Roope Taposen huippukopit veivät HIFK:n voiton päähän välieristä – Jere Karjalainen teki ensimmäiset maalinsa sitten helmikuun alun

LIIGA / Kuvakooste
Roope Taponen kirjautti HIFK:n voittoisassa vierasottelussa 33 torjuntaa. Helsinkiläisillä on mahdollisuus laittaa sarja pakettiin kotikaukalossa perjantaina. Lukon kannalta Jere Karjalaisen ketsuppipullo taisi aueta liian myöhään.
Kuva © Jenna Westerlund
Lukko aloitti ottelun väkevästi ja Antti Saarela iski kotijoukkueelle helpottavan avausmaalin ajassa 5.21.
Tämän jälkeen HIFK teki kolme maalia alle kolmeen minuuttiin. Otto Paajanen teki ottelun tasoitusmaalin Sebastian Dykin ja Johan Motinin syötöistä.
HIFK:n salamamaalien jälkeen Artjom Zagidulin teki maalillaan tilaa Samuel Jukurille, joka päästi ottelussa taakseen kaksi maalia ottelun kolmannessa erässä.
Ville Peltonen ei ollut tyytyväinen toisen erän tilanteeseen, jossa Matthew Abt taklasi Iiro Pakarista. Pakarinen poistui hetkeksi koppiin, mutta palasi myöhemmin takaisin. Taklaus eteni kurinpitoon.
Vaikka maalilla kävi ajoittain kova kuhina, nappasi Roope Taponen kuitenkin jälleen loistavia torjuntoja.
Hanskaan jäi muun muassa Antti Saarelan yritys.
Jere Karjalainen rikkoi pitkän maalittoman putkensa alivoimalla, mutta saman jäähyn aikana Iiro Pakarinen teki illan toisensa. Eetu Koivistoinen nappasi entisessä kotihallissaan kaksi ykkössyöttöä.
Jere Karjalaisen illan toinen maali toi kotijoukkueelle vielä hieman lohtua, kun pelikellossa oli jäljellä kolme minuuttia.
Ottelu päättyi kuitenkin HIFK:n voittoon maalein 5–3, mikä tietää sitä, että sarja on katkolla helsinkiläisille perjantaina.
Lukon leirissä ilmeet olivat tappion jälkeen synkkiä. Kotijoukkue poistui kaukalosta kiittämättä kotiyleisöään, joka todisti mahdollisesti Lukon kauden viimeistä kotipeliä.