Pelicans niukasti Ässiä parempi – Pisteen napanneet patapaidat nousivat kahdeksanneksi

Patrik Bartošák palasi voitokkaasti Pelicans-maalille.
Tasainen kamppailu päättyi Pelicansin voittoon jatkoajalla maalein 3–2. Pussinokkien voittomaalista vastasi Aatu Jämsen.

Keskiviikkona Porissa kamppailtiin tärkeistä pisteistä pudotuspelisijoituksia ajatellen, kun Isomäen jäähallissa toisistaan mittaa ottivat Ässät ja Pelicans. Nousujohteista runkosarjaa pelaava Ässät lähti illan taistoon kahden ottelun voittoputkessa, kun taas lahtelaisvieraat yrittivät katkaista omaa kolmen ottelun tappioputkeaan.

Ässillä oli pisteitä ottamalla mahdollisuus nousta sarjataulukossa TPS:n ohi kahdeksanneksi ja ottaa etulyöntiasema kotietuun pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Pelicans puolestaan taistelee runkosarjan viimeisissä otteluissaan suorasta paikasta ja kotiedusta puolivälieriin KalPan, Kärppien ja HIFK:n kanssa, joten pisteillä oli iso merkitys myös sille.

Tasainen kamppailu päättyi lahtelaisten voittoon jatkoajalla maalein 3–2. Ottelun voittomaali merkittiin vahvaa kautta pelaavalle Aatu Jämsenille.

Voitto tiesi Pelicansin kolmen ottelun tappioputken katkeamista ja samalla se säilytti paikkansa viidentenä. Pisteen napannut Ässät kohensi tappiosta huolimatta sarjasijoitustaan nousten TPS:n ohi kahdeksanneksi.

Tasaista taistelua

Ottelu alkoi räväkästi. Avausmaali nähtiin jo ensimmäisellä peliminuutilla, kun Topias Vilénin viivasta lähtenyt rannelaukaus painui Ässä-maalin takakulmaan. Kotijoukkueella oli oma hyvä tilanteensa ennen Vilénin maalia Alexander Ruuttun päästyä kokeilemaan lähietäisyydeltä Patrik Bartošákin ohittamista.

Joachim Rohdin toi patapaidat tasoihin ylivoimalla Will Graberin tavoitettua ruotsalaisen lavan syötöllään. Tämän enempää maaleja avauserässä ei nähty, joten erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1–1.

Kamppailu jatkui tasaisena toisessa erässä. Peli aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän, minkä myötä molemmille joukkueille tarjoutui tekopaikkoja.

Erän ainoa osuma syntyi puoli minuuttia ennen toista erätaukoa. Kuumavireinen Roope Talaja ohjasi ylivoimalla Ässät johtoon Nikolas Matinpalon syötöstä.

Vieraat voittoon jatkoajan kautta

Vierailijat saivat päätöserään toivomansa alun, kun Lukáš Jašek onnistui tasoittamaan lukemat 2–2:een.

Erän puolivälin paikkeilla nähtiin erikoinen tapahtumasarja. Ensin Pelicans otti jäähyn, kun sillä oli liikaa pelaajia jäällä. Seuranneella ylivoimalla Ässät sortui samaan virheeseen ja ottelua jatkettiin tasavajaalla. Ja juuri kun turkoosinuttujen jäähy oli päättynyt ja ylivoima alkamassa, tuomittiin vieraille uusi rangaistus – syy: liian monta pelaajaa jäällä.

Maalia kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi, joten ratkaisua haettiin jatkoajalla. Tehokkaasti viime aikoina esiintynyt Aatu Jämsen sinetöi Pelicansin voiton. Voittomaali käytiin tarkistamassa vielä videolta, mutta rikettä siitä ei löytynyt ja näin lisäpiste lähti pussinokkien mukana Lahteen.

Voitollaan Pelicans päätti kolmen ottelun tappioputkensa ja säilytti paikkansa viidentenä. Pisteen saalistanut Ässät taas nousi tappiostaan huolimatta sarjataulukossa TPS:n ohi kahdeksanneksi.

Molemmat joukkueet jatkavat otteluitaan perjantaina Pelicansin isännöidessä KalPaa Lahdessa samaan aikaan kun Ässät matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Runkosarjan päätöskierroksella lauantaina Ässät ja Sport kohtaavat Porissa, kun taas Pelicans vierailee SaiPan tykönä Lappeenrannassa.