HPK kaatoi jälleen Ässät − vieraiden faniryhmä toi tunnelman Isomäkeen

HPK:n vieraskannattajat pitivät meteliä läpi ottelun.
Kuva © Jarno Hietanen
Lauantai-illan liigakierroksella Porin Isomäessä nähtiin Ässien ja HPK:n välinen kamppailu. HPK nappasi ottelusta lopulta voiton tiukan väännön jälkeen lukemin 3−2.

Joukkueet lähtivät otteluun hyvin erilaisista asetelmista. Ässät pelaa loppukauden ilman suurempaa panosta, sillä mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan ovat jo käytännössä menetetty. Vierasjoukkue HPK puolestaan havittelee tiukasti paikkaa kuuden parhaan joukossa.

HPK sai haaveilleen suorasta pudotuspelipaikasta myös vahvistusta, kun kolme pistettä tarttui mukaan 3−2-voitolla. HPK pelasi erittäin vahvasti ottelun kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa erässä Ässät heräsi mukaan. Daniel Lebedeffin ja Michael Jolyn loistavat suoritukset takasivat vieraille kuitenkin voiton.

Vieraat olivat tänään edellä kaukalossa, ja myös sen ulkopuolella. Varsinkin ensimmäisessä ja toisessa erässä Isomäen tunnelmasta vastasi HPK:n vieraskannattajat, jotka olivat saapuneet paikalle sankoin joukoin. Ottelun kolmannessa erässä myös kotiyleisö saatiin heräteltyä mukaan.

HPK kuittasi isäntien vahvan alun

Ottelu sai varsin räväkän alun, kun illan avausmaali nähtiin vain 37 sekunnin pelin jälkeen. Ässät siirtyi ottelussa 1−0-johtoon nuoren hyökkääjän Feetu Knihdin liigauran ensimmäisellä maalilla. Knihdin tulinen rannelaukaus upposi etuyläkulmaan ohi voimattoman Daniel Lebedeffin.

Ässät joutui vaikeuksiin, kun ottelua oli pelattu reilut viisi minuuttia. Ensin Derek Barach joutui istumaan rangaistusta maalivahdin estämisestä, ja kun tämä rangaistus oli umpeutumassa, oli Roni Seväsen vuoro kuluttaa jäähypenkkiä huitomisen takia.

Seväsen rangaistuksen aikana HPK nousi tasoihin Patrick Harperin upealla laukauksella kultakypärä Michael Jolyn poikittaissyötöstä. Otteluun matkannut suurilukuinen HPK:n faniryhmä pääsi näin juhlimaan ensimmäistä kertaa.

HPK:n tasoitusmaalin jälkeen ottelu jatkui vauhdikkaana eikä pelikatkoja juurikaan nähty. Vieraat pääsivät juhlimaan maalintekoa vielä kertaalleen, kun vajaat kolme minuuttia oli erää jäljellä. Oliver Kiljunen pääsi iskemään kiekon etukulmasta sisään Artturi Toivolan loistavasta esityöstä maalin takaa.

HPK pääsi näin ensimmäiselle erätauolle 2−1-johdossa.

Ässien vahva päätöserä ei riittänyt

Ottelun toinen erä oli lähes kokonaan vieraiden hallintaa. Erän ainoasta osumasta vastasi huikeaa ottelua pelannut Michael Joly, kun hän ujutti ylivoimalla kiekon Konstantin Volkovin jalkojen välistä sisään. Jo illan toinen ylivoimaosuma syntyi, kun erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia.

Maalin jälkeen HPK painoi päälle, ja Ässät taisteli. Erän puolivälin kohdalla vieraiden kapteeni Tommi Tikka pääsi huippupaikkaan, mutta tällä kertaa isäntien maalilla seissyt Volkov ei ollut yllätettävissä. Myös Michael Joly loi itselleen erässä vielä yhden paikan, mutta kiekko nousi aina päätyverkkoihin asti.

Erän lopulla tunteetkin kuumenivat, kun useassa tilanteessa pelin ulkopuolella tapahtui välien selvittelyjä. Muun muassa vieraiden Tommi Tikka oli hämmentämässä useaan otteeseen vastustajaa puheillaan.

Kolmas erä oli puolestaan kotijoukkue Ässien täydellistä hallintaa. Vieraiden maalilla seissyt Daniel Lebedeff torjui erässä lopulta 19 kertaa päästäen vain yhden kiekon selkänsä taakse. Ässillä oli useita paikkoja jopa tasoittaa ottelu, mutta taistelu ei riittänyt.

Kolmannen erän ainoasta osumasta vastasi kahden minuutin pelin jälkeen Jarno Kärki. Ässien kapteeni pääsi siirtämään kiekon tyhjänä ammottaneeseen maaliin Alexander Ruuttun huikean esityön ansiosta.

Ässät sai tasoitukseen loistavan mahdollisuuden ajassa 47:25, kun puolustaja Shawn Lalonde pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Lebedeff oli kuitenkin tilanteessa etevämpi ja torjui yrityksen. Varmaotteista torjuntaa seurasi riehakas tuuletus.

Ässät sai vielä kolme minuuttia ennen loppua mahdollisuuden ylivoimalla. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Jarno Kärki, kun hän laukoi kiekon maalin tolppaan. Maalia kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut enää tekemään, ja tuloksena oli HPK:lle erittäin tärkeä voitto lukemin 3−2.