Kärpille pidempi korsi viikonlopputrillerin kakkososassa – KalPalle yksi piste muistoksi vierasreissusta

LIIGA / Kuvakooste
Kärpät isännöi viikonloppuna KalPaa kahdessa peräkkäisessä ottelussa, joista jälkimmäinen pelattiin lauantaina. Edellispäivän tappiosta sisuuntuneet vieraat aloittivat murskaavasti, mutta Kärpät nousi sillasta ja paineli vielä ohikin. Viihdyttävän pelin loppuratkaisu jouduttiin lopulta hakemaan jatkoajalta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kun joukkueet luistelivat jäälle, oli niiden edellisestä kohtaamisesta ehtinyt kulua vain vajaa vuorokausi.
KalPa lähti vimmatusti hakemaan revanssia edellispäivän tappioonsa ja isännät olivat heti hätää kärsimässä.
Ensimmäistä kuopiolaismaalia tuuletettiin ajassa 2.28.
Reilut pari minuuttia edellisestä, ja päävalmentaja Tommi Miettinen sai myhäillä joukkueensa 2–0-johtoasemaa.
Avauserästä oli takana alle puolet, kun KalPa latoi taululle jo lukemat 3–0. Kärppien maalilla aloittanut Stanislav Galimov luisteli vaihtoaitioon Joel Blomqvistin ottaessa vahtivuoron.
Oululaisahdinko syveni entisestään, kun Saku Mäenalaselle tuomittiin huitomisesta 5+20 minuuttia ja kultakypärä poistui suihkun puolelle.
Toisessa erässä myös kotijoukkue alkoi saada otetta pelistä. 1–3-kavennuksen erän puolivälissä viimeisteli kapteeni Atte Ohtamaa.
KalPan Roope Laavainen törmäsi rajusti kärppävahti Blomqvistiin. Laavaiselle tuomittiin tilanteesta kaksiminuuttinen estämisestä.
Varsinainen ylivoimapeli ei tuottanut tulosta, mutta lähes välittömästi jäähyn päätyttyä nähtiin taas kärppätuuletuksia. Vierasjohto oli kaventunut enää yhteen maaliin.
Päätöserään luisteli määrätietoinen kotijoukkue.
Tuukka Tieksolan komea rankkariosuma heti erän alkuminuuteilla tasoitti puntit.
Kärppien vahva vire jatkui.
Päätöserän puolivälissä 4–3-osuman viimeistellyt Topi Niemelä sovitteli jo hetken aikaa harteilleen ottelun ratkaisijan viittaa.
Vierailla oli kuitenkin vielä viimeinen sanansa sanottavana.
Pari minuuttia ennen päätössummeria KalPan takaa-ajo kuudella kenttäpelaajalla tuotti tulosta. Varsinainen peliaika päättyi näin lukemiin 4–4.
Oululaisvalmennus kirjasi muistiin askelmerkit jatkoaikaa varten.
Axel Rindell sai pelin tuiskeessa Halloween-henkisen tuunauksen kasvoihinsa. Edellispäivänä kärppäpaidassa debytoineelle puolustajalle kirjattiin ottelussa tehot 0+4.
Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta Juhamatti Aaltonen jatkoaikamaalillaan.
KalPa-leirissä pettymys paistoi pelaajien kasvoilta. Vieraskentillä vaatimattomasti menestyneelle joukkueelle jäi kovasta yrityksestä huolimatta saaliiksi vain yksi piste viikonlopusta.