Ässät kukisti TPS:n kotonaan ja otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan

Pata-kapteeni Jesse Joensuu iski ottelun avausmaalin ja johdatti Ässät voittoon Liigan pudotuspeliavauksessa.
Porin Ässät otti maanantai-iltana ensimmäisen kahdesta tarvittavasta kiinnityksestä puolivälieräpaikkaan lyömällä Turun Palloseuran kotonaan lukemin 2–1.

Ässät otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan voittamalla Turun Palloseuran Porissa maanantai-iltana lukemin 2–1.

Ottelun voittomaalin iski Ässien Roni Sevänen. Ottelu noudatti todellisen pudotuspeliottelun kaavaa, sillä peli oli vauhdikasta ja tasaista. Myöskään tunteita ei Porin illasta puuttunut, sillä ottelussa nähtiin yhteensä 12 kahden minuutin rangaistusta.

Kummatkin maalivahdit, Niklas Rubin ja Lassi Lehtinen, esittivät laadukkaita torjuntoja pitkin iltaa.

Palloseura näytti olevan niskan päällä ottelun alussa. Vieraat hieroivat hyviä paikkoja ylivoimalla, mutta uhrautuva puolustuspelaaminen Ässiltä ja Rubinin erinomainen vire pitivät kiekon pois maalista.

TPS sai hurjan vireen päälle uudestaan erän loppuun, mutta maaleja ensimmäinen erä ei tarjonnut.

Vaisu alku koitui TPS:n kohtaloksi

Toisessa erässä jäällä nähtiin vaisu TPS. Pelin sahattua päädystä toiseen vieraat eivät saaneet luotua laadukkaita maalintekopaikkoja, ja Ässät siirtyi johtoon neljän minuutin pelin jälkeen.

Tilanteeseen juuri mukaan tullut Jesse Joensuu vastaanotti vauhdista Dominic Turgeonin loistosyötön, ja kokenut Pata-kapteeni naulasi erinomaisella rannelaukauksella Ässien ensimmäisen pudotuspelimaalin viiteen vuoteen.

Osumassa yhtä lailla avainasemassa oli maalille lipunut Alexander Ruuttu, joka parkkeerasi Lehtisen eteen luoden loistavan maskin Joensuun laukaukselle.

Ässät piristyi maalista huomattavasti laukoen erässä jopa 24 kertaa, mutta lisämaaleja toisessa erässä ei nähty, ja Palloseurallle jäi iso työ tehtäväksi viimeiseen erään.

Kuumia tunteita tarjonnut ilta päättyi Ässien juhlaan

Kolmannessa erässä nähtiin jälleen pirteämpi TPS. Erä tarjosi kuumia tunteita, etenkin penkin takana. TPS-valmentaja Jussi Ahokas ei ollut tyytyväinen Viljami Marjalan rangaistukseen isäntien Will Graberiin kohdistuneesta laitataklauksesta.

Tuomaristo oli vain hetkeä aiemmin kokoontunut keskustelemaan siitä, selviäisikö Marjala vain kahden minuutin rangaistuksella, mutta päätös piti. Niin ikään Graber lähti rangaistusaitioon torpattuaan TPS-pelaajan kumoon matkalla vaihtoaitioon taklauksen jälkeen.

TPS haki kavennusta vimmatusti, lopulta myös ilman maalivahtia. Ässät löi kuitenkin sinetin ensimmäiselle kiinnitykselle puolivälieräpaikkaan, kun ässäpuolustaja Roni Sevänen sai kiekon oman pään aloitusvoitosta, ja lähetti kiekon tyhjään TPS-maaliin.

Palloseura onnistui kampeamaan vielä maalin päähän ilman maalivahtia, kun Valtteri Pullin siniviivan tuntumasta lähettämä kiekko löysi tiensä muuten erinomaisen ottelun pelanneen Rubinin taakse.

Kelloon ei kuitenkaan jäänyt tarpeeksi aikaa tasoitukselle, ja Ässät voitti ensimmäisen pudotuspeliottelunsa sitten vuoden 2018. Ässillä on voiton seurauksena mahdollisuus edetä puolivälieriin heti tiistaina, kun ottelusarja jatkuu Turussa