Liiga-kierros: Turun illassa kamppaillaan sarjan piikkipaikasta – KooKoon härkäviikko jatkuu Palloseuran puristuksessa

LIIGA / Ennakko
Juuso Pärssisellä on ollut viime viikkoina kosolti syytä tuuletuksiin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Liigassa pelataan torstaina ainoastaan yksi ottelu, mutta sen asetelmat ovat herkulliset. Ottelun voittaja nousee sarjataulukon kärkeen.

Kotijoukkue TPS lähtee illan otteluun allaan voitot niin Tapparasta kuin Ässistä. Turkulaiset ovat päässeet valmistautumaan otteluun huolella, sillä edeltävä ottelu Tampereella pelattiin perjantaina.

Turkulaisten voitokkaan vireen salaisuus on ollut ilmatiivis puolustuspelaaminen yhdistettynä luotettavaan maalivahtitandemiin Andrei KarejevEetu Anttila. Esimerkillisen puolustuspelaamisen vastapainoksi turkulaisten riesana on heikko maalinteko.

Maalinteon ikiaikaisiin haasteisiin on hiljalleen kuitenkin löytymässä ratkaisuja, joista merkittävimpiä on mallikkaalla tehokkuudella pyörivä ylivoimapeli sekä Juuso Pärssisen kuuma vire. 20-vuotias hyökkääjä on ollut mainiossa vireessä iskien viiteen viime otteluun tehot 2+6. Palloseuran ystävät odottavatkin hunajapurnukan äärellä kärsimättömästi, milloin muut hyökkääjät löytävät kadoksissa olleet tehonsa.

Keskiviikon kierroksella KooKoo taipui tiukan taiston jälkeen tulikuumalle HPK:lle maalein 4–2. Tappiosta huolimatta joukkueella on edelleen eniten pisteitä sarjassa yhdessä kaksi ottelua kouvolalaisia vähemmän pelanneen Kärppien ohella. Tämä on toisaalta yllättävää, sillä KooKoo on ollut haalinut sarjapisteitä keskinkertaista tahtia viimeisten kierrosten aikana.

KooKoon virettä mitataan tällä viikolla kovilla haasteilla, sillä Liigan kuumimman joukkueen jälkeen se kohtaa Liigan kenties parhaiten puolustavan joukkueen ja lauantaina Kouvolaan saapuu Ilves. Otteluissa KooKoo saa mahdollisuuden vertailla virettään Liigan kärkijoukkuiden suhteen.

Jos KooKoon pelaamisesta halutaan etsiä jotain kehityskohteita, yksi olisi tehoton ylivoima. Kauden mittaan verkot ovat heiluneet pakkopelin aikana vain 15,28 prosentin tehokkuudella. Myös alivoimapelaamisessa on vielä petraamisen varaa. Erikoistilannepelaaminen voikin olla yksi osa-alue, joka nostaa kouvolalaiset entistä uljaampaan liitoon.

Maalinteon osalta joukkue kääntää katseensa ykkösvitjansa ohella myös keskiketjujen kuumiin pelaajiin. Sekä Ville Meskanen että Joose Antonen ovat tehneet edeltävissä viidessä ottelussa tehot 2+2.

KooKoon sairastupaa miehittävät Petteri Nikkilä, Miska Siikonen, Alexander Bonsaksen sekä Saku Vesterinen. TPS:n loukkaantuneiden lista on hieman lyhyempi: Aleksi Anttalainen ja Valtteri Pulli.

Seuraa Heitä

Markus Nurmi #51 | TPS

Laitahyökkääjä

Markus Nurmi on päässyt pelaamaan Juuso Pärssisen rinnalla, mutta tehoja ei ole syntynyt riittävän tasaisesti. TPS kaipaa lahjakkaalta hyökkääjältä enemmän jo KooKoo-ottelussa.

Teemu Rautiainen #19 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Teemu Rautiainen vakiinnutti paikkansa tehokkaana Liiga-hyökkääjänä Ilves-vuosinaan, mutta Kouvolassa meno on takkuillut. Jokainen ottelu on kuitenkin uusi mahdollisuus. Tippuvatko eläintarhan asukit harteilta TPS:aa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle