Hyvin tasainen vääntö Porissa – TPS voitti Ässät yhden maalin ottelussa

Teemu Kivihalme iski ottelun ainoan maalin.
Porissa nähtiin erittäin tiukka vääntö Ässien ja TPS:n välillä. Ottelun ainoaa maalia saatiin odottaa kolmanteen erään saakka, jossa TPS vei pidemmän korren.

Ensimmäisessä erässä TPS oli hieman niskan päällä. Ottelun alku oli hieman tahmeahko, kun kumpikaan joukkue ei ollut parhaalla jalalla liikenteessä. Paikkoja ei juuri ollut, kunnes TPS sai ensimmäisen ylivoimansa. Ässät-vahti Niklas Rubin piti hyvillä torjunnoillaan pelin toistaiseksi maalittomana.

Erä jatkui tasaisena vääntönä ja tarkkana puolustamisena. Ässät myös pääsi yrittämään ylivoimalla avausmaalin tekoa, mutta TPS pelasi vahvaa alivoimapeliä. TPS sai erän loppuun pyöritystä Ässien puolustusalueelle, mutta maalia ei nähty. Ensimmäinen erä päättyi tilanteessa 0–0.

Toisessa erässä nähtiin vähän vauhdikkaampaa peliä. Molemmat joukkueet saivat toisen erän alkupuolella joitakin maalipaikkoja. Lähimpänä maalintekoa oli Ässien Will Graber, joka iski kiekon tolppaan.

Peli aaltoili paljon, ja molemmat saivat aikaiseksi pyörityksiä hyökkäyspäässä. Kaukalossa ei tosin nähty kauniita syöttökuvioita, vaan väkisin maalinedustalle punnertamista. Lopulta toinenkin erä päättyi kuitenkin maalittomana.

Barach joutui jättämään kaukalon

Viimeisen erän alussa nähtiin ikävä yhteentörmäys, jonka myötä Ässien Derek Barach loukkaantui. Barach ja TPS:n Arttu Ilomäki törmäsivät tilanteen ulkopuolella, sillä seurauksella, että Barach sai osuman päähänsä. Tilanteesta ei kuitenkaan annettu rangaistusta.

Muuten ottelun kuva jatkui samanlaisena kuin tähän asti – tasaista vääntöä ja aika vähän maalipaikkoja. Lopulta ajassa 52.54 nähtiin vihdoin ottelun avausmaali, kun puolustaja Teemu Kivihalme vei TPS:n 0–1-johtoon väkevän maalille nousun päätteeksi.

Ässät haki viimeiset kolme minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei kyennyt ohittamaan TPS-vahti Lassi Lehtistä. TPS siis voitti loppulukemin 0–1. Nollapeli oli Lehtiselle kauden ensimmäinen.