Ässille vakuuttava kauden avaus − Jarno Kärki loisti kotiinpaluussaan

Jarno Kärki lunasti kovia odotuksia heti kauden avauksessa.
Ässät ja Sport avasivat liigakautensa Isomäen kiehuvassa perjantai-illassa. Kotijoukkue Ässät oli lopulta parempi tehokkaan ylivoimansa ansiosta lukemin 4–1.

Molempien joukkueiden kauden avausotteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, kun joukkueet olivat kohdanneet toisensa jo kahdessa harjoitusottelussa. Ensimmäisen näistä vei Ässät, ja toisen puolestaan Sport.

Isoin huomio kiinnittyi patapaitaan palaavaan Jarno Kärkeen ykkösketjun keskellä. Myös Sport esitteli uusia hankintojaan, kun jäälle luisteli muun muassa ruotsalaissentteri Axel Holmström.

Ottelu sai vähintäänkin vauhdikkaan alun, kun ensimmäiseen 30 sekuntiin molemmissa päissä nähtiin vaarallinen maalipaikka. Sport kilautti omassa tilanteessaan kiekon jopa rimaan asti. Ottelun avauserästä ei fyysisyyttä puuttunut, ja pelin luonteessa näkyi yleisön paluun tuoma into. Jokainen tilanne ja taklaus vietiin loppuun saakka.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon reilut kolme minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa, kun Michael Keräsen huolimaton hyökkäyspään rangaistus kostautui vierasjoukkueelle. Ässien tyylikäs ylivoimakuvio päättyi Jarno Kärjen varmaan viimeistelyyn takatolpilta.

Kokonaisuudessaan erässä nähtiin avausottelulle ominaisesti enemmän tunnetta kuin järkeä.

Ässien ylivoima suuressa roolissa

Toinen erä sai sekin räväkän alun, kun ensin Ässät kesti Sportin ylivoiman, ja heti perään porilaiset pääsivät itse hakemaan toista ylivoimaosumaa. Ässien ylivoima antoikin jälleen myrskyvaroituksen, kun pitkän painostuksen jälkeen Teemu Lepaus runnoi kiekon Rasmus Reijolan selän taakse. Kiekko näytti jo olevan Reijolan hallussa, mutta maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Ottelun puolivälin kohdalla Sport sai hieman kiekkokontrollia itselleen ja pystyi vyöryttämään pidempiäkin hyökkäyksiä isäntien päätyyn. Esimerkiksi pelin avaaminen omista kuitenkin yskähteli tuottaen useita pitkiä kiekkoja. Myös Rasmus Reijolan takana seisova maali näytteli erässä roolia hyppimällä jatkuvasti paikoiltaan.

Sport jatkoi jäähyilyään läpi erän, ja illan neljännestä ylivoimastaan Ässät rokotti jo kolmannen kerran. Toista erää oli jäljellä noin neljä minuuttia, kun ottelun hahmo Jarno Kärki iski toistamiseen. Terävä ja tarkka rannelaukaus yllätti voimattoman Reijolan, ja Isomäen lähes täyteen pakattu seisomakatsomo juhli jälleen.

Sport uudella ilmeellä päätöserään

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 3–0, mutta tämä ei vaasalaisvieraita lannistanut. Sport tuli kolmanteen erään vahvalla otteella ja pystyi vyöryttämään hyökkäyksiä Ässien päätyyn.

Sport sai lopulta ansaitun kavennusmaalin, kun Juho Tommila tälläsi viivalta kiekon sisään loistavan maskipelaamisen läpi. Välittömästi kavennusosuman perään isäntien päävalmentaja Ari-Pekka Selin päätti rauhoittaa tilanteen ottamalla aikalisän.

Vain pari minuuttia kavennusosuman jälkeen Ässät joutui jälleen tiukkaan paikkaan, kun Sport pääsi pelaamaan ylivoimaa. Sportin puolustaja Emil Johansson pääsi jo nostamaan ylivoimalla kätensä kohti kattoa, mutta varmoja otteita esittänyt Linus Söderström oli tilanteessa kiekon tiellä.

Reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua Sport haki vielä kavennusmaalia ilman maalivahtia. Tätä yritystä kesti noin kaksi ja puoli minuuttia, kunnes Ässien Roni Sevänen viimeisteli ottelun päätöslukemat 4–1 tyhjään maaliin. Kokonaisuudessaan Ässät otti ansaitun kotivoiton vakuuttavalla esityksellä.