Liigakausi vauhtiin täydellä höyryllä - kolmella paikkakunnalla paikalliskamppailun tunnelmaa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva ©
Liiga-kausi 2018-19 pistetään käyntiin täyden seitsemän ottelun kierroksella. Jatkoajan toimitus teki analyysit kaikista joukkueista ja niistä saat parhaan käsityksen joukkueiden lähtökohdista kauteen.

Tulosveto

HIFK:n hyökkäyspeli takkuaa
HIFK:n edelliset ottelut CHL:ssä paljastivat karulla tavalla, kuinka paljon helsinkiläisillä on vielä tekemistä. Kolmessa viimeisessä ottelussa HIFK onnistui tekemään vain neljä maalia, vaikka vastassa oli materiaaliltaan heikommat Bolzano sekä Tychy. JYPin organisoitunutta puolustusta vastaan tehtävä ei ainakaan helpotu, eivätkä jyväskyläläiset jätä puolustusalueen nukahteluita käyttämättä.
3 4
0 1

Tulosveto

Jukurit kiusaa KalPaa
KalPa on ollut harjoituskaudella repaleinen ja alavireinen. Materiaalietu kuopiolaisilla on puolellaan, mutta onko esimerkiksi todennäköisesti sairastuvalta palaavan Jaakko Rissasen pelituntuma paras mahdollinen? Jukurit puolestaan panostaa erityisellä tarkkuudella kauden alkuun, jottei lumipallo lähde vyörymään toiseen suuntaan. Kertoimien valossa kannattaa Jukurien yllätys on pelattavissa, vaikka vain tasapelin muodossa.
1 2
1 2

Tulosveto

Kouvolassa juhlitaan maaleilla
Viime kaudella parin välisessä avausottelussa KooKoo yllätti sputnikit iskemällä seitsemän maalia. Myös tällä kaudella on odotettavissa reilusti maaleja, mutta tällä kertaa isäntäjoukkueen päätyyn. SaiPan hyökkäyskalusto on vähintään viime kauden tasolla, kun taas KooKoon puolustus- ja maalivahtipelaamisessa on epävarmuustekijöitä. KooKoo on myös harjoituskaudella ajautunut maalikarkeloihin esimerkiksi juuri SaiPaa vastaan.
2 3
4 5

Tilastot

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

03.08.
Lukko - Ässät
2 - 1

harjoitusottelut

16.08.
Ässät - Lukko
3 - 2
01.09.
Ässät - Lukko
6 - 1

runkosarja

Tulosveto

Yli-innokkuus kostautuu
Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kolmesti. Pitsiturnauksessa Lukko oli vielä vahvempi, mutta kaksi viimeisintä täyspitkää ottelua Ässät vei nimiinsä, jälkimmäisen jopa selvänumeroisesti 6-1. Ero joukkueiden välillä ei ole niin suuri, mutta alkukauden yli-innokkuus saattaa kostautua ja maalimäärä karata tässäkin ottelussa suureksi.
3 4
3 4

Tulosveto

Hurjastelu vaihtuu vähämaalisuuteen
Pelicans voitti pitsiturnauksen, mutta siihen harjoituskauden varsinaisten peliaikojen voittosaldo jäikin. Lahtelaiset ovat onnistuneet voittamaan vain KooKoon jatkoajalla. Sport ei ole esiintynyt juuri vakuuttavammin. Pelicansilla on ollut harjoituskauden aikana laskeva trendi sekä tehtyjen että päästettyjen maalien osalta, eikä Sport ole kotikentällään helppo pala, joten vähämaalinen ja tasainen ottelu odotettavissa.
0 1
1 2

Tulosveto

Tappara näyttää kaapin paikan
Joukkueiden lähtökohdat kauteen ovat selvät. Tappara kuuluu mestarisuosikkeihin, Ilves puolestaan taistelee pudotuspelipaikasta. Materiaaliero on merkittävä. Tappara on ollut harjoituskaudella vakuuttava. Kirvesrinnat ovat hävinneet varsinaisella peliajalla vain CHL-ottelun ruotsalaista Växjötä vastaan. Vaikka Ilveskin on onnistunut haalimaan voittoja, ei se pysty hengellä kuromaan materiaalieroa umpeen.
4 5
1 2

Tulosveto

HPK hakee yllätysvoiton Turusta
Kauden lopussa TPS on sarjataulukossa edellä, mutta se ei tarkoita etteikö HPK voisi hakea yllätyspisteitä kauden avausottelusta. TPS:llä on ollut suuri avainpaikoilla paljon vaihtuvuutta, etenkin henkisellä puolella. Kun lähtijöiden lisäksi vielä Lauri Korpikoski on sivussa, kauden alla koetut tappiot pysyvät mielessä. HPK taas pelasi harjoituskaudella yllättävänkin vahvasti, joten hämeenlinnalaiset pääsevät henki päällä haastamaan.
1 2
2 3