Sebastian Wännström Ässien sankarina − upotti HIFK:n kahdella osumallaan

Sebastian Wännström johtaa Liigan maalipörssiä 22 osumallaan.
Kuva © Juuso Koro
Porin illassa Ässät voitti HIFK:n tasaisen ottelun päätteeksi lopulta tehokkaan viimeistelynsä ansiosta.

Porissa Isomäen jäähallissa nähtiin vauhdikas runkosarjaottelu Helsingin IFK:n ja Porin Ässien välillä. Kotijoukkue onnistui vielä viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia venyttämään ottelun jatkoajalle. Ässät myös onnistui voittamaan ottelun jatkoajalla kasvattaen perättäisten kotivoittojen määrän jo viiteen. IFK hallitsi näennäisesti peliä alusta loppuun, mutta Ässät käytti omat paikkansa tehokkaasti.

Vierasjoukkue HIFK aloitti perjantain alkuillan ottelun vauhdikkaasti ja sai painettua pelin Ässien päähän ensimmäisessä erässä. Kotijoukkue ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta saanut kontrolloidusti nostettua peliä omalta puolustusalueelta.

Vastaavasti HIFK sai luotua painetta ja pidempiä hyökkäyksiä, joiden seurauksena Ville Leskinen siirsi helsinkiläiset ansaitusti 1-0 johtoon ensimmäisen erän puolivälissä rannelaukauksellaan. Samoista lukemasta lähdettiin erätauolle.

HIFK pääsi kokeilemaan heti toisen erän alkuun johdon lisäämistä kahden miehen ylivoimalla, mutta porilaiset saivat hyvällä alivoimapelillä pidettyä vierailijat poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta. Ässät pelasi toisessa erässä huomattavasti pirteämmin ja alkoi saamaan pelin juonesta kiinni, mutta IFK jatkoi myös vahvaa pelaamistaan. Miro Karjalainen kasvatti HIFK:n johtoa oikea-aikaisella nousullaan takatolpalle, mutta kotijoukkueen onneksi kavennusmaali nähtiin kuitenkin nopeasti Lenni Killisen toimesta.

Ässien illan toinen ylivoima tuotti tulosta, kun Nicolai Meyer tasoitti pelin hieman onnekkaasti pompun kautta. Ilveksestä Poriin saapunut Nikolas Matinpalo ehti aivan erän lopussa juhlia jo johtomaalia hetken aikaa, kunnes haaston kautta maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Viimeinen erä oli pitkälti vierailijoiden hallinnassa, mutta Linus Söderström piti torjunnoillaan kotijoukkuetta mukana pelissä. Läpi ottelun vahvasti pelannut ja etenkin karvannut neloskenttä onnistui myös maalin merkeissä. Juho Keränen sai kunnian viimeistellä maalin ohi Söderströmin.

Erän lopulla Ässät lähti hakemaan kuudella kenttäpelaajalla tasoitusta ja muuten pelissä hieman näkymättömänä ollut maalitykki Sebastian Wännström vei ottelun maalillaan jatkoajalle. Ruotsalainen laitahyökkääjä oli myös jatkoajalla ratkaisemassa pelin Alex Broadhurstin istuessa samaan aikaan jäähyllä kaksiminuuttista kampituksesta.

Ässät oli läpi pelin takaa-ajo asemassa, mutta lopulta onnistui jättämään tärkeät kaksi pistettä Poriin.