Porissa joukkueet jatkoivat putkiaan – Ässät voittoputkessa ja TPS tappioputkessa

Jarno Kärki vastasi ottelun avausmaalista.
Kuva © Teemu Grönroos
Porilaiset jatkoivat vahvoja otteitaan, kun taas TPS:llä tuska kasvaa. Pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 5–1.

Porissa ilman yleisöä pelatussa ottelussa kumpikin joukkueista jatkoi putkiaan. Ässille voitto oli kolmas peräkkäinen ja TPS:lle puolestaan viides tappio. Alkukaudella tiiviistä puolustuksestaan tunnettu vierailija on tappioputken aikana päästänyt jo 20 maalia, kun puolestaan Ässät on tiivistänyt peliään ja päästänyt voittamissaan otteluissa ainoastaan kolme osumaa.

Ottelu oli pelin alkua lukuun ottamatta hyvin kotijoukkueen hallinnassa. Ensimmäisessä erässä TPS painosti ylhäältä ja kotijoukkue oli ongelmissa pelin avaamisessa. Vierailijat saivat myös pitkiä pyörityksiä Ässien päätyyn ja TPS vei maaliodottaman 0.48–1.13.

Toiseen erään porilaiset onnistuivat kuitenkin muuttamaan peliään ja pääsivät avauksissa hyvin vastustajan paineen alta pois sekä pystyivät pyörittämään peliä TPS-päädyssä. Loppupelin maaliodottama menikin kotijoukkueelle 2.14–1.5.

Vaikka ensimmäisen erän alku olikin TPS:n hallintaa, vastasi kotijoukkue ottelun avausmaalista Jarno Kärjen iskiessä kiekon ohi Andrei Karejevin. Kärki pääsi useampaankin kertaan yrittämään laukausta, mutta Leevi Viitalan blokatun laukauksen hyökkääjä pääsi iskemään verkon perälle. Samalla hyökkääjä venytti omaa pisteputkeaan neljään otteluun.

Vierailijoiden parhaat paikat ensimmäisessä erässä tulivat Jack Rodewaldille ja Aarne Intoselle. Rodewald pääsi ohjaamaan Niklas Arellin laukauksen suoraan Konstantin Volkovin edessä, mutta malivahti hoiti hommansa ja Ässät säästyi takaiskulta. Intonen puolestaan pääsi yksin maalin eteen yrittämään maalintekoa, mutta laukaus nousi päätyverkkoihin.

Ässät ottaa pelin haltuunsa

Ottelun yllättävin maali nähtiin toisen erän alussa, kun Roni Seväsen roikkulaukaus puolesta kentästä upposi turkulaisten maaliin. Karejev kuitenkin kokosi itsensä nopeasti ja otti heti seuraavassa vaihdossa tärkeän pelastuksen Ässien päästessä hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Teemu Lepaus pääsi yrittämään Viitalan syötöstä maalintekoa, mutta pistesarake ei tällä kertaa karttunut.

Toiseen erään nähtiin Ässien kolmaskin maali, kun TPS-puolustaja Eemeli Saaren avaus päätyi Lenni Killisen lapaan ja hän ei erehtynyt päästyään yrittämään maalintekoa.

Ottelun toinen erä oli kotijoukkueelta selvää hallintaa, varsinkin maalien jälkeen. Vierailijat pääsivät kuitenkin kaventamaan Mitch Hultsin katkaistessa 16 ottelun maalittoman putkensa. Syöttöpisteet merkittiin hienon sommitelman jälkeen Mikael Pyyhtiälle ja Jaedon Descheneaulle.

Kolmanteen erään Ässät merkkautti vielä kaksi maalia. Ensin kauden ensimmäisellään Niklas Appelgren nousi röyhkeästi TPS-pelaajien ohi ja sijoitti kiekon maaliin. Erän loppuun porilaiset kaunistelivat vielä lukemia Eemil Erholzin toimesta.

Ottelussa Ässiltä löytyi ratkaisijoita laajalta rintamalta ja kaikkiaan 13 pelaaja keräsi tehopisteitä. Ässät kohtaa seuraavaksi heti maanantaina Helsingissä HIFK:n ja TPS saa vieraita Tampereelta tiistaina Ilveksen saapuessa Turkuun.