Turunen ja Pennanen rohmuavat Tappara-bussin rattia − "Jätetään se vielä salaisuudeksi"

LIIGA / Ennakko
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Torstain tiukasta koitoksesta oppia ottaneet Antti Pennanen ja Teemu Turunen kävivät lehdistön juttusilla perjantaina. Pelin tiukkuutta kehuivat torstaina myös Tapparalta sekä Jukka Rautakorpi että Tuukka Mäntylä.

− Hieno ottelu, vaativaa jääkiekkoa. Aktiivista, kovaa ja viisasta, juuri sitä mitä odotinkin, totesi Rautakorpi torstaina.

Perjantaina Pennanen nimesi joukkueensa selkeimmät parannuskohdat.

− Pelaajien omien valintojen kiekollisessa pelissä ja kamppailupelaamisessa pitää olla parempia. Tasakentällisin vaaralliset paikat olivat 3-3. Hyökkäyspeli kokonaisuudessaan, miten ylitämme viivoja ja miten siellä hyökkäysalueella pysytään pidempään kiekossa, sen pitää olla parempaa, arvioi Pennanen.

Myös ydinalueelle pääsemisessä oli torstaina vaikeuksia Tapparan tukkiessa tiiviisti keskustan etenkin omalla alueellan.

− Lisäksi se ydinalue, mistä maalit tehdään. Ykkös-kakkosalueelta pitää löytyä useampia meidänvärisiä. Meidän näkemyksemme mukaan siellä on muutama asia, mihin pystymme iskemään. Jätetään se vielä salaisuudeksi, mikä se meidän näkemyksemme mukaan on, millä Tappara saadaan pois balanssista.

Turunen aikoo parantaa

Turunen otti syytä omaankin niskaansa.

− Paljon se on halustakin kiinni. Se jäi aika paljon vajaaksi, vaikka painotimme sitä. Vastustajakin tekee parhaansa, kertoi Turunen kriittisenä.

Avausottelussa Tappara onnistui hidastamaan HPK:n hyökkäämisen pelinopeutta siten, että päätyyn pääseminen ja keskialueen ylityksetkin olivat välillä vaivalloisia.

− He ovat sitä trappiaan tehneet pitkään ja se on hankalampi, mutta on meilläkin omat keinomme sen läpi pääsemiseksi, sanoo Turunen.

Pennanen ei suostunut miettimään, onko HPK:lla saumaa kaataa kivikovaa Tapparaa neljää kertaa ottelusarjassa. Paineet siitä hän kokee nautinnoksi.

− Yksi voitto kerrallaan. Vaatimustaso on kyllä kova, kun yksikin jäähy voi maksaa maalin. Sitä varten täällä onneksi ollaan, ja tunnelma tiivistyy koko ajan.

TPS-sarjassa päävalmentaja Kalle Kaskisen kommunikointi tuomariston suuntaan vaikutti jatkuvalta ja voimakkaalta. Pennasen mielestä tapa on jokaiselle joukkueelle tuttu.

− Varmasti se kuuluu asiaan kaikilla, ja varmaan HPK:kin sitä tekee. Kaikki koittavat vaikuttaa omalla tavallaan, hymyili Pennanen.

− Tuomareille ei kannata kesken ottelun nurista. Pitää keskittyä pelaamiseen, totesi Rautakorpi torstain pelin jälkeen.

Pennasen mukaan lauantain peliin tullaan kokoonpanossa näkemään muutoksia lähinnä laiturien vaihtaessa paikkaa eri ketjujen välillä. "Tiettyjä tutkapareja" pyritään kuitenkin säilyttämään.

Ottelu Hämeenlinnassa alkaa kello 17.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Onko HPK:lla valtteja hihassa?
HPK:n hyökkäyspelistä jäi varsin vaisu kuva avausottelussa, ja parantamisen vara Tapparan tiivistä puolustusta vastaan on kysymysmerkki. Tapparalta tuskin tullaan yllätyksiä näkemään, mutta jos HPK pääsee paremmin päätypeleihin kiinni, voiton mahdollisuus on olemassa.
1 3
2