VeikkausTV-ennakko: HPK ja Ilves janoavat takaisin voittokantaan – ”Tulee todella vauhdikas ja viihdyttävä ottelu”

LIIGA / Ennakko
HPK luistelee perjantai-iltana levänneenä Ilveksen kimppuun.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Hämeen hegemoniakamppailu nähdään suorana lähetyksenä VeikkausTV:stä.

HPK isännöi Tampereen Ilvestä perjantai-illan Liiga-ottelussa. Rinkelinmäki on ollut tamperelaisille viime aikoina yllättävänkin mieluisa paikka vierailla, sillä HPK:n edellisestä kotivoitosta Tupsukorvia vastaan on ehtinyt kulua jo yli kaksi vuotta.

Viime kaudella Ilves vei keskinäiset kohtaamiset voitoin 3–1. Tamperelaiset olivat parempia myös kauden alla pelatussa harjoitusottelussa sekä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tampereella lokakuun alussa. Hallitsevan Suomen mestarin voidaan siis todeta sopivan Ilvekselle tällä hetkellä vastustajana hyvin.

HPK kärsi lauantaina ruman 6–1-tappion Raumalla. Kerho tuli tuohon otteluun hyvin, mutta avauserä meni kaikesta huolimatta kotijoukkueelle maalein 2–0. Vahvan ensimmäisen erän jälkeen peli kääntyi Lukolle ja Kerhon rooliksi jäi lähinnä ottelutapahtumaan osallistuminen. Tuon ottelun käsikirjoitus oli täysin päinvastainen kuin HPK:n edellisessä kotipelissä päivää aiemmin Ässiä vastaan. Siinä porilaiset hallitsivat ensimmäisen erän, jonka jälkeen HPK-valmentaja Antti Pennanen sai piiskattua omansa kopissa nousujohteiseen peliin ja kolmeen pisteeseen.

Hämeenlinnalaiset ovatkin saaneet ladata akkujaan ja valmistautua Ilves-otteluun koko viikon.

— Meillä oli vapaaehtoinen harjoituspäivä Lukko-pelin jälkeen sunnuntaina ja maanantai oli vapaa kaikilla. Tiistaina sitten palattiin arkeen. Olemme näiden kolmen harjoituspäivän aikana pyrkineet löytämään oleellisia juttuja siihen meidän omaan peliin ja kehittämään sitä, HPK:n valmennustiimiin kuuluva Antti Miettinen kertoo.

Yksi tärkeä kehityskohta, missä riittää hiomista on alivoimapeli, joka joutuu nyt kovaan testiin, kun sarjan paras ylivoima saapuu kylään.

— Yksi tärkeä lähestyminen perjantai-iltaan on oman alivoiman hiominen. Alivoimapelaaminen ei ole ollut meidän vahvuutemme, vaan siinä riittää meillä parannettavaa paljonkin. Ilveksen ylivoima on ollut erityisesti kotona erittäin tehokasta ja toki me katselemme sitä, miten Ilves pelaa, mutta omassa tekemisessä on pääpaino, Miettinen painottaa.

— Vastaan tulee kuuma joukkue. Ilves on erittäin nopea ja taitava joukkue, niputtaa Miettinen vastustajan.

Harjoittelun lomassa HPK solmi aiemmin tällä viikolla jatkosopimukset Markus Nenosen ja Miro Ruokosen kanssa. Miettisen mukaan pelaajat voivat reagoida eri tavalla viimeiseen sopimusvuoteensa.

Miro Ruokonen allekirjoitti keskiviikkona vuoden mittaisen jatkosopimuksen HPK:n kanssa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

— Nämä ovat hyvin yksilökohtaisia asioita. Joku voi kokea, että löytää itsestään uusia rajoja pelaajana, kun taas toiselle se jatkosopimus varhaisessa vaiheessa kautta tuo turvaa ja helpottaa jokapäivästä tekemistä.

Ilvesvalmennus peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä

Ilves oli edellisen kerran kaukalossa keskiviikkona, kun tamperelaisten seitsemän ottelun mittainen voittoputki päättyi JYPin viedessä pisteet Hakametsästä. JYP puolusti keskustan erinomaisesti ja Ilveksellä maalipaikkoihin murtautuminen oli työn ja tuskan takana. Kuvaavaa ottelussa oli, että entinen Ilves-vahti Markus Ruusu joutui jyväskyläläisten maalilla torjuntahommiin ainoastaan kymmenen kertaa.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä otti välittömästi tappion omaan piikkiinsä. Hänen mukaansa Ilveksen joukkue harjoitteli edellisviikon jäljiltä liikaa, ja jalat eivätkä ajatus olleet enää mukana keskiviikkoillan kamppailussa.

Nukutun yön jälkeen apuvalmentaja Olli Salo oli yhä samoilla linjoilla päävalmentajan kanssa.

— Siinä ottelussa oli monta monessa. Oltaisiinko voitu tehdä jotain toisin? Varmasti. Mutta tosiasia on, että meillä ei ollut JYPiä vastaan jalat siellä missä piti. Maanantain ja tiistain harjoittelu vaatii meiltä tarkastelua, mutta ennen kaikkea me saimme tästä paljon arvokasta oppia tulevaan, arvioi Salo.

Kun Ilves ja HPK iskivät edellisen kerran yhteen, oli kyseessä uusitulle Ilves-valmennukselle sen toinen ottelu. Ilves kaatoi tuolloin HPK:n 5–2. Tuon jälkeen on kuitenkin tapahtunut paljon ja perjantai-illan kohtaaminen on Salon mukaan täysin eri peli.

Edellinen kohtaaminen oli Ilveksen juhlaa.
Kuva © Jarno Hietanen

— Oltiin aika tehokkaita siinä pelissä. Jos siitä pelistä jotain tarttui matkaan, niin meidän pitää pystyä olemaan todella kärsivällisiä Kerhoa vastaan. Varsinkin kun nyt mennään Hämeenlinnaan, siellä he tulevat varmasti todella kovaa päälle.

Salon olettama on täysin perusteltu. HPK on perinteisesti ollut terävä otteluiden aluissa kotiyleisönsä edessä ja edellisen perjantai-illan laiska avauskaksikymppinen on taatusti HPK:n kopissa muistissa. Lisäkipinää kotijoukkueen maalintekoon tuo vielä se, että illan ottelun yhteydessä on teddy bear toss -tempaus, jolla rohkaistaan yleisöä heittämään nalle Rinkelinmäen jäähallin jäälle, kun isäntäjoukkue HPK tekee avausmaalinsa. Jäälle löytäneet nallet päätyvät lopulta hyväntekeväisyyteen.

— Molemmat joukkueet haluavat luistella ja käyttää kiekkoa. Uskon, että tulee todella vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, Olli Salo tiivistää perjantai-illan odottaman.

HPK-Ilves kello 18.30 VeikkausTV:stä.

VeikkausTV on palvelu Veikkauksen etuasiakkaille, jota voit katsoa osoitteessa www.veikkaus.fi/veikkaustv . VeikkausTV näyttää syyskauden aikana useita Liigan otteluita ilmaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle