Kierrosraportti: Illan ainoassa kamppailussa HIFK painoi takaa rinnalle ja ohi – Kärpät-vahti Niklas Kokko otti osumaa

LIIGA / Kierrosraportti
Kuva © Ville Tohka
12.10.
2023
Liigassa pelattiin torstaina vain yksi ottelu, kun HIFK kukisti Kärpät Helsingissä.

Sekä kotijoukkue Helsingin IFK että vierailija Oulun Kärpät pelasivat eilen vieraissa. HIFK haki tiukan jatkoaikavoiton Hämeenlinnasta ja Kärpät hieman selvemmän vierasvoiton Lappeenrannasta. Kärpät sai otteluun hyvän alun, mutta HIFK jyräsi kuitenkin kovalla hyökkäysvoimalla väkisin rinnalle ja lopulta ohi. 

HIFK:lle maukas kotivoitto Kärpistä

Kärpät karkasi ottelussa jo 3–1- johtoon, mutta HIFK puristi väkisin ohi.

HIFK aloitti ottelun väkevästi ja painoi pelin Kärppien päätyyn. Juha Jääskän maali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä loppuerässä maalinteosta vastasi vain vierailija Kärpät. Oululaisten tehokkuus oli huimaa, sillä HIFK-vahti Roope Taposelle kertyi erässä ainoastaan neljä torjuntaa ja selän taakse livahti kolme kiekkoa. Kärppien kolmas, Marko Anttilan ranneveto, oli erityisen hieno, sillä kova ja tarkka kuti oli juuri vaikean korkuinen torjuttavaksi Taposelle.

Toinen erä urheiltiin tasaisissa merkeissä, ja Kärppien maalilla Niklas Kokko oli hyvässä torjuntavireessä. HIFK onnistui kaivatussa kavennuksessa aivan erän lopussa hienon ylivoimakuvion päätteeksi, kun Iiro Pakarinen laukoi neliön keskeltä kiekon ohi Kokon Jääskän syötöstä.

HIFK vyöryi väkevästi kolmannessa erässä eikä Kokkokaan enää pystynyt pitämään Kärppiä pelissä kiinni. Ensin Joonas Rask nosti hienosti tasoituksen erän puolivälissä ja vähän tämän jälkeen Otto Salin ja Kristian Vesalainen pelasivat koko Kärppäviisikon pihalle parilla hienolla syötöllä ja Vesalainen sai veivata rauhassa kiekon maaliin. Kärpät haki lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia ja pääsikin jo lähes maaliviivalle, mutta HIFK pääsi kuitenkin niskan päälle ja Jääskä kävi vielä heittämässä viidennen maalin tyhjiin.

Maaliodottama: HIFK 3,75 – 2,37 Kärpät