HIFK ryösti Kärpiltä täyden pistepotin

LIIGA / Kuvakooste
Kärpät ja HIFK kohtasivat lauantai-iltana Oulussa. Tasaisen alun jälkeen helsinkiläisvieraat pääsivät ottelussa niskan päälle ja pysyttelivät kuskin paikalla pelin loppuun saakka. Lopullisesti isäntien loppukiri tyrehtyi, kun HIFK osui kahdesti tyhjiin Kärppien hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ottelutapahtumassa pystyi halutessaan ottamaan myös koronarokotteen.
Aatu Räty sai terveiset katsomosta.
Otto Karvinen haastoi vastustajaa tuttuun tapaansa, kärppänuttu oli vain vaihtunut HIFK-paitaan.
Taneli Ronkainen teki paluun kotijoukkueen puolustukseen muutaman viikon tauon jälkeen.
Petteri Wirtanen teki tilaa kiekolle. Ottelun avauserä oli vauhdikas ja peli aaltoili varsin tasaisesti kaukalon päästä päähän.
Kärppien nelosketju Arttu Hyry - Aatu Räty - Aku Räty työn touhussa. Yhteispeli huipentui päätöserässä kavennusmaaliin.
Stanislav Galimovin ja HIFK-pelaajan törmäily kärppämaalin takana kuumensi runsaslukuisen kotiyleisön tunteita.
Petter Emanuelsson laukoi ottelun avausosuman ylivoimalla aivan ensimmäisen erän lopulla.
Välillä kokeiltiin pelata myös ilman mailaa.
Toisessa erässä kuskin paikan otti HIFK. Galimov piti kuitenkin Kärpät pelissä mukana nappaamalla tärkeitä koppeja.
Oululaisten kolmoskenttä punoi juonia. Mukana menossa oli myös Kiekko-Espoosta lainalla oleva Miro Keskitalo.
Helsinkiläisten tasoitusmaali syntyi toisen erän puolivälissä, kun Sebastian Dykin veto sujahti Galmivin ohi maalin kattoon.
Erän toisella puoliskolla Kärpät joutui kahdesti alivoimapeliin ja tapahtumat keskittyivät Kärppien puolustusalueelle.
Päätöserässä HIFK järjesti tehominuutin, jossa oli jo ratkaisun makua. Ensin Alex Broadhurst tuuletti johto-osumaa ajassa 45:02.
Vain 46 sekuntia edellisestä, ja tilanne oli vieraille jo 3–1.
Kärpät ei tilanteessa lannistunut, vaan Arttu Hyry toi isännät maalin päähän vielä ennen päätöserän puoliväliä. Esityön Hyryn ensimmäiseen liigamaaliin tekivät Rädyn veljekset Aatu ja Aku.
Tunnelma tiivistyi loppua kohti eikä pieneltä nahistelultakaan vältytty.
Kärpät haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Huolimaton syöttö hyökkäysalueella kuitenkin kostautui ja Teemu Tallberg pääsi varmistelemaan helsinkiläisjoukkueen voiton tyhjiin.
Lopullinen sinetti ottelulle lyötiin ajassa 59:20, kun Otto Paajanen heilutteli vielä toisen kerran vartioimattoman kärppämaalin verkkoa, ja 5–2-voitolla täydet pisteet matkasivat Helsinkiin.