Liiga-kierros: Turussa kamppaillaan kahden kärkijoukkueen välillä − TPS hakee viidettä peräkkäistä voittoaan HIFK:sta

LIIGA / Ennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
Liigassa pelataan torstaina ainoastaan yksi ottelu, mutta huippujääkiekosta saadaan varmasti nauttia.

Kotijoukkue TPS lähtee otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Edellinen voitto tuli jatkoajalla HPK:sta. Ottelun ratkaisijana oli puolustaja Ruben Rafkin.

TPS on tehnyt Liigassa neljänneksi vähiten maaleja, mutta majailee sarjataulukon ensimmäisenä. Syy tähän on joukkueen tiiviis puolustuspelaaminen yhdistettynä toimivaan maalivahti kaksikkoon Andrei Karejev – Eetu Anttila. Hyvän puolustuspelaamisen vastapainoksi turkulaisten vaikeutena on ollut heikko maalinteko.

Kultakypärä Juuso Pärssisen peli-iloa kannattaa seurata. 20-vuotias hyökkääjä on ollut mainiossa vireessä ja iskenyt 18 otteluun tehot 7+14=21. 

Tällä hetkellä sarjataulukon viidennellä sijalla majaileva HIFK on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä ja on hyvän vireensä ansiosta kiitämässä kohti sarjataulukon kärkeä. TPS on kuitenkin ollut helsinkiläisille haastava vastus, sillä turkulaiset ovat voittaneet joukkueiden neljä edellistä kohtaamista.

Haastavan alkukauden jälkeen joukkue on löytänyt päävalmentaja Ville Peltosen johdolla oikeat kohdat mistä viilata ja tällä hetkellä joukkueella näyttää kulkevan. Yksi joukkueen isoista vahvuuksista on ylivoimapelaaminen, joka on Liigan toiseksi parasta heti Kärppien jälkeen. Sen sijaan TPS:n ylivoimapelin tehot ovat olleet pahasti hukassa viime otteluissa. Erikoistilanteet tulevat olemaan yksi tärkeistä osa-alueista torstai-illan ottelussa.

Historiasta löytyy mielenkiintoinen yksityiskohta: HIFK ei ole Turussa koskaan ollut voittomaalikilpailussa. Nykyisellä pelimuodolla on kahdeksan kertaa TPS-HIFK päättynyt tasan, mutta joka kerta ratkaisu on tullut jatkoajalla.

Seuraa Heitä

Juuso Pärssinen #13 | Nashville

Keskushyökkääjä

Juuso Pärssinen pelaa loistavaa kautta joukkueen ykkössentterinä. Nuoren taiturin otteita kannattaa seurata illan ottelussa.

Juha Jääskä #51 | HIFK

Laitahyökkääjä

Juha Jääskä on pelaamassa itseään Liiga-kartan kirkkaisiin valoihin. Hyökkääjä iski edellisessä ottelussa Lukkoa vastaan avausmaalin ja tehot 1+1. Vikkelältä hyökkääjältä on lupa odottaa tehoja myös ottelussa turkulaisia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle