Ässät taisteli TPS:n rinnalle ja ohi – Porilaiset etenivät puolivälieriin

Pata-kapteeni Jesse Joensuu räjäytti loppuunmyydyn Isomäen liitoksistaan vain kaksi minuuttia ennen loppua.
Ässät eteni Liigan puolivälieriin voittamalla TPS:n Porissa torstai-iltana lukemin 2–1. Voittomaalin ottelussa iski Jesse Joensuu. Puolivälierissä Ässät saa vastaansa Tampereen Ilveksen.

Ässät eteni jatkoon pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta voittamalla ottelusarjan Turun Palloseuraa vastaan lukemin 2–1. Ratkaiseva kolmas ottelu päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen isäntien voittoon lukemin 2–1. Voittomaalin ottelussa iski kapteeni Jesse Joensuu.

Dominic Turgeonin tolppa herätti toiveita

Loppuunmyydyn Isomäen yleisö sai nauttia nopeatempoisesta avauserästä. Ässät pääsi ensimmäisenä huippupaikkaan erinomaisen hyökkäyspään karvauksen jälkeen. Kiekko pelattiin Turgeonille maalin eteen, joka laukoi kiekon ylärimaan.

Ässät pääsi kokeilemaan maalia ylivoimalla TPS-puolustaja Antti Tuomiston rangaistuksen aikana, mutta vieraat selättivät alivoiman onnistuneesti. Palloseura virkistyi ja loi maalintekopaikkoja erän loppua kohden, mutta Pata-maalilla torjuva Niklas Rubin piti pintansa.

Ensimmäinen erä päättyi maalittomissa tasalukemissa. Kumpikin joukkue oli aktiivinen laukomaan, ja Rubin merkkautti kotimaalilla kymmenen torjuntaa avauserään.

Kuiva ylivoima siirti avausmaalin odottelua

Ässillä oli vaikeuksia saada ylivoimapelaamista käyntiin, kun Sisu-Petteri Lehtonen istui kampitusrangaistusta. Vieraat kunnostautuivat jälleen alivoiman aikana, ja Isomäen yleisö sai jäädä odottamaan illan avausmaalia.

TPS pääsi lähelle avausosumaa saatuaan voimaa onnistuneesta alivoimasta. Sebastian Stålberg sai oman laatupaikkansa maalin kulmalta, mutta ruotsalaishyökkääjä tykitti kiekon yläriman kautta ulos.

Palloseura haki johtomaalia vimmatusti ja saikin kiekon Martin Johanssonin kypärän kautta maaliin. Maali oli tilanteessa kuitenkin siirtynyt paikoiltaan, ja tuplanollat pysyivät Isomäen tulostaululla.

Ässät sai erän loppuun uuden ylivoiman, mutta isäntien ruuti oli märkää. Avausmaali ei syntynyt toisessakaan erässä, joten tulos tai ulos -ottelun ratkaisu siirtyi kolmanteen erään.

Ässien hurja takaa-ajo vei porilaiset puolivälieriin

Palloseura sai unelma-alun kolmanteen erään, kun Teemu Kivihalme tykitti ottelun ensimmäisen osuman vain kaksi minuuttia erän alusta. Ailahtelevasti pudotuspelit pelannut puolustaja sai kiekon siniviivalla, ja paikkasi aiempia otteitaan iskemällä napakan rannelaukauksen ohi Rubinin.

Ässät sisuuntui takaiskusta, mutta vieraiden itsevarma peli löi kapuloita porilaisten rattaisiin. Turkulaisten maalilla torjunut Lassi Lehtinen oli lahjoittaa ottelun tasoitusmaalin annettuaan kiekon maalinsa takana Pata-kultakypärä Roope Talajalle. Lehtinen ehti kuitenkin lipua kiinni maalinsa tolppaan torjumaan kiekon.

Loppuunmyyty Isomäki repesi liitoksistaan, kun illan kolmas Ässät-ylivoima toi viimein tulosta. Derek Barach latasi pysäyttämättömän lämärin siniviivan tuntumasta. Ässät sai virtaa maalista, ja pääsi uudestaan maalialueelle asti, mutta Lehtinen pelasti vieraat toiselta takaiskulta.

Ässät siirtyi kuskin paikalle loppuhetkillä, kun kapteeni Jesse Joensuu räjäytti kotiyleisön juhlimaan vain kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Joensuu ohjasi Aleksi Heimosalmen laukauksen maalin edestä ohi Lehtisen. Isojen otteluiden pelaaja huudatti villisti kotiyleisöä osuman jälkeen.

TPS-valmentaja Jussi Ahokas otti aikalisän ja Lehtisen pois maaliltaan ja Palloseura pelasi selkä seinää vasten viimeiset minuutit.

Palloseura ei kuitenkaan saanut kiekkoa verkkoon ja Ässät aloitti juhlat Isomäessä voittamalla ottelun hurjan takaa-ajon jälkeen. Porilaiset etenee ottelusarjan voiton myötä puolivälieriin Ilvestä vastaan.