Kärpät ja HIFK kaipaavat kärkipelaajiltaan parempaa suorittamista, HIFK hakee välierien ensimmäistä vierasvoittoa

LIIGA / Ennakko
Sekä Thorell että Leskinen ovat jättäneet toistaiseksi parantamisen varaa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Kärpät ja HIFK kohtaavat perjantaina välierien viidennessä ottelussa. Keskeisiä kehityskohteita ei ole kummankaan riveistä vaikea hakea, sillä runkosarjan parhaiden pistemiesten tahti on hidastunut pudotuspeleissä merkittävästi.

Neljän ottelun jälkeen Kärppien ja HIFK:n välieräsarja on tasalukemissa 2-2. HIFK hakee perjantaina kevään välieräsarjojen ensimmäistä vierasvoittoa. Voiton hakemiseen helsinkiläiset tarvitsevat avainpelaajiltaan runkosarjasta tuttua suorittamista. 

Pudotuspeleihin lähdettäessä HIFK oli yhden ketjun onnistumisten varassa. Pudotuspeleissä onnistujia on ollut laajemmalla rintamalla, mutta samaan aikaan ykkösketjun tehokkuus on laskenut. Sarjassa Kärppiä vastaan Juhani Tyrväisen pistetili on vielä avaamatta ja Erik Thorell on iskenyt vasta yhden, tosin sitäkin tärkeämmän maalin. Joonas Raskin loukkaantuminen toi lisäharmia jo ennestään alisuorittaneet ketjun pelaamiseen.

Erityisesti Tyrväiseltä on lupa odottaa enemmän, sillä ykkössentterin viittaa harteillaan kantava pelaaja ei ole ollut kertaakaan jäällä tasaviisikoin HIFK:n tehdessä maalin. Vastaavasti Kärpät on iskenyt jo viidesti Tyrväisen ollessa kentällä.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi myös Iikka Kangasniemen kevät on ollut vaikea. Runkosarjassa hyökkääjä oli ajoittain pysäyttämätön, mutta keväthankien sulaessa suoritustaso on laskenut ja onnistumiset jättäneet odottamaan itseään. 

Kärppien avainpelaajat ovat olleet tehokkaampia, joskin parantamisen varaa on myös oululaisten riveissä. Ville Leskinen ja Jussi Jokinen ovat kumpikin tehneet neljä pistettä HIFK:ta vastaan, mutta kummankin tehopisteitä kaksi tuli tyhjään maaliin tehdyistä osumista kolmannessa ottelussa.

Katsotaan sitten koko pudotuspelejä tai sarjaa HIFK:ta vastaan, erityisesti Oskar Osalalta, Aleksi Heponiemeltä ja Rasmus Kuparilta on lupa odottaa enemmän. Kolmikko on kerännyt pudotuspeleissä yhteensä vaatimattomat tehopisteet 1+1. Heponiemi on kolmikosta ainoa, joka on pystynyt maalintekoon, kun nuorukainen viimeisteli Kärppien tärkeän tasoitusosuman välieräsarjan ensimmäisessä ottelussa tultuaan kuudentena miehenä kentälle Veini Vehviläisen luisteltua vaihtoon.

Pelillisesti HIFK:n suurin haaste on löytää tasapaino ja ajoitukset omaan karvauspelaamiseensa. Kotikentällään, pienemmässä kaukalossa, Kärppiä ahtaalla pitänyt joukkue ei ole pystynyt yhtä tehokkaaseen karvauspeliin vieraskentällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK ei onnistu vierasryöstössä
Oulun isompi kaukalo on tuonut kilpailuetua Kärpille, jota sillä Helsingissä ei ole. Kärpiltä voikin odottaa jälleen parempaa pelillistä ilmettä, kun yhtälaisia takeita HIFK:n riistopelaamisen toimimisesta ei ole. Kärpät onkin paikoissaan tehokkaampi.
3
1 2