TPS hukkasi kolmen maalin johdon – Ässät voittoon värikkäässä ottelussa

Joachim Rohdin oli isossa roolissa Ässien kirissä.
Karmaisevan alun otteluun saanut Ässät kiri kolmen maalin takaa voittoon lukemin 4–3. Ratkaisevan osuman voittomaalikilpailussa teki Will Graber.

Ässät oli pahasti jäljessä ensimmäisessä erässä. Heti erän alkuun TPS onnistui menemään kahden maalin johtoon Arttu Ilomäen ja Scott Kocmachukin maaleilla.

Karmean alun jälkeen Ässätkin onnistui rakentamaan maalipaikkoja, mutta kiekkoa ei joukkue saanut verkkoon. Ässien paremman vaiheen jälkeen TPS puolestaan meni jo 0–3-johtoon Jonne Tammelan maalilla.

Erikoisin tilanne nähtiin erän lopulla, kun TPS teki oman maalin siirretyn rangaistuksen aikana. TPS:n Michael Dal Collen lähti syöttämään omaan päätyyn ja kiekko lipui tyhjään maaliin. Maali merkittiin lopulta Ässät-vahti Niklas Rubinin tekemäksi.

Ässät taisteli rinnalle ja ohi

Ässät oli toisessa erässä huomattavasti paremmin liikkeellä. Porilaiset saivat rakennettua mukavasti tilanteita erän alkupuoliskolla, mutta maalit jäivät vielä uupumaan.

Ajassa 31.07 Ässät kavensi tilanteeksi 2–3 ylivoimalla, kun Joachim Rohdin ohjasi Will Graberin laukauksen ohi TPS-vahti Lassi Lehtisen. Maalin jälkeen myös TPS sai luotua paremmin paikkoja, mutta erässä ei enempää maaleja nähty.

Kolmannen erän ensimmäinen puolisko oli hyvin TPS:llä hallussa. Turkulaiset puolustivat vahvasti eikä päästänyt Ässiä aloittamaan kunnollista loppukiriä. Puolustus ei kuitenkaan pitänyt loppuun saakka.

Ensin Ässät sai mahdollisuuden tasoitukseen rangaistuslaukauksen muodossa, mutta Ässien Graber ei onnistunut iskemään kiekkoa verkkoon. Kuitenkin heti seuraavasta aloituksesta Alexander Ruuttu pääsi iskemään tilanteeksi 3–3.

Molemmat joukkueet hakivat hanakkaasti voittomaalia jo varsinaisella peliajalla, mutta ottelussa päädyttiin jatkoajalle. TPS:llä oli paremmat paikat maalintekoon jatkoajalla, mutta ottelu venyi voittomaalikilpailuun. Ainoa onnistuja kilpailussa oli Ässien Graber, joten kaksi pistettä jäi Poriin lukemin 4–3.