KooKoon murskavoitto lähetti Kärpät aikaiselle kesälomalle

LIIGA / Kuvakooste
Kärpät ja KooKoo kohtasivat torstaina Oulussa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa. Kärppien ponneton peliesitys vei pohjoisen pojat kesäloman viettoon, kun nälkäinen KooKoo nappasi ottelusta 5–0-murskavoiton ja eteni Liigan puolivälieriin otteluvoitoin 2–1.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ville Heikkala osallistui joukkueensa jäälämmittelyyn, vaikka ei illan pelaavaan kokoonpanoon kuulunutkaan. Nimikirjoitukset olivat tästäkin huolimatta kovaa valuuttaa.
Kuuma kohtaaminen stattasi asianmukaisin menoin.
Kotijoukkueen paras momentum ajoittui aivan ottelun alkumetreille.
Kiekko ylitti Kärppien maaliviivan ensimmäisen kerran jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin potkaisemalla tehtynä.
Oululaisten peli meni konttaamiseksi.
Peter Tiivola siirtyi lääkärin tukemana pukuhuoneeseen avauserän puolivälissä. Tiivola vaikutti aristavan jalkaansa eikä enää palannut otteluun.
Pian aukesivat KooKoon maalihanat. Teemu Rautiainen katseli aitiopaikalta, kun kiekko ohitti Joel Blomqvistin.
Lisää kylmää kyytiä oululaisille tuli vain pari minuuttia myöhemmin, kun vieraat siirtyivät jo kahden maalin johtoon.
Edellisessä Oulun-kohtaamisessa hattutempun taituroinut Julius Junttila pidettiin tällä kertaa kurissa.
Oskari Setäsen nollapeli irtosi 24 torjunnalla.
Oululaisyleisön reaktiot olivat paljonpuhuvat, kun KooKoo jyräsi 3–0-johtoon Miska Siikosen alivoimaosumalla.
Tämä riitti isännille ja veräjänvartijaksi Blomqvistin tilalle vaihtui Niclas Westerholm.
KooKoon maalilta ei löytynyt kiekonmentävää rakoa.
Kotijoukkueen turhautumisen kasvaessa tilanteita seurasi usein pieni nujakointi.
Kärppävalmennuksen ilmeet olivat vakavat, kun KooKoo siirtyi toisen erän lopulla jo 5–0-johtoon.
Kaksi kouvolalaisten osumista viimeisteli Charle-Édouard D'Astous.
Viimeisetkään Kärppien yritykset eivät tuottaneet tulosta.
Valkopaidat pitivät viisaasti kiekkoa hallussaan.
Yleisö alkoi poistua hallilta jo päätöserän aikana.
Voitto nollapelillä ja paikka puolivälierissä, siinä jos missä oli jo syytä juhlaan!
Kapteeni Atte Ohtamaa joukkoineen kiitti yleisöä päättyneestä kaudesta.
Marko Anttila kävi luovuttamassa mailansa katsomoon ennen kuin luisteli ulos Raksilan jäältä.
Kärppäkannattajat kannustivat omiaan äänekkäästi viimeiseen asti, vaikka mukana olikin myös rantalomarekvisiittaa.
KooKoon pelaajat palasivat vielä pukukopista takaisin hallin puolelle kiittämään paikalle runsaslukuisena saapunutta fanijoukkoaan.
Kouvolalaiskannattajien ilo oli ylimmillään.