HPK:n ei tarvitse muuttaa mitään − TPS:n tehokaksikko tarvitsee apua

LIIGA / Ennakko
HPK on ollut vahvempi ottelusarjan väännöissä.

HPK otti niskalenkin lauantaina TPS:stä, kun pallokerho meni ottelusarjassa jo 2−0-johtoon. Hämeenlinnalaiset onnistuivat pitämään mustavalkoiset pääosin poissa maalipaikoilta, ja etenkin maalinedustalta. Maalivahti Emil Larmi näki hyvin laukaukset, kun pelaajat oli raivattu pois näkökentästä.

TPS puolestaan sai jälleen maalijyvän kohdilleen vasta päätöserässä, vaikka Oula Palveen ketju pyöritti peliä mallikkaasti läpi ottelun. Pelkkä pyörittely ei riitä, vaan maalille on saatava enemmän ruuhkaa, kun kiekko toimitetaan viivasta Larmia kohti.

Turkulaisille ei kuitenkaan riitä ainoastaan Palveen ja Kaapo Kakon show, vaan muidenkin ketjujen pitää pystyä aktiivisemmin luomaan maalipaikkoja ja myös tekemään osumia. Ilari Filppulalta ja hänen ketjultaan odotetaan edelleen petrausta, sillä he ovat olleet TPS:n heikoin lenkki.

HPK:n ei juuri tarvitse parantaa peliään, sillä joukkueen pelaaminen on ollut esimerkillistä karvauksen, pitkien hyökkäysten, maalineduspelaamisen sekä peittojen suhteen. Hämeenlinnalaisten on kuitenkin oltava tarkkana Palveen ja Kakon suhteen, sillä etenkin Kakko osoitti, että kykenee tekemään tulosta vaikka yksin.

TPS:n on lähes pakkovoiton edessä, sillä vain kerran Liigan historiassa on noustu 3−0 takaa-ajoasemasta jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS hyppää mukaan ottelusarjaan
HPK on voittanut joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista niukalla erolla. Edellisessä ottelussa Hämeenlinnassa TPS oli nousta takamatkalta tasoihin, mutta lopulta HPK onnistui voittamaan myös sarjan toisen pelin. TPS:n joukkueessa on kaikki eväät edetä pitkälle kevääseen, mutta turkulaisten peli on ollut varsin tukkoista viime ajat. Nyt on turkulaisten viimeinen hetki herätä ennen kuin tuomiopäivän torvi törähtää kesälomien merkiksi.
4 5
1 2