Volkov torjui avauserään vain neljä kertaa, kun taas vieraiden maalilla Michael Garteig urakoi kymmenen torjunnan edestä. 

Taistelutahto ja tulikuuma Volkov voiton avaimina

Toisesta erästä ei vauhtia puuttunut, vaikka maalit jäivät puuttumaan. Molemmissa päissä maalivahdit huokuivat itsevarmuutta ja varsinkin kotijoukkue Ässät näytti taisteluasennetta blokkaamalla useita laukauksia. Molemmat joukkueet pääsivät myös kertaalleen erässä ylivoimalle, mutta tulosta ei myöskään ylivoimalla tullut. 

Myös Konstantin Volkov joutui venymään ottelun toisessa erässä parhaimpaansa, kun venäläismaalivahti muun muassa nollasi vieraiden kultakypärän Olli Palolan läpiajosta.

Ässien vahva taistelutahto jatkui läpi toisen ja kolmannen erän. Kotijoukkueen asenne oli täysin eri planeetalta kahteen edelliseen kotiotteluun verrattuna, ja samalla myös Isomäen kotiyleisö saatiin voitettua joukkueen taakse.

Kotiyleisö saikin aihetta juhlaan Jarno Kärjen ottaman kampitusjäähyn aikana, kun kanadalaishyökkääjä Nick Moutrey pääsi karkaamaan alivoimalla läpiajoon. Varmaotteinen viimeistely ohitti voimattomaksi jääneen Michael Garteigin ja Ässät siirtyi 2−1-johtoon. 

Johtomaalin jälkeen Ässät passivoitui ja HIFK lähti jahtaamaan tasoitusta vimmatusti. Tasoituksen edessä seisoi kuitenkin kuluvan viikon otteluissa pelinsä löytänyt Volkov. Ässien puolustus piti keskustan tiiviinä, ja lukuisia laukauksia blokattiin. Varsinkin ottelun viimeiset viisi peliminuuttia olivat täysin HIFK:n hallintaa, ja Ässien rooli oli lähinnä toimittaa purkukiekkoja vieraiden päätyyn. 

Kova taistelu palkittiin, joten Ässät kuittasi voiton loppulukemin 2−1. HIFK haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia mutta kotijoukkue oli todella ilkeä vastustaja helsinkiläisille loppuun saakka. Isomäen kotiyleisön reaktioista saattoi huomata kuinka vapauttava voitto oli kyseessä Ässien ahdingon keskellä. 

Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan heti huomenna, kun Ässät matkaa Pelicansin vieraaksi Lahteen, ja HIFK pelaa kotonaan HPK:ta vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo