Raumalaiset voitokkaita Satakunnan derbyssä – Lukko tyrmäsi Ässät jo ensimmäisessä erässä

Rauman Lukko vei kauden ensimmäisen Satakunnan derbyn.
Porin loppuunmyydyllä West Areenalla todistettiin kauden ensimmäistä Satakunnan derbyä. Lukko aloitti ottelun tyrmäävästi eikä Ässät päässyt toden teolla peliin mukaan kuin hetkellisesti kolmannessa erässä. Lukko voitti Ässät lopulta lukemin 2–6.

Ensimmäisessä erässä Ässät jäi pahasti Lukon jalkoihin. Vielä erän alkupuolella Ässät pysyi jotenkin pelissä mukana, mutta ensimmäisen takaiskun jälkeen erä oli Lukon näytöstä. Lukko siirtyi 0–1-johtoon, kun Anrei Hakulisen syöttöyritys kimposi Ässien puolustajasta Gabriel Fontainen lapaan, josta hän pääsi kiekon maaliin.

Kauaa ei ehditty peliä jatkaa, kun Lukko siirtyi kahden maalin johtoon. Ässien Roni Sevänen ei saanut päätyyn heitettyä kiekkoa haltuun maalinedustalla. Kiekon sai haltuun Lukon Otto Somppi, joka siirsi kiekon Linus Nymanille, jolla oli helppo työ laittaa kiekko maaliin.

Tässä vaiheessa Ässät otti aikalisän, mutta siitä ei ollut apua. Lukon vyörytyksen päätteeksi Jere Karjalainen iski lukemiksi 0–3, esityön maaliin tekivät Julius Mattila ja Thomas Gregoire. Nämä Lukon kolme maalia syntyi kaikki kolmen minuutin sisällä.

Myös erän loppupuoli oli Lukon hallussa, vaikka Ässät pääsi hieman peliin mukaan. Enempää maaleja kuitenkaan ensimmäisessä erässä ei nähty maaleja, joten toiseen erään mentiin tilanteesta 0–3.

Lukko oli kaikessa tekemisessä edellä

Toinen erä ei ollut yhtä tyrmäävää menoa Lukolta, mutta selvää hallintaa. Lukko jatkoi vahvaa hyökkäyspelaamistaan ja onnistui puolustamaan vakuuttavasti Ässien vastaiskut.

Lukko siirtyi ottelussa 0–4-johtoon, kun puolustaja Kalle Ervasti pääsi nousemaan siniviivalta parempaan maalintekopaikkaan ja iski kiekon maaliin. Sebastian Repo teki erinomaista maskia ja Ässät-vahti Niklas Rubinille ei jäänyt juurikaan mahdollisuuksia nähdä laukausta.

Pelin kuva jatkui hyvin samana koko erän, Lukko hallitsi ja Ässät iski satunnaisesti vastaan. Molemmat joukkueet kokeilemaan myös ylivoimalla maalintekoa, mutta eivät siinä onnistuneet. Kolmanteen erään siis siirryttiin tilanteesta 0–4.

Ässien kiri jäi vajaaksi

Kolmannen erän ensimmäinen puolisko oli porilaisten hallussa. Ässät onnistui heti kolmannen erän alkuun kaventamaan lukemiksi 1–4, kun Leevi Viitala iski maalinedustalta kiekon ohi Lukko-vahti Artjom Zagidulinin.

Ässät jatkoi vahvasti takaa-ajoa, kun juuri ylivoiman loputtua Kalle Myllymaa murtautui Lukon puolustajien välistä ja syötti Niklas Appelgrenille, joka iski Ässät kahden maalin päähän.

Ässien kiri kuitenkin tyrehtyi liian suurella riskillä pelaamiseen. Lukon Nyman pääsi yksin läpi ja ujutti kiekon Rubinin jalkojen välistä maaliin. Hetkeä myöhemmin Repo iski Ässien heikon puolustamisen jäljiltä Lukon kuudennen maalin. Ottelun loppu meni pelailuksi ja ei tuottanut enää lisämaaleja, joten Lukko voitti ottelun loppulukemin 2–6.