Ässät hiljensi raumalaiset ja tasoitti otteluvoitot – Niklas Rubin oli vieraiden juhlittu sankari

LIIGA / Kuvakooste
Lukko ja Ässät tarjoilivat totuttuun tapaan täydelle hallille nopeatempoisen ja tunteita herättäneen ottelun. Maalivahdit olivat oivassa vireessä kummassakin päässä, ja ottelu ratkesi Ässien hyväksi vasta voittomaalikilpailussa.
Kuva © Jenna Westerlund
Kuten aina Satakunnan paikalliskamppailuissa, pysähdyttiin tälläkin kertaa ennen ottelun alkua kuulemaan Satakunnan laulu.
Kuva © Jenna Westerlund
Kivikylän Areena oli lauantain kunniaksi loppuunmyyty, joten ääntä riitti kummassakin päässä kaukaloa, sillä paikalla oli myös runsaasti Ässien kannattajia.
Kuva © Jenna Westerlund
Maalille oli tunkua, mutta Niklas Rubin piti huolen omasta reviiristään.
Kuva © Jenna Westerlund
Kumpikin joukkue pääsi hieromaan ensimmäisessä erässä ylivoimaa, mutta nopeat taktiikkapalaverit eivät tuottaneet tulosta.
Kuva © Jenna Westerlund
Illan avausmaali oli Ian McCoshenin käsialaa. Yhdysvaltalaispuolustaja pääsi läpiajoon suoraan rangaistusaitiosta ja laukoi varmasti kiekon verkkoon ajassa 26.13.
Kuva © Jenna Westerlund
Lopulta Lukko tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä. Jo ennen Henri Ikosen kauden kahdeksatta maalia kotijoukkueelle kirjattiin kolme tolppaan osunutta laukausta.
Kuva © Jenna Westerlund
Kotijoukkueen vahva painostusjakso päättyi kahteen peräkkäiseen rangaistukseen. Ässät pääsi pelaamaan minuutin verran kahden miehen ylivoimaa, mutta lukemat pysyivät muuttumattomina.
Kuva © Jenna Westerlund
Kuten tyypillisissä paikalliskamppailuissa, tälläkin kertaa tunteet kuumenivat ottelun edetessä.
Kuva © Jenna Westerlund
Jesse Joensuu oli ottelussa haluttua seuraa, sillä suu kävi lähes jokaisen vaihdon jälkeen ja pieniä käsirysyjä nähtiin ympäri kaukaloa.
Kuva © Jenna Westerlund
Artjom Zagidulin torjui ottelussa 24 kertaa, mutta Rubin toisessa päädyssä vei pidemmän korren 26 torjunnalla. Torjuntaprosentteja laskettaessa virkaveljet ovat tilastoissa peräkkäin sijoilla kaksi ja kolme.
Kuva © Jenna Westerlund
Varsinainen peliaika päättyi tasan, eikä jatkoajallakaan nähty ratkaisua, joten yleisölle tarjottiin kiekkoviihdettä koko rahan edestä.
Kuva © Jenna Westerlund
Paikalle matkanneet porilaiskannattajat saivat haluamansa, kun Will Graber ja Eemil Erholtz löivät kumpikin voittomaalikilpailussa kiekon putkista Zagidulinin selän taakse. Lukon ainoa onnistuja oli Josh Kestner.
Kuva © Jenna Westerlund
Rubin kävi vielä ottelun jälkeen heittämässä kuperkeikan ja viihdyttämässä sekä kiittämässä joukkueen kannattajia tuesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Muut timanttikuvat

Asennetta: ON!
LIIGA | 29.1.2023 18:56
Selkä seinää vasten
Naisten Liiga | 22.1.2023 19:31
Unelmien murskautumista ja täyttymyksiä
MAAJOUKKUE | 16.1.2023 0:01
Niin lähellä, mutta niin kaukana
MAAJOUKKUE | 15.1.2023 8:00

Lue myös