TPS:n härkäviikko päättyy kotikaukalossa Pelicansia vastaan, mutta mahtaako Karejev päästä vieläkään huilaamaan?

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
13.2.
2022
TPS:n neljän ottelun viikko huipentuu kotikaukalossa, kun vastaan tulee edellisen kerran perjantaina pelannut Pelicans.

Seuraa Heitä

Juhani Jasu #61 |

Keskushyökkääjä

Kapteeni on käskenyt otteluruuhkassa. Jatkuuko Jasun maaliputki vielä sunnuntaina?

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Myös Pelicansin Iikka Kangasniemi on edennyt liigaviikkoaan maali per peli -tahdissa. Toki otteluita on Jasua vähemmän.

Pelicansilla on lepoetu sunnuntain otteluun, sillä se on pelannut edellisen kerran perjantaina. Kotijoukkue TPS pelasi lauantaina ja ottelu on turkulaisille jo viikon neljäs.

Lahtelaiset ovat neljän ottelun pisteputkessa. Keskiviikkona Pelicans taipui KooKoolle vähämaalisen ottelun jälkeen vasta jatkoajalla. Perjantaina se kukisti Tapparan maalein 4−2. Ottelussa esiin nousivat nuoret pelaajat. Parikymppinen Alexander Forslund iski liigauransa avausosuman.

Lisäksi lahtelaisen kiekkokoulun kasvatit olivat hyvin edustettuna, sillä tehopisteille pääsi peräti viisi nuorta lahtelaista, kaksi syöttöpistettä kerännyt Elias Vilén heistä tehokkaimpana.

TPS:n otteluruuhka on edennyt vuorotahdissa. Turkulaiset voittivat HIFK:n selvin lukemin sekä maanantaina että lauantaina. Keskiviikon ottelussa KooKoo kukisti turkulaiset maalein 5−3.

Huomionarvoista on, että venäläisvahti Andrei Karejev on pelannut yhtä erää vaille kaikki viikon ottelut. Hänellä oli huilivuoro maanantain HIFK-ottelussa, mutta TPS:n maalilla aloittanut Eetu Anttila joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisen erän jälkeen. Lauantain ottelussa Karejev nollasi HIFK:n 32 torjunnallaan. Kakkosvahtina loppuviikon otteluissa on ollut 19-vuotias Emil Vuorio.

TPS-kapteeni Juhani Jasu on näyttänyt joukkueelleen esimerkkiä iskemällä maalin jokaisessa tämän viikon ottelussa. Lauantaina Jasu saalisti maalin lisäksi vielä yhden syöttöpisteen. Myös Mikael Pyyhtiä ja Jaedon Descheneau ovat olleet viikon aiemmissa otteluissa tehokkaita.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

30.03
TPS - Tappara
4 - 5 JE
28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2

Pelicans

20.04
Tappara - Pelicans
13.04
Pelicans - Kärpät
2 - 1 JE
12.04
Kärpät - Pelicans
1 - 0
09.04
Pelicans - Kärpät
1 - 0
06.04
Kärpät - Pelicans
3 - 5