Ässät selvään voittoon – SaiPa jäi jyrän alle Porissa

Ässien Lenni Hämeenaho pelasi vahvasti keskiviikkoillassa.
Kuva © Topi Lainio
Porissa nähtiin energistä jääkiekkoa Ässien ja SaiPan kohdatessa. Maalittoman avauserän jälkeen Ässien maalihanat aukesivat.

Ässät lähti hakemaan ensimmäistä kotivoittoaan SaiPasta sitten helmikuun 2020. SaiPa puolestaan pyrki saamaan ensimmäisen täyden pistepotin mukaansa vieraskaukalosta tällä kaudella.

Ensimmäisessä erästä lähtien ote oli suurilta osin Ässillä. Heti alusta saakka Ässät pääsi vyörymään SaiPan puolustusalueelle ja luomaan maalintekotilanteita. Kuitenkin SaiPan maalilla Niclas Westerholm torjui vahvasti.

Erän edetessä myös SaiPa pääsi paremmin kiekkoon ja peliin mukaan. Suurimmaksi osaksi SaiPa kuitenkin pystyi hallitsemaan kiekkoa lähinnä omalla puolustusalueellaan. Ne tilanteet, jotka SaiPa onnistui rakentamaan, Ässien maalilla Niklas Rubin torjui varmasti. Ensimmäisessä erässä ei kyetty maalintekoon, joten toiseen erään siirryttiin tilanteesta 0–0.

Ässien painostus palkittiin lopulta

Toinen erä jatkui vahvalla Ässien hallinnalla, vaihto vaihdolta joukkue vyörytti hyökkäyksiä SaiPan puolustusalueelle. Lopulta tämä palkittiin, kun Ässät siirtyi 1–0-johtoon. Ylivoiman jälkimainingeissa Derek Barach pääsi iskemään kiekon verkkoon sekavan maalinedustatilanteen päätteeksi.

Kauaa ei ehditty peliä jatkaa, kun seuraavassa vaihdossa Eemil Erholtz siirsi Ässät jo kahden maalin johtoon. Maali syntyi SaiPan pahasta kiekonmenetyksestä omalla puolustusalueella. Maalin jälkeen SaiPa turvautui aikalisään.

Aikalisän jälkeen peli tasoittui selkeästi. SaiPa sai muutaman maalintekopaikan, kun Ässille tuli joitain nukahduksia ja henkilökohtaisia virheitä omalla puolustusalueella. Huolimatta siitä, että molemmat joukkueet kykenivät vielä rakentamaan erässä maalintekotilanteita, niin maaleja ei nähty. Kolmanteen erään siirryttiin tilanteesta 2–0.

SaiPa ei pystynyt vastaamaan Ässien vyöryyn

SaiPa onnistui kolmannessa erässä kaventamaan ottelun onnekkaalla osumalla. Valtteri Ojantakanen pyrki syöttämään maalinedustalle, ja lopulta kiekko päätyi Ässien Barachin mailan kautta verkkoon.

Kavennusmaali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun ylivoimalla Lenni Hämeenaho ohjasi Aleksi Heimosalmen laukauksen maaliin ja vei Ässät taas kahden maalin johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Barach vei nopeasta vastahyökkäyksestä Ässät 4–1-johtoon illan toisella osumallaan.

Ottelun lopussa nähtiin vielä yksi osuma, kun Ässien Niklas Appelgren pääsi yksin läpi ja iski loppulukemiksi 5–1. Ässät siis lopulta onnistui voittamaan pitkän tauon jälkeen SaiPan kotikaukalossaan.