Kotkaniemen paluu ei tuonut Ässien kannalta toivottua lopputulosta – sarjakärki Lukko iski taululle tylyt lukemat

Lukko nappasi kauden seitsemännen voittonsa
Kuva © Joonas Kämäräinen
Kauden ensimmäinen Satakunnan derby päättyi Isomäen lauantai-illassa Lukon selvään voittoon lukemin 6–1. Jesperi Kotkaniemen paluu sujui näin Ässien kannalta mollivoittoisissa tunnelmissa.

Poriin sekä kotoiseen Liigaan palannut Jesperi Kotkaniemi ei saanut haluamaansa starttia kaudelleen, kun Lukko iski Porissa taululle selvät lukemat peräti kahdentoista pelaajan päästessä tehopisteille. Toisaalta lukemat eivät kertoneet koko totuutta ottelun kulusta, mutta samaan aikaan ne kertoivat kotijoukkueelle karua kieltä Lukon tehokkuudesta.

Ässät loi paikat, Lukko teki maalit

Ässät pääsi vahvasti pelin ytimeen alusta saakka ja ensimmäisten vaihtojen aikana nähtiinkin paikkoja Oskari Setäsen vartioiman maalin edustalla. Tehokkuus oli kuitenkin päivän sana jälleen, kun vierasjoukkue iski kiekon maaliin kolmesti ensimmäisen erän aikana. Jonne Tammela pääsi iskemään kamppailun avausmaalin vain reilun minuutin pelin jälkeen Daniel Audetten loistavan esityön seurauksena.

Toinen maali näki päivänvalonsa erän puolivälin jälkeen, ja kolmas vain muutaman minuutin edellisen jälkeen. Sebastian Repo sekä Anrei Hakulinen iskivät kummatkin maalin Sami Aittokallion selän taakse. Kultakypärää ottelussa kantanut Eetu Koivistoinen nappasi syöttöpisteen molempiin maaleihin, joten kauden pistesaalis 6+4 oikeuttaa tässä vaiheessa pistepörssin toiselle sijalle.

Lähes sadan prosentin ylivoima

Toinen erä jatkui samoissa merkeissä Ässien luodessa runsaasti maalipaikkoja, mutta tolpat tulivat porilaisille tutuiksi ottelun aikana. Setänen nappasi myös muutamia näyttäviä torjuntoja. Lukon ajoittain töksähdellyt ylivoima toimi tänään lähes sadan prosentin tehokkuudella, kun ainoastaan Olli Vainion ottaman jäähyn aikana Lukko ei onnistunut maalia tekemään. Toisessa erässä maalipörssiä johtava Aleksi Saarela pääsikin tälläämään ylivoimalla jo kauden kahdeksannen maalinsa.

Ässien Otto Kivenmäki loi uskoa joukkuetovereihinsa iskemällä kavennusmaalin toisen erän viimeisellä neljänneksellä. Maali oli Ässien seurahistorian 8000. maali. Näin Kivenmäki sekä maalin syöttänyt Ässien kultakypärä Peter Tiivola jatkavat hurjassa pisteputkessa.

Tunteet kuumenivat – Ari-Pekka Selin lensi ulos

Isomäen illassa nähtiin myös derbylle tyypillistä tunteiden kuumenemista, kun Miska Kukkosen taklaus aiheutti torikokouksen vaihtoaitioiden edustalla. Tunnelma lämpeni ja Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin joutui jättämään leikin kesken ennen aikojaan ja Lukko pääsi jauhamaan lisää ylivoimaa. Jo ennen tunteiden kuumenemista Lukko kasvatti johtoaan Mikko Petmanin kauden toisella maalilla.

Audette pääsi iskemään lopullisen naulan arkkuun ensimmäisellä liigamaalillaan ylivoimalla, joten ottelussa Lukon ylivoimaprosentti oli täydet sata, aivan kuten alivoimaprosenttikin. Lukko ei siis ole kärsinyt yhtään takaiskua joukkueen pelatessa vajaalukuisena.

Kotkaniemi raastoi ja voitti kamppailuja, mutta hän ei pystynyt sytyttämään joukkuetta tarpeeksi. Lukon tehokkuus sekä Setäsen apuna olleet tolpat takasivat Lukolle jo kauden seitsemännen voiton sekä ensimmäisen kiinnityksen Satakunnan herruuteen.