Satakunnan derby ratkesi pidemmän kaavan kautta — Ässille helpottava voitto

LIIGA / Kuvakooste
Kotijoukkue Ässät johti ottelua Isomäen illassa jo 4-1, mutta raumalaiset kairasivat pelin väkisin tasoihin kolmannessa erässä. Lopulta ratkaisu saatiin voittomaalikilpailussa, jossa patapaidat vetivät pidemmän korren.
Kotijoukkue asteli jäälle sankan savun ja spottien keskeltä.
Ensimmäistä maalia ei tarvinnut kauaa odottaa, Sami Lähteenmäki vei Ässät johtoon alle kolmen minuutin pelin jälkeen.
Lukko ei kuitenkaan tästä lannistunut...
...vaan Janne Keränen toi alle kolme minuuttia myöhemmin raumalaiset tasoihin. Vierasyleisö osasi antaa ääntä sankareilleen tästä.
Rony Ahonen sai ulosajon sohaistuaan mailalla Ässien kultakypärää Sakari Salmista kasvoihin.
Ässät teki johtomaalin ylivoimalla...
...ja Lukon jäähyiltyä toisessa erässä lisää...
...lisäsi syntymäpäiviään viettänyt Jarno Kärki kotijoukkueen 3-1-johtoon.
Tämä ei patapaidoille riittänyt, vaan kiekko saatiin vielä kerran Lukko-vahti Oskari Setäsen selän taakse.
Pekka Virta otti joukkueelleen aikalisän, ja Lukko teki myöhemmin toisessa erässä vielä kavennusosuman.
Sitten Eetu Koivistoinen aloitti kolmannen erän tuomalla raumalaiset jo maalin päähän...
...jonka jälkeen viisi minuuttia ennen erän päätöstä Linus Nyman kurotti viimeistelemään Lukon kirin ja lukemat tasoihin.
Jatkoajalla kaksi kovan taistelun uuvuttamaa joukkuetta ei ratkaisua saanut, joten ottelu eteni voittomaalikisaan...
...jossa kotijoukkue veti pidemmän korren.
Voitto maistui vaikeita aikoja käyneelle ässämiehistölle. Porilaiset ovat voittaneet nyt molemmat runkosarjan kohtaamiset Satakunnan paikallisissa.