Kärpät saapuu Helsinkiin ottelusarjan katkaisu mielessään, HIFK nousee tai kaatuu tähtipelaajiensa mukana

LIIGA / Ennakko
Erik Thorell on väläytellyt Kärppiä vastaan, mutta kokonaisuutena tulos on jäänyt laihaksi.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Ottelusarjan alussa kumpaakin joukkuetta vaivasi samat ongelmat. Materiaali oli nimellisesti leveä, mutta maalit olivat molemmin puolin tiukassa. Matkan varrella Kärpät on saanut yksilöistään enemmän irti ja johtaa ottelusarjaa voitoin 3−2.

HIFK on ollut ottelusarjassa pelillisesti hienoisesti niskan päällä. Kärpät on ollut kuitenkin tehokkaampi maalipaikoissa ja toisaalta oululaiset ovat pystyneet ohjaamaan suuren osan helsinkiläisten hyökkäyksistä laidoille. 

Ottelusarjassa tappiolla olevan HIFK:n on löydettävä maanantaina kadoksissa ollut tehokkuus ja röyhkeys. Toistaiseksi joukkueen riveistä vain Kyle Quincey on osoittanut tarvittavaa määrätietoisuutta ja päättäväisyyttä hyökkäyspäässä. 

Hyökkäyspään tehokkuudesta ladattiin paineita Juhani Tyrväisen johtaman ykkösketjun niskaan ja tulitukea odotettiin erityisesti Iikka Kangasniemeltä ja Tommi Santalalta.

Ykkösketjusta Joonas Rask loukkaantui, Tyrväinen on onnistunut vain viidennen pelin onnenkantamoisella ja Erik Thorell on väläytyksistä huolimatta ollut pettymys. Kangasniemi on pelannut seitsemän peliä ilman pisteitä ja Santala on tehnyt pudotuspeleissä vain yhden pisteen, senkin rangaistuslaukauksesta. 

HIFK tarvitsee pelaajan, joka ottaa joukkueen reppuselkäänsä. Todennäköisimmin tuo pelaaja löytyy edellä mainitusta joukosta. 

Kärppien riveissä kakkosketjun Rasmus Kupari ja erityisesti Aleksi Heponiemi heräilivät kreivin aikaan viidennessä ottelussa. Kupari avasi pudotuspelien pistetilinsä oululaisten avausmaalissa, ottelun sankariksi noussut Heponiemi puolestaan viimeisteli kaksi osumaa, joista toinen oli voittomaali jatkoajalla.

− Kupari ja Heponiemi näyttivät nyt suuntaa ja ottivat joukkueen reppuselkään. Yritetään maanantaiksi valmistautua paremmin kuin edellisiin peleihin, kertasi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner perjantain koitoksen jälkeen.

Vaikka Kärpät on pysynyt tuloksellisesti kuskin paikalla läpi ottelusarjan, on se tarjonnut jokaisessa ottelussa HIFK:lle mahdollisuuden ottelun voittoon.

− Meidän täytyy vain tehdä pieniä voittavia asioita kärsivällisesti ja pysyä poissa jäähyaitiosta. Tunnetta on jäällä nyt niin paljon, että annetaan välillä jäähyillä liian helposti HIFK:lle momentum, pohti Manner perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK venyttää ottelusarjaa
HIFK on onnistunut omalla pelaamisellaan sekoittamaan Kärppien konemaista peliä läpi ottelusarjan. Kotijäällään helsinkiläiset ovat vahvoilla ja onnistuvatkin venyttämään ottelusarjan seitsemänteen peliin. Voitto irtoaa niukalla erolla.
2 3
0 1