Syttynyt SaiPa haastaa HIFK:n kuuden pisteen ottelussa

LIIGA / Ennakko
Tyler Morley on äitynyt jälleen kovaan maalivireeseen.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Torstain ainoa Liiga-kamppailu käydään Helsingissä, kun keskiviikkona Jyväskylästä kovan ryöstön hakenut SaiPa jatkaa tasonsa mittaamista heti seuraavana iltana. Joukkueet miehittävät sarjassa peräkkäisiä sijoja seitsemän ja kahdeksan, joten taistelu pisteistä tulee käymään Nordenskiöldinkadulla erittäin kuumana.

HIFK hyökkää kotiluolassaan SaiPan kimppuun allaan kaksi voittoa sarjassa 13. majailevasta KooKoosta. Vastikään Jarno Pikkaraisen komentoon siirtynyt HIFK-lauma selvisi perjantain koitoksestaan Kouvolassa rimaa hipoen, mutta onnistui nollaamaan vastustajansa vuorokautta myöhemmin Atte Engrenin torjuttua maalillaan nollapelin.

Alexander Bonsaksenin telomaksi tullut Iikka Kangasniemi ilmoitettiin lauantaina sairastuneeksi ja hänen pelikuntonsa onkin vielä tällä erää kysymysmerkki. Varmuudella HIFK:n sairastupaa miehittävät keskiviikkona ainakin Teemu Tallberg, Juho Keränen, Kyle Quincey, Joe Finley sekä kautensa jo hyvissä ajoin paketoinut Thomas Nykopp.

Piristystä loukkaantumisten ja valmentajasotkujen riivaamaan HIFK-leiriin tuo tällä hetkellä joukkueen nestori, 39-vuotias kehäkettu Tommi Santala. Vaikkei Santalan kohdalla voitane puhua kirjaimellisesti kevättä kohden vertymisestä, on hänen panoksensa kaikesta huolimatta jälleen avainasemassa SaiPan puolustusta murrettaessa.

SaiPa on saanut vyölleen nyt useamman onnistuneen iltapuhteen peräjälkeen. Jukurien kaato sekä kovavireisen Pelicansin kanssa pistepotin jakaminen viikonlopun tuplapeleissä enteilivät hyvää jo ennen keskiviikon JYP-koitosta. Myös tuosta ottelusta kotiinviemisinä oli makea pistepotti, kun SaiPa eteni Tyler Morleyn ja Niclas Westerholmin johdolla kutkuttavaan 1–2-vierasvoittoon.

Tero Lehterän mainittua avoimesti pelitavan muuttamisesta on SaiPan peli ollut aiempaa kiekollisempaa ja myös joukkueen taisteluilme on parantunut huomattavasti. Enää keltapaidat eivät pakota hyökkäyksiä alivoimaisena ylöspäin, vaan pyrkivät etenemään keskialueen yli selkeässä viiden miehen muodostelmassa. Lisäksi kiekonhallintaan vaihtojen aikana on kiinnitetty erityishuomiota.

Topi Nättiseltä ja Jonatan Tanukselta SaiPa odottaa edelleen enemmän. Kaksikon peliä edistävät ratkaisut ovat loistaneet poissaolollaan koko kauden, eikä katsomokomennus liene tällä hetkellä kaukana kummankaan kohdalla. Lisäksi Ahti Oksanen ja David Goodwin ovat hiipuneet kärkiduon Cody Kunyk-Morley nostaessa osakkeitaan peli peliltä.

Seuraa Heitä

Juha Jääskä #51 | HIFK

Laitahyökkääjä

Juha Jääskä on HIFK-kokoonpanossa todellinen jokapaikanhöylä. Parhaimmillaan laiturin tontilla viihtyvä Jääskä on joutunut tuuraamaan kauden aikana usein myös senttereitä, mutta päässee torstaina jälleen näyttämään osaamistaan tutuimmalla pelipaikallaan.

Kasperi Torikka #7 | RoKi

Puolustaja

Kauden aikana myös Ketterässä ja SaPKossa lainalla viihtynyt Kasperi Torikka pystyy SaiPa-alakerrassa mainioihin kiekollisiin ratkaisuihin. Keskiviikon JYP-ottelussa Torikan kovat pystysyötöt löysivät tehokkaasti omia lapoja keskialueelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lepoetu kääntää pelin HIFK:lle
SaiPa pelasi keskiviikkona raastavan pelin, mikä näkyy lappeenrantalaisten voimavaroissa Helsingissä. HIFK on puolestaan löytänyt hyökkäykselleen selvän keihäänkärjen, joka tehoilee illasta toiseen. Tämä tuo tarittavaa tulosta myös SaiPaa vastaan.
3 4
0 1