Nordenskiöldinkadun maanantai-illassa kohtaavat mestarisuosikki ja hallitseva mestari

LIIGA / Ennakko
HIFK ja Lukko kohtaavat kolmatta kertaa tälle kaudelle.
Helsingin jäähallin maanantai-illalle saadaan kunnolla säpinää, kun vastakkain asettuvat yksi liigan mestarisuosikki HIFK ja hallitseva mestari Rauman Lukko. Molempien kausi on ollut vaihteleva, joten illan kamppailusta tulee mielenkiintoinen.

Helsingin jäähallin maanantai-illasta ei säpinää puutu, kun runkosarjan viidettä sijaa hallussaan pitävä HIFK ja kahdeksantena majaileva Lukko astelevat helsinkiläisyleisön eteen mittelemään voimiaan. Molempien kausi on sujunut suhteellisen vaihtelevasti, HIFK lähtee tähän iltaan neljä tappiota viimeisestä viidestä pelistä niskassaan.

Lukollakaan ei ole ollut kovin helppoa, kolme tappiota viimeiseen viiteen peliin. Edellisestä näiden joukkueiden kohtaamisesta onkin vierähtänyt pieni tovi, kun HIFK kävi hakemassa joulukuun alussa Raumalta 4–3-jatkoaikavoiton.

Lukon kannalta kausi on sujunut sikäli yllättävän huonosti, koska kuten kaikki muistavat, kyseessä on sentään hallitseva mestari. HIFK:n kohdalla sitä vastoin voidaan puhua projektista kiekkolegenda Ville Peltosen tultua joukkueen peräsimeen. Tämä ilta antaa varmasti suuntaa sille mihin joukkueiden loppukausi muotoutuu.

Kultakypärien taistelupari

Eetu Koivistoinen ja Vili Saarijärvi ovat olleet tähän mennessä kullanarvoisia vahvistuksia joukkueilleen, Koivistoisen ollessa HIFK:n paras pistemies tehoin 19+24, ja Saarijärvenkin pisteet ovat olleet suht erinomaiset 17+25. Näitä herroja kannattaa erityisesti tarkkailla tänä iltana klo 18:30 alkavassa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle