Liiga-kierros: Mestaruusviiri nostetaan Äijänsuon kattoon loppuunmyydyssä kauden avausottelussa

LIIGA / Ennakko
Lukko ja TPS käynnistävät Liiga-kauden 2021−2022.
Kuva © Timo Savela

Raumalla ilta käynnistetään juhlallisuuksilla, kun viime kaudella mestaruutta juhlineen Rauman Lukon mestaruusviiri nostetaan Äijänsuon jäähallin kattoon. Itse Liiga-kauden avausottelu käynnistetään perinteisesti edelliskauden finalistien, tässä tapauksessa Lukon ja TPS:n, kohtaamisella.

Kotijoukkue Lukko on pelannut kauteen valmistavissa harjoitusotteluissa sekä CHL:ssä hyvin. Harjoitusotteluissa saldona oli kaksi voittoa ja yksi voittomaalikilpailutappio, CHL:ssä kaksi voittoa ja kaksi lisäajalla tullutta tappiota, ei siis yhtään varsinaisen peliajan tappiota.

Mestaruuden jäljiltä uudistunut joukkue on sitoutunut uuden päävalmentajan Marko Virtasen pelitapaan. Pelitapa ei toki ole pelaaja- ja valmentajamuutoksista huolimatta näyttänyt muuttuvan merkittävästi viime kaudesta, vaan nojaa edelleen kiekonhallintaan ja pitkiin syöttöketjuihin.

Pelaajista edukseen ovat esiintyneet hyökkääjänelikko Kristián Pospíšil, Scott Pooley, Linus Nyman ja hiljattain kapteeniksi valittu Anrei Hakulinen. Puolustusosastossa on pelien perusteella enemmän kysymysmerkkejä, mutta potentiaalia senkin edestä. Erityisesti Samuli Piipposelta ja Thomas Grégoirelta on lupa odottaa nähtyä korkeampaa rutiinitasoa.

Maalilla Lukolla ei pitäisi olla huolta, siitä pitää huolen viime kauden mestarivahti Lassi Lehtinen, jota tukee hienosti näytönpaikoissaan esiintynyt Samuel Jukuri.

Jos on Lukon peli luiskahdellut valmistavissa peleissä uomiinsa, ei samaa voi sanoa vielä TPS:stä. Myös turkulaisjoukkue uudistui viime kaudesta kovalla kädellä valmennusjohtoa myöten, ja sopeutuminen on ottanut aikansa.

Pelaamisen haasteet ovat näkyneet myös tuloksissa: kahdesta kokonaisesta harjoituspelistään TPS voitti toisen, neljästä CHL-ottelussaan turkulaiset ovat hävinneet jokaisen. 

Pelaajista edukseen ovat tappioista huolimatta esiintyneet maalivahti Andrei Karejev, nuorukaiset Jimi Suomi ja Kalle Väisänen ja yhdeksästä ulkomaalaisvahvistuksesta pienimmillä odotuksilla Turkuun saapunut Mitch Hults, eli käytännössä lähtökohtaisesti kärkiketjujen ulkopuoliset pelaajat.

Lupa odottaa reilua petrausta on vastaavasti kärkipelaajiksi hankituilla Filip Sandbergilta ja Elmeri Eroselta. Samaan kategoriaan menevä vahvistus on myös NHL-otsikoihin kesällä ei niin mairittelevassa valossa noussut Mikael Hakkarainen, joka ei ole onnistunut auttamaan joukkuettaan vielä oikein millään tavalla. 

Joukkueet kohtasivat ennen kautta myös keskenään kahdesti. Pitsiturnauksen pätkäpelissä Lukko oli vahvempi 2–0, ja Turussa pelatusta harjoitusottelusta raumalaiset hakivat 4–2-voiton.

Seuraa Heitä

Scott Pooley #12 |

Laitahyökkääjä

On väläytellyt harjoitusotteluissa ja CHL:ssä taitojaan ja kikkavalikoimaansa ja tulee välillä alueelle kolmeakin puolustajaa vastaan.

Mikael Hakkarainen #14 |

Keskushyökkääjä

Päätyi kesällä otsikoihin NHL:n pelaajasiirtojen yhteydessä, ostettiin ulos ja tuli Turkuun. Mitä Hakkarainen saa aikaan kotoisessa Liigassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle