VeikkausTV-ennakko: KooKoo lähtee hakemaan vuosituhannen ensimmäistä voittoaan Raksilasta – "Kyllä se on meille iso haaste"

LIIGA / Ennakko
Jussi Ahokkaan valmentama KooKoo lähtee haastamaan sarjakärki Kärppiä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
VeikkausTV näyttää suorana lähetyksenä kahden modernin valmentajan kohtaamisen, kun Kärpät ja KooKoo iskevät yhteen torstai-iltana Oulussa.

Loukkaantumisten kanssa painiva Kärpät ja alkukauden hienosti suorittanut KooKoo kohtaavat torstai-iltana Oulussa. Ottelussa ei maaleilla juhlita, sillä molemmat joukkueet ovat aivan terävintä kärkeä, mitä tulee vähiten maaleja päästäviin joukkueisiin tämän kauden Liigassa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen Kouvolassa. Tuo ottelu päättyi Kärppien niukkaan 1–0-vierasvoittoon.

Viime kaudella Kärpät vei joukkueiden keskinäiset kohtaamiset nimiinsä voitoin 3–1. Kärpät on ollut KooKoolle vaikea pala purtavaksi kouvolalaisten tämänkertaisella, 2015–16 kaudella alkaneella Liiga-taipaleella. Viiden kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet 17 kertaa, joista Kärpät on voittanut peräti 12. KooKoo ei ole tällä vuosituhannella kaatanut Kärppiä Raksilassa. Ei edes joukkueiden pelatessa samaan aikaan Mestiksessä kaudella 1999–00.

Torstai-illan kamppailuun joukkueet lähtevät hieman erilaisista asetelmista. Kärpät on tukevassa sarjajohdossa, kun sillä on kaulaa Tapparaan seitsemän pistettä. Oululaiset ovat voittaneet edellisestä 14 ottelustaan peräti 13.

KooKoon vastaava käyrä on seitsemän voittoa 14 viime peliin. Tulos on hyvä, mutta joukkue pystyy parempaankin. KooKoo on tällä hetkellä kiinni suorassa pudotuspelipaikassa, vaikka lähimmät haastajat Lukko ja HPK hengittävätkin niskaan vain pisteen päässä.

KooKoo voitti viime ottelussaan tiistaina hurjavireisen JYPin kotikentällään. JYP hallitsi ottelua kaksi ensimmäistä erää, ja vielä hieman ennen kolmannen erän puolta väliä vierailijat johtivat kamppailua lukemin 0–2. Loistavasti kouvolalaisten maalilla kiekkoja napsinut Henrik Haukeland piti joukkuettaan pystyssä kaksi ensimmäistä erää. KooKoo aloittikin kolmannessa erässä hurjan kirin, joka lopulta päättyi dramaattisten vaiheiden päätteeksi 4–2-kotivoittoon. KooKoo vei viimeisen erän maalit nimiinsä peräti 4–0.

Kouvolalaisten päävalmentaja Jussi Ahokas lähtee rauhallisin mielin kohti torstai-illan Kärpät-ottelua. Ahokas tiedostaa, että sarjajohtajan kaatamiseen vaaditaan parasta mahdollista peliä.

– Puhutaan kuitenkin sarjajohtajasta, niin kyllä se on meille iso haaste. Luisteluvoimainen ja hyvää jääkiekkoa pelaava joukkue saadaan vastaan, pohtii Ahokas illan vastustajasta Kärpistä.

Ahokas painottaa illan kamppailuun erikoistilannepelaamista. KooKoon erikoistilannepelaaminen on ollut tällä kaudella todella hyvää. Joukkue on Liigan kolmanneksi paras ylivoimajoukkue ja viidenneksi paras alivoimajoukkue. Jäähykurin on oltava kunnossa.

– Jäähyaitiosta on pysyttävä pois. Erikoistilanteet ovat tällä tasolla totta kai aina avainasemassa. Meillä ne ovat kuitenkin toimineet aika hyvin tällä kaudella. Kärpillä on laaja rosteri, joten ratkaisuvoimaa sieltä löytyy.

Ahokas kertoo, että joukkueella on yhä paljon työtä tehtävänään. KooKoo on tällä hetkellä kiinni suorassa pudotuspelipaikassa, ja matkaa pudotuspeleistä tiputtavaan 11. sijaan on 11 pistettä.

– Ollaan tavoitteessa tällä hetkellä. Paljon on pelejä jäljellä ja töitä tehtävänä. Joukkueessa vallitsee hyvä ilmapiiri kuten pitääkin. Harjoittelu ja työnteko maistuu kaikille, ja sitä kautta on mahdollista saada pisteitä ja pärjätä.

Kärppien valmennus painottaa yhteistyötä

Kärpät haki tiistaina taisteluvoiton Turusta maalein 4–1. Tulos ei kerro ottelun koko kuvaa. Ottelu eteni tasaisesti ja varovaisesti aina kolmanteen erään saakka. Kärpät iski 2–1-johtomaalin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain reilut kaksi minuuttia. 3–1- ja 4–1-maalit tulivat tyhjään nuottaan. Kärppien parhaimmistoa olivat 20 torjuntaa ottanut maalivahti Patrik Rybár sekä tehot 2+1 kirjannut Julius Junttila.

Kärpät pelaa tiivistä yhteistyöjääkiekkoa jonka perimmäisenä ajatuksena on työnteko joukkuekaverille. Kärppien pääkäskijä Mikko Manner kertoo, ettei pukukopissa juurikaan puhuta voittamisesta vaan kovasta työnteosta, jonka seurauksena tulee menestys, jos on tullakseen.

– Me yritetään olla joukkue joka jokaisessa pelissä yrittää loppuun asti. Toinen toiselle pelaaminen ja se, ettei pelätä tehdä virheitä vaan pelataan rohkeasti, tuo meille voiton mahdollisuuden joka ilta. Pelit jatkuvat niin kiivaana, että joka päivä on uusi päivä ja aina on oltava valmis, pohtii Manner Kärppien viime aikojen positiivisia esityksiä.

Manner odottaa torstain KooKoo-pelistä tasokasta jääkiekko-ottelua kahden modernin jääkiekkojoukkueen välillä.

– Laadukkaasti valmennettu ja hyvin liikkuva joukkue tulee vastaan. Uusi valmennus on tehnyt loistavaa työtä. Heillä on myös paljon hyviä pelaajia, joten tiukka peli on tiedossa. Loistava suoritus täytyy esittää, mikäli halutaan voittaa.

Kärpät on kärsinyt useista loukkaantumisista, eikä sairastuvalta ole paljoa apuja luvassa torstain kamppailuunkaan.

– Pelipäivän aamujäillä selviää lopullinen kokoonpano. Hyvin samankaltaisella rosterilla lähdetään kuin tiistainkin ottelussa, päättää Manner.

Kärppien tiimoilta uutisointia on riittänyt tällä viikolla otteluidenkin lisäksi, kun hyökkääjät Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko sekä puolustaja Mikko Niemelä valittiin Venäjän EHT-turnaukseen. Kolmikko oli mukana myös Karjala-turnauksessa.

Maajoukkuekuvioiden lisäksi Kärpät tiedotti solmineensa jatkosopimuksen luottohyökkääjä Jari Sailion kanssa. Jatkosopimus kattaa ensi kauden.

VeikkausTV on palvelu Veikkauksen etuasiakkaille, jota voit katsoa osoitteessa www.veikkaus.fi/veikkaustv. VeikkausTV näyttää syyskauden aikana useita Liigan otteluita ilmaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle