Ässien ylivoimapeli yskähteli pahasti - HIFK nappasi voiton kokeneiden karjujen maaleilla

LIIGA / Raportti
Markus Kankaanperä (vas.) iski Porissa ottelun voittomaalin.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässät yritti perjantaina kampittaa HIFK:ta, mutta yrityksen tasolle jäi. Porilaisten ylivoimapeli jatkui surkeana, eikä nousu jumbopaikalta tullut yhtään lähemmäs. HIFK:n kokenut kaarti Lennart Petrellin johdolla oli avainasemassa helsinkiläisten 4−1-vierasvoitossa.
Lähtökohdat 

Ässien synkeä syksy on saanut viime aikoina tarvittavia piristysruiskeita, kun joukkueen pistetili on alkanut karttua. Viime viikolla Lukko taipui voittomaalikilpailun jälkeen ja Jukurit puolestaan kaatui tiistain vierasottelussa 2−0.

Maalivahtipelaaminen 

Perjantain perussuorittamista. Andreas Bernard ei esittänyt juhlapelissään ihmeitä, muttei myöskään varsinaisesti pettänyt. HIFK:n osumat tulivat aivan maalin edustalta, voittomaali lisäksi ohjauksen avittamana.

Puolustuspelaaminen 

Lisää jämäkkyyttä oltaisiin tarvittu. HIFK:n kaksi ensimmäistä osumaa syntyivät pitkälti hävittyjen kaksinkamppailuiden seurauksena. HIFK:n kolmannessa maalissa puolustus koomaili, kun helsinkiläiset pääsivät monen pelaajan vahvuudella vastahyökkäykseen.

Hyökkäyspelaaminen 

Niklas Appelgrenin johtama kolmosketju jatkoi vahvoja esityksiään ja erottui pirteällä pelillään. Ketju teki myös kotijoukkueen ainokaisen. Hyökkäyspäässä Ässät hakkasi pitkälti päätään seinään ja parhaasta maalintekosektorista lauottiin ohi maalin peräti kymmenesti. Peli meni tukkoiseksi, vaikka ajoittain porilaisilla hyvä hallinta olikin.

Erikoistilanteet 

Ylivoimassa Sakari Salmisen ja Jarno Kärjen akseli haki toisiaan välillä liiankin hanakasti poikittaissyötöillä, mikä ei toiminut. Pata hukkasi peräti seitsemän ylivoimatilaisuutta, mikä ei imartele. 

Lähtökohdat 

Loistavaa kauden alkua seurasi vaikeampi vaihe syys-lokakuun vaihteessa. Sittemmin HIFK on palannut oikeille raiteille, kun Ässät-ottelua edeltäviin kolmeen otteluun oli tullut kaksi varsinaisen peliajan voittoa sekä jatkoaikatappio.

Maalivahtipelaaminen 

Markus Ruusu torjui ajoittain liiaksi kiekkoja eteensä, mutta puolustus siivosi ne tarvittaessa. Ruusu otti katkon silloin, kun joukkue sitä tarvitsi, pisti kiekon peliin kun tilanne sitä vaati ja otti oheen pari maukasta torjuntaa, joista koppaus Lauri Tukosen yläkulmavetoon oli illan parhaimmistoa.

Puolustuspelaaminen 

Kyle Quinceyn rauhallisuus näkyi pelin avaamisessa, kun alakerran isäntä näytti esimerkkiä. Ajoittain puolustaja kävi tosin tarpeettoman kuumana ottaen turhia rangaistuksia, mutta tuki hyökkäyspäähän oli toimivaa. Ässiä ei saatu välttämättä aina ulos parhailta maalipaikoilta, mutta kakkoskiekoissa HIFK:n pakisto oli vahva.

Hyökkäyspelaaminen 

Stadilaisten ykköstykit olivat varsin unessa ensimmäiset kaksi erää, mutta kun ottelu piti laittaa pakettiin, astuivat tähdet esiin. 3−1-osuma oli varsin näyttävä vastahyökkäys, jossa hyödynnettiin monta eri kaistaa Teemu Erosen viimeistellessä kuvion tarkalla laukauksella. Ylivoimapelaamisessa eturivin hyökkääjillä jäi kosolti parantamisen varaa. Alemmat ketjut ottivat Porissa ratkaisun viittaa.

Erikoistilanteet 

Kun ei ykkösylivoima ottanut toimiakseen, nosti toinen ylivoimaviisikko profiiliaan Anton Lundellin johdolla. Lennart Petrell survoi ylivoimalla HIFK:n avausosuman maalin edestä sisään. Alivoimalla vierasjoukkue oli elementissään, pysäyttäen Ässien jokaisen yrityksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo