Räjähtävän alun jälkeen jalkoihin jäänyt Pelicans etsii uutta vauhtia - Pelkkä Olkinuora ei riitä HIFK:n pysäyttämiseen

LIIGA / Ennakko
HIFK kiri Pelicansin etumatkan kiinni ja paineli maanantaina ottelusarjassa jo johtoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK ja Pelicans kohtaavat ottelusarjan neljännessä ottelussa keskiviikkona. Vahvan avausottelun jälkeen Pelicans on jäänyt sarjassa jalkoihin sekä pelillisesti että tuloksellisesti.

Pelicans voitti ottelsarjan ensimmäisen erän tyrmäävin 6-0-lukemin. Lukemat eivät antaneet täyttä kuvaa sarjan voimasuhteista, mutta Pelicans oli ottelussa järkevämpi ja kurinalaisempi, joten ansaitsi voittonsa. Runkosarjan lopun perusteella ei ollut aiheellista odottaa erityisesti liikkeessä jälkeen jääneen HIFK:n nousua ottelusarjassa kuskin paikalle, mutta toisin on käynyt.

Toisessa ja kolmannessa ottelussa HIFK on ollut kaksikosta aktiivisempi. Helsinkiläiset nostivat tasoaan erityisesti kiekottomassa pelissä, jossa perässä rimpuilu vaihtui tiiviyteen. Ensimmäisessä ottelussa Pelicans iski kiekonriistojen jälkeen nopeasti ja sai horjutettua HIFK:n puolustuspelaamista. Kahdessa seuraavassa pelissä HIFK:n pelaajat pysyivät paremmin pelin alla ja pystyivät ohjaamaan Pelicansin hyökkäykset laitoihin.

Ensimmäisen ottelun jälkeen HIFK oli tilanteessa, jossa sen piti keksiä uusia lääkkeitä päästäkseen mukaan ottelusarjaan. Nyt vastaavassa asemassa on Pelicans. Jussi Olkinuora on ollut toistaiseksi ottelusarjan paras pelaaja, mutta pelkästään ilmiömäiseen maalivahtipeliin lahtelaiset eivät voi nojata.

Päävalmentaja Ville Nieminen aloitti ketjuruletin jo kolmanteen otteluun. Todennäköisesti muutokset jatkuvat myös keskiviikkona, sillä maanantain ottelussa HIFK oli selvästi viisikkopelaamisessa edellä. Ilman tiivistä viisikkopelaamista Pelicans ei pärjää, vaikka joukkueessa on Jesse Saarisen, Oliwer Kasken ja Juhamatti Aaltosen tasoisia taitoniekkoja.

Parhaimmillaan Pelicansin alemmat ketjut ovat onnistuneet paitsi tehojen muodossa, myös hankkimaan vastustajille jäähyjä. Juuri ylivoimalla nimittäin esimerkiksi runkosarjan toiseksi tehokkaimman ylivoimapelaajan, Oliwer Kasken, ominaisuudet pääsevät parhaiten esiin.

Erityisesti hyvä alku on lahtelaisille keskiviikkona tärkeä, sillä HIFK:lla loksahti moni palanen kohdilleen maanantain ottelun lopussa. Tehottomuudesta kärsinyt Iikka Kangasniemi sai tärkeän onnistumisen tililleen voittomaalinsa myötä. Lisäksi maali tuli ylivoimalla, jonka kanssa HIFK on tuskaillut viime aikoina. Mikäli HIFK saa otteluun vahvan alun, on se vaikea pysäytettävä kotikentällään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Flow on viety, mitä on jäljellä?
HIFK onnistui tuhoamaan Pelicansin flow-pelaamisen kovalla työnteolla, eikä Ville Niemisen valmennusryhmä löytänyt tähän lääkkeitä maanantaina. Jos Lahdessa ei ole tullut ahaa-elämyksiä, HIFK:lla on hyvä mahdollisuus saada sarja katkolle Lahteen. Helsinkiläisten kompastuskivenä on viimeistelytehokkuus.
2 3
1 3