Nordiksella 13 maalin ilta – JYPin ylivoima kuritti siipirikkoista HIFK:ta

LIIGA / Kuvakooste
Kotijoukkue HIFK lähti otteluun koronan kurittamana vain yhdeksän hyökkääjän, seitsemän puolustajan ja kahden maalivahdin voimalla. Itse ottelussa HIFK:ta kuritti JYPin ylivoima, joka osui yhteensä viisi kertaa. Kotijoukkue onnistui taistelemaan itsensä usemman kerran peliin mukaan, mutta JYP oli lopulta vahvempi numeroin 7–6 ja otti Nordikselta ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa sitten vuoden 2015.
Otto Karvinen niittasi ensimmäisessä vaihdossaan Valtteri Koskelan jään pintaan.
Niilo Halonen ei saa mailaansa venytettyä Jerry Turkulaisen laukauksen eteen ja illan ensimmäinen 13 maalista on syntynyt.
Koskela painoi Sebastian Dykin laitaan.
Johan Motin tälläsi kiekon yläkulmaan ja toi HIFK:n tasoihin alivoimalla.
JYP kuittasi kuitenkin jälleen johtoon saman ylivoiman aikana, kun Braden Christoffer pääsi naatiskelemaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin Rasmus Heljangon hienosti syötöstä.
Jere Innalan tasoitettua ottelun Severi Lahtinen vei vierailijat jälleen johtoon.
Kaksi numeroa neljätoista, HIFK:n Petteri Wirtanen ja JYPin Samuel Helenius, vastakkain aloitusympyrässä.
JYP-kapteeni Jan Ščotka piti Otto Paajasen aisoissa.
Hankala iltapuhde veti Halosen välillä mietteliääksi.
Teemu Tallberg taisteli kotijoukkueen jälleen peliin mukaan JYPin siirryttyä ensin kolmen maalin johtoon. Tässä syntyy Tallbergin 3–5-kavennus.
Kuusi minuuttia myöhemmin juhlittiin Tallbergin 4–5-kavennusmaalia.
Reid Gardiner kaatoi kuitenkin kylmää vettä kotijoukkueen niskaan vain minuuttia myöhemmin.
HIFK kuitenkin taisteli loppuun asti.
HIFK iski viimeisellä minuutilla kaksi maalia ilman maalivahtia, mutta Dykin 6–7-kavennus syntyi vain 9,2 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, eikä loppukiri riittänyt enää tasoitukseen.
JYP-maalivahti Konstantsin Šostak yritti vielä maalintekoa viimeisillä sekunneilla, mutta kiekon matka päättyi siniviivalla HIFK-pelaajien haltuun. JYP nappasi mukaan kuitenkin täyden kolmen pisteen potin Nordikselta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015.