Lukko kuusi kertaa Ässiä parempi – Sebastian Wännström ei saanut täyttä pottia

Eetu Koivistoinen nousi piikkipaikalle joukkueen sisäisessä maalipörssissä iskettyään kaksi maalia.
Porissa kamppailtiin liigakierroksen toinen derby ja kauden viimeinen Satakunnan paikalliskamppailu. Aiemmat viisi olivat päättyneet kaikki Lukon voittoon ja kuudeskaan kerta ei tarjonnut Ässille voittoa. Ottelu päättyi lopulta lukemin 5–2 vieraille.

Lukko lähti kamppailuun vajaalla kokoonpanolla, sillä sivussa oli hyökkäysketjullinen pelaajia. Kovia minuutteja pelanneet puolustajat Robin Press sekä Lukáš Klok saivat lepovuoron ja Sebastian Revon kymppitili tuli edellisen ottelun myötä täyteen.

Ässät pääsi lähtemään otteluun kliseisesti paineettomassa tilassa. Liigan maalipörssin johtaja Sebastian Wännström kuitenkin varmasti hamusi maalia Lukkoa vastaan, sillä tällöin olisi miehellä tullut 'täyskäsi' eli hän on tehnyt tähän saakka maalin kaikkia muita liigajoukkueita vastaan.

Ensimmäinen erä eteni tilastojen valossa tasaisissa merkeissä, vaikka molemmat joukkueet saivat luotua myös pidempiä hyökkäyspään pyörityksiä. Ässät aloitti maalinteon Niklas Appelgrenin iskiessä kauden kolmannen maalinsa seitsemän minuutin pelin jälkeen. Vierasjoukkue pelasi itsensä kuitenkin tasoihin alle 30 sekuntia ennen erän loppua. Thomas Grégoire pääsi iskemään kiekon Atte Tolvasen taakse.

Kotijoukkueen vaisu alivoima

Toinen erä alkoi Lukon vahvalla ylivoimapyörityksellä, mutta erän ensimmäinen puolikas oli hieman sekavaa sekä rikkonaista pelaamista. Katkonainen peli päättyi Lukon saamaan ylivoimamahdollisuuteen, jonka joukkue myös käytti hyväkseen. Viime ottelussa kaksi maalia iskenyt Eetu Koivistoinen pääsi iskemään kauden 22. täysosumansa vain 13 sekuntia ylivoiman alkamisen jälkeen.

Lukko pystyi lähes sooloilemaan erän aikana, mutta Ässät sai myös luotua muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen. Varsinkin Wännströmille pyrittiin syystäkin pelaamaan maalipaikkoja, ja kerran kiekko ehti osumaan myös tolppaan.

Lukko onnistui kuitenkin jälleen ylivoimalla. Jo ennen ottelun alkua puhuttiin siitä, kuinka Ässien suuri rangaistusmäärä ei ole joukkueelle kovinkaan hyväksi. Tällä kertaa jäähyä ehti kulua reilut 20 sekuntia, kun Koivistoinen pääsi iskemään toistamiseen edellisen ottelun tapaan. Linus Nyman sai syöttöpisteen kumpaankin ketjukaverinsa maaliin.

Tiukkaa vääntöä loppuun saakka

Tunteet alkoivat kuumeta myös jonkin verran ottelun kolmannessa erässä. Ässät sai erän alkuun hyvännäköisen hyökkäyksen aikaan, mutta laukauksia ei saatu parhaimmalta sektorilta. Ässät sai myös ylivoimamahdollisuuden, mutta kiekko ei löytänyt tietään Oskari Setäsen taakse.

Toinen ylivoimamahdollisuus tuotti maalin kotijoukkueelle, joten Lukon alivoimavire on kadonnut verrattaen alkukauden tasoon. Nicolai Meyer iski jo kauden 42. pisteensä Jakob Stenqvistin sekä Ty Rattien syötöstä. Ässät pääsi näin maalin päähän, ja joukkue pyörittikin kavennusmaalin jälkeen ahkerasti yrittäen tasoitusmaalia.

Ässien kannalta pelin ratkaisi punaviivan tuntumassa tehty henkilökohtainen virhe, joka johti Lukon neljänteen maaliin. Julius Mattila sai kiekon ja Mikko Petman pääsi viimeistelemään loistosyötöstä.

Daniel Audette pääsi kiristämään kamppailua pistepörssin kärjessä iskemällä Lukon viimeisen maalin tyhjään verkkoon. Audettella on nyt koossa 50 pistettä, Petri Kontiolalla 51 sekä Josh Kestnerillä 49 pistettä. Kaikilla on jäljellä vielä yksi ottelu, minkä takia järjestys saattaa muuttua täysin toisenlaiseksi.