Finaalisarjan kolmas koitos tarjonnee aiemman kaltaisen käsikirjoituksen: pystyykö TPS kääntämään suunnan vai jyrääkö Lukko ratkaisevasti karkuun?

LIIGA / Ennakko
Lukon Kristián Pospíšil istui pelikiellossa lauantaina, mutta hermojen kestäessä hän on Lukolle tärkeä palanen.
Kuva © Elmeri Elo / All Over Press

Maanantaina kamppaillaan kauden 2020-21 finaalisarjan kolmas ottelu. Voittajajoukkueella on mahdollisuus jo seuraavassa pelissä lyödä sarja katki ja saavuttaa kauden kirkkain kruunu, sillä mestaruuteen vaaditaan tällä kaudella ainoastaan kolme voittoa.

Lukko voitti lauantaina ensimmäistä kertaa finaaliottelun kotihallissaan. Raumalaisjoukkue oli jo ensimmäisessä ottelussa niskan päällä, mutta turkulaisten maalivahtipelaaminen, tilanteen tasalla pysyminen sekä tehokkuus ratkaisivat ensimmäisen ottelun mustavalkoiselle legioonalle.

Ennen sarjan alkua puhuttiin sinikeltaisten ylivoimasta lähes jokaisella osa-alueella, mutta lyhyempi sarja tarjoaa mahdollisuuden myös yllätyksille. Turkulaiset osoittivat ensimmäisessä ottelussa olevansa valmiita pyörimään pesukoneessa sekä näyttämään jääkiekkokansalle vahvuutensa.

Kolmannessa ottelussa paineensietokyky sekä yksittäiset tilanteet ratkaisevat paljon. Lukon Kristián Pospíšil näytteli suurta roolia ensimmäisessä ottelussa nappaamalla kaksi isoa rangaistusta, joiden vuoksi hän oli pelikiellossa lauantaina. Slovakkihyökkääjä ei ole ainoa, jonka tunteet kuumenivat ajoittain viikonloppuna, joten odotettavissa on jälleen kamppailutilanteita sekä fyysisesti että henkisesti.

Turkulaisten nipusta Lauri Pajuniemi on ollut monessa mukana, niin maalien kuin jäähyjenkin osalta. Lisäksi Juuso Pärssinen on nuoresta iästään huolimatta pystynyt täyttämään isot saappaat. Petteri Wirtasen poissaolo sen sijaan on näkynyt TPS:n heikohkona aloitusprosenttina eikä turkulaisten neloskenttä ei ole löytänyt Wirtasen poissa ollessa toimivaa koostumusta.

Lukko kaipaa edelleen kärkipelaajiensa terästäytymistä. Daniel Audetten maalisarake näyttää pudotuspeleissä nollaa ja Sebastian Repokin iski ensimmäisen maalinsa tyhjään verkkoon. Lauantaina raumalaisten peli kuitenkin näytti valmiimmalta ja joukkue kykeni pyörittämään pitkiä pätkiä turkulaisten puolustusalueella. Heikki Liedeksen johtama neloskenttä on ollut ketjukoostumuksista kenties toimivin, vaikka pisteitä ei finaalisarjassa ole tullut. 

Kolmas kamppailu toimii vedenjakajana. Turkulaisten pitää saada jälleen hyödynnettyä tehokkaasti maalipaikkansa. Lukko hallitsee todennäköisesti jälleen peliä ja Gatorade Centerin suurempi kaukalo tarjoaa mahdollisuuden pelata Lukolle suotuisalla pelitavalla kiekkoa halliten ja koko kentän voimin liikutellen.

Jos käsikirjoitus on edellisten kohtaamisten kaltainen, TPS joutuu puolustuskannalle, joilloin tarvitaan Ruben Rafkinin kaltaisia nuoria, jotka astuvat esiin blokkaamaan laukauksia ja viemään kiekkoa kulmiin. 

Seuraa Heitä

Juhani Jasu #61 | TPS

Keskushyökkääjä

Jasun aloitusprosentti ei ole finaalisarjassa ollut runkosarjan kaltainen. Jasu on kokenut kehäkettu pudotuspeleissä ja tämä on hetki, jolloin kokemusta tarvitaan.

Eetu Koivistoinen #31 | HIFK

Keskushyökkääjä

Koivistoinen johtaa pudotuspelien pistepörssiä 11 tehopisteellään ja hän on ollut finaalisarjan selvästi tehokkain aloittaja. Koivistoinen on noussut yhdeksi Lukon johtohahmoista.

Ruben Rafkin #6 | TPS

Puolustaja

Nuori oman kaupungin kasvatti pelaa ensimmäistä pudotuspelikevättään Suomessa. Vaikka pisteitä ei ole kertynyt muutamaa enempää, on vahva puolustaja tehnyt viisaita ja voittavia ratkaisuja kentällä.

Pavol Skalický #17 | Lukko

Keskushyökkääjä

Slovakkihyökkääjällä on kokemusta pudotuspeleistä Suomen ulkopuolella ja vahvarakenteinen hyökkääjä käyttää kokemustaan hyväksi. Skalický on noussut Lukon kantavaksi voimaksi ja hänen peliälynsä sekä rohkeutensa puhuvat sen puolesta, että hän voi nousta myös finaalisarjan ratkaisupelaajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle