Vakuuttava Ilves rikkoi Isomäen kotitaian – Sarja katkolla seuraavassa ottelussa

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi iski joukkueelleen tärkeän 3–1-maalin.
Ilves otti kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Ässät loppuunmyydyn porilaisyleisön edessä lukemin 4–1. Ottelusarja jatkuu sunnutaina Tampereen Nokia-areenalla Ilveksen 3–1-johtoasemassa.

Tampereen Ilves siirtyi puolivälieräsarjassa Ässiä vastaan jo 3–1-johtoon voittamalla sarjan neljännen ottelun Porin Isomäessä lukemin 4–1. Loppuunmyydyn kotiyleisön edessä pelattu ottelu oli täynnä tunteita ja aggressiivista pudotuspelikiekkoa.

Ilveksen sankariksi ottelussa muodostui helmikuussa seuraan siirtynyt Jarno Koskiranta, joka iski ottelussa tehot 2+1.

Räjähtävä alku toi voimaa Ässille

Ilves sai otteluun unelma-alun, kun tupsukorvat saivat pyörittivää peliä hyökkäyspäässä mielin määrin. Balázs Sebők iski vieraat johtoon vain kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta Ilves ehti nauttia johtoasemasta vain 34 sekuntia.

Lenni Hämeenaho toi kiekon vahvasti keskialueelta, ja ampui erinomaisen kudin ohi Ilves-vahti Marek Langhamerin. Kotiyleisön hurja tuki antoi virtaa Ässille, ja Pata haki vimmatusti johtomaalia.

Lisämaaleja ensimmäinen erä ei tarjonnut, ja joukkueet poistuivat pukukoppehin tasalukemissa 1–1. Roope Talaja istui kärsimään poikittaisesta mailasta vain viisi sekuntia ennen erän loppua, joten toinen erä alkoi Ilves-ylivoimalla.

Laukomisvaikeudet Ässien ongelmana

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli aktiivisen, mutta tuloksettoman Ilves-ylivoiman jälkeen isäntien kiekollista hallintaa. Ässät vyöryi hyökkäysalueelle kerta toisensa jälkeen, mutta laukaisupaikkojen luominen oli porilaisille haastavaa intensiivisen Ilves-puolustuksen edessä.

Vain hetki Ilveksen purkaman Ässät-pyörityksen jälkeen vieraat siirtyivät johtoon toistamiseen. Maalin takana pyörinyt Santeri Virtanen löysi syötöllään maalin eteen liuenneen Koskirannan, joka iski aitiopaikalta tamprelaiset johtoon. Maali oli Koskirannan ensimmäinen kauden pudotuspeleissä.

Ässille tarjottiin mahdollisuus iskeä ottelu tasoihin, kun Eetu Päkkilä sohi mailallaan Niklas Appelgrenia kasvoihin rangaistuksen arvoisesti. Pata-ylivoima jäi kuitenkin äärimmäisen kuivaksi, ja loppuerä pelattiin täysin Ilveksen pillin mukaisesti.

Hurjasta pyörityksestä huolimatta erätauolle siirryttiin Ilveksen 2–1-johdossa. Ässien takeltelevasta hyökkäyksestä kertoo torjuntatilastot, sillä Langhamerille merkattiin toiseen erään vain kaksi torjuntaa.

Turgeonin tuhannen taalan tyriminen

Ilves jatkoi kolmannessa erässä siitä, mihin toisessa jäi. Erän oltua pitkälti yhtä päätyä Ässät sisuuntui kotiyleisön hurjasta tuesta, ja vyöryi jälleen hyökkäysalueelle. Lähimpänä tasoitusmaalia kävi Dominic Turgeon, jolle pelattiin kiekko täydelliseen maalintekosektoriin Langhamerin eteen.

Turgeon kuitenkin tykitti kiekon päätypleksiin, ja peli kääntyi jälleen toiseen suuntaan. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi iski vieraat jo kahden maalin johtoon. Ilves pääsi ylivoimalle erän loppuhetkillä, mutta sitkeästi taistellut Ässät ei luovuttanut.

Ottelun lopussa Ässät pääsi ylivoiman ansiosta hakemaan tasoitusta kuudella neljää vastaan, kun Ässät-luotsi Karri Kivi otti aikalisän päätteeksi Niklas Rubinin pois maaliltaan.

Ässien kahden miehen ylivoimasta syntyi maali, mutta sen iski Ilves. Koskiranta voitti kamppailutilanteen ja laukoi kiekon omasta päädystä vartioimattomaan Ässät-maaliin.

Summeri soi, ja Ilves rikkoi Isomäen kotitaian voittamalla lukemin 4–1. Ottelusarja jatkuu Tampereen Nokia-areenalla sunnuntaina. Viides ottelu tarjoaa Ilvekselle ensimmäisen ottelupallon ja mahdollisuuden edetä välieriin.