Ässien ja Ilveksen välisessä sarjassa kotijoukkue juhli jälleen

Roope Talaja tuuletti illan avausosumaa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Puolivälieräsarjan toisessa kohtaamisessa Ässillä oli kotikaukalossa energisempi ote. Joukkue palkitsi hurmoksellisen kotiyleisön tasoittamalla ottelusarjan lukemin 5–2. Loppuunmyydyn ottelun sankariksi nousi kahdella osumallaan Ässien hyökkääjä Joachim Rohdin.

Ilves ei antanut Ässille Tampereella ottelusarjan ensimmäisessä kohtaamisessa saumaa, mutta toinen osaottelu Porissa päättyi Ässien voittoon lukemin 5–2. Loppuunmyydyssä hallissa oli läpi ottelun hurmoksellinen tunnelma. Illan sankarina loisti Ässien hyökkääjä Joachim Rohdin, joka laukoi ottelussa kaksi osumaa.

Alexander Ruuttu tippui isäntien ykkösketjusta ennen ottelua, ja häntä paikkamaan tuli Emil Erholtz. Erholtzin alkuperäisellä paikalla nelosketjussa hyökkäsi Jami Virtanen. Ennen avauskiekkoa tunnelmaa kohotti Maamme-laulu.

Roope Talaja avasi ottelun maalihanat

Avauserä oli odotuksista huolimatta tasainen, sillä hurmoksellinen kotiyleisö oli kotijoukkueen takana kuudentena kenttäpelaajana tuoden Ässille virtaa. Kotiyleisö yritti huutaa Ilvekselle rangaistuksia kahdesta ensimmäisestä huolimattomuudesta, kunnes kolmas huolimaton mailapeli toi Ilvekselle jäähyn Jarkko Parikan luistellessa boksiin. Ässillä oli ylivoiman aikana vaarallisia paikkoja, mutta Marek Langhamer pystyi helpohkosti tilanteet torjumaan.

Ensimmäisessä osaottelussakin tunnetta hakeneet Tommi Tikka ja Jesse Joensuu olivat heti ensimmäisistä yhteisistä vaihdoista lähtien toisissaan kiinni. Ottelun avausmaalin sivalsi erän puolivälin tienoilla Roope Talaja siirretyn rangaistuksen aikana. Ilves ei lannistunut takaiskusta, vaan jatkoi vahvaa peliään.

Vahva peli sai palkinnon, kun Leo Lööf syötti komeasti Matias Mäntykivelle, jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu. Erän loppupuolella molemmilla joukkueilla oli laadukkaat paikat lisämaaleihin, mutta 12 torjuntaa torjunut Niklas Rubin ja 16 kertaa kiekon tiellä ollut Langhamer olivat muurina maaleillaan.

Toinen erä oli maalivahdeille avauserää rauhallisempi

Toista erää ehdittiin pelaamaan reilu minuutti, kun kolme syöttöpistettä ottelussa kerännyt Derek Barach kampitti Petri Kontiolaa kahden minuutin rangaistuksen arvoisesti. Ilves ei hyödyntänyt etsikkoaikaansa, mutta Ässät nousi 42 sekuntia Barachin ragaistuksen päättymisen jälkeen Niklas Appelgrenin uran ensimmäisellä pudotuspelimaalilla jälleen johtoon.

Isäntien ilo kesti kuitenkin vajaat kaksi minuuttia, kun Mäntykiven syötöstä Kontiola täräytti tulisella lämärillä tasoitusosuman vieraiden toisella ylivoimalla Will Graberin istuessa jäähyllä. Tässä erässä puolustus oli molemmilla joukkueilla valttia, sillä hyvistä ajatuksista huolimatta torjuntamäärät pysyivät avauserää vaisumpina.

Rubin koppasi erän aikana yhdeksän ja Langhamer kuusi torjuntaa. Talajan ja Otto Latvalan nahistellessa Barach kävi taustalla törmäämässä Langhameriin. Tuomaristo antoi tilanteesta vain Talajalle ja Latvalalle kaksiminuuttiset. Tasavajaalla pelin virtaus aaltoili mukavasti päädystä päätyyn.

Tasaviisikoin pelattiin vain neljä sekuntia, kun seuraavan erikoistilanteen sai Ässät Greg Moron saadessa rangaistuksen. Ässien ylivoimaa ehti kulua vain 38 sekuntia, kun joukkueella oli liikaa pelaajia kentällä. Rangaistusta meni kärsimään avausmaalin iskenyt Talaja. Ilves ei esittänyt ylivoimalla mitään huomion arvoista.

Rohdinin kaksi osumaa varmistivat voiton Ässille

Kolmas kaksikymppinen käynnistyi Ilveksen painostuksella, joka päättyi aaltoilevan pelin pelanneen Talajan rangaistukseen. Ilveksellä kesti minuutti ja 15 sekuntia saada ylivoimansa kuntoon, kun vahvaa alivoimaa pelannut Ässät nollasi vieraiden aikeet. Isännät saivat juhlia kolmatta osumaa erän neljännellä minuutilla Aleksi Heimosalmen laukoessa Appelgrenin tavoin uran ensimmäisen pudotuspeliosuman.

Erän alkupuolella Verneri Hellman putosi isäntien puolustuksesta, joten Markus Philips sai enemmän peliaikaa. Ässille meinasi tulla lisää huolia, kun Kontiola taklasi kyynärpäällään Dominic Turgeonia päähän. Turgeon pystyi kuitenkin jatkamaan pienen hengähdystauon jälkeen peliä. Taklaus lisäsi entisestään fyysisyyttä, ja pelaajat jakoivat toisilleen väkeviä taklauksia.

Dramaattisessa erässä pelattiin myös tasavajaalla, kun Graber ja Les Lancaster saivat erän jälkimmäisellä puoliskolla rangaistukset. Erikoistilanteen aikana Ilves sai luotua vaarallisia paikkoja, mutta Rubin venyi parhaimpaansa. Noin neljä minuuttia ennen päätössummeria Leo Lööfillä oli mahdollisuus tasoittaa ottelu.

Ässät-puolustus kuitenkin siivosi ruotsalaispuolustajan lähettämän kiekon Rubinin selän takaa maaliviivalta. Ässät palkitsi hurmoksellisen kotiyleisön Rohdinin laukoessa kiekon kahdesti tyhjään maaliin Appelgrenin ja Nikolas Matinpalon syötöistä. Kiihkeä sarja jatkuu tulevana keskiviikkona Tampereella.