Liiga-kierros: Ouluun luvassa vauhdikas ilta – Mikkelissä JYP hakee jatkoa hyville vierasotteilleen

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Teemu Grönroos
Viikon ensimmäiset liigakamppailut käydään tänään kolmella paikkakunnalla. Kierroksen kärkikamppailu on Kärppien ja Pelicansin kohtaaminen.
Molemmilla joukkueilla on alla tuloksellisesti varsin heikko viikko. Kolme peliä ja kolme pistettä kuvaa kummankin otteita.

Jukurit esiintyi viime viikolla tahmeasti, mutta siitä huolimatta perjantaina HPK-pelistä olisi ollut kolme pistettä otettavissa. Mikkeliläiset kuitenkin lopulta hävisivät kamppailun voittomaalikilpailun jälkeen 2-3.

Nihkeistä tuloksista huolimatta joukkueen puolustuspelaaminen on tiivistynyt eikä ykkössektorin paikkoja anneta vastustajalle kovin helposti. Hyökkäämisessä sen sijaan paistaa huolimattomuus, mistä kertoo karua kieltään myös kolmessa pelissä tehdyt neljä osumaa. Hyökkäysalueella homma on viime matseissa mennyt lähinnä kulmissa pyörimiseksi.

Julius Vähätalo iski HPK:ta vastaan kaksi osumaa ja tämä toi toivottavasti lisää itseluottamusta ykkössentterille.

JYP on kerännyt kauden seitsemästä ottelusta vain yhdeksän pistettä, eikä joukkueessa olla varmastikaan tähän tyytyväisiä. Viime viikollakin jyväskyläläiset kärsivät tappiot KooKoo:lle ja TPS:lle. Tiistaina joukkue sen sijaan onnistui hakemaan täyden pistepotin Porista.

Heikosta pistesaaliista huolimatta JYP on tällä hetkellä Liigan neljänneksi paras vierasjoukkue ja kerännyt keskimäärin 2 pistettä jokaisesta vierasottelusta. Tällä mittarilla vierasmatka Mikkeliin lupaa hyvää.

Hyökkäyskalusto on jyväskyläläisillä aivan kunnossa, mutta nyt alkukaudesta puolustuspeli ei ole ollut parhaimmasta päästä. Oman maalin edessä kaivattaisiin ronskimpia otteita ja muutenkin puolustajat lähtevät helposti hyökkäämään unohtaen itse perustehtävän.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

02.12
Jukurit - JYP
28.11
Lukko - Jukurit
6 - 3
27.11
Ässät - Jukurit
5 - 6 JA

JYP

02.12
Jukurit - JYP
21.11
JYP - Lukko
1 - 6

Tulosveto

Mikkelissä tasainen tiistai-ilta
Mikkelissä on kauden kuluessa nähty kohtuullisen vähämaalisia otteluita, pois lukien avauskierroksella, kun Jukurit kohtasi pääasiassa hyökkäyspäässä alkukauden aikana kunnostautuneen HIFK:n. JYP on aloittanut kauden alakanttiin ja hävisi Jukureille kotijäällään kolmannella Liiga-kierroksella. Odotettavissa on vähämaalisempi ja tasaisempi koitos.
1 2
2 3

Kaksi aktiivista joukkuetta lupaa vauhdikasta iltaa Raksilaan

Pelicans on aloittanut kauden mallikkaasti ja lauantaina joukkue haki Turusta hienon voiton. Kärpät pääsi viime viikolla parempiin tuloksiin ja otti kolme kolmen pisteen voittoa.

Puolustava mestari Kärpät paransi otteitaan viime viikon otteluissa, tuloksena kolme suoraa voittoa. Lauantaina oululaiset löylyttivät kotonaan Lukkoa lukemin 6-2 ja pelaajien elekieli alkoi olla vapautuneempaa kuin aiemmissa otteluissa. 

Kärpistä lähti viime kauden päätteeksi rutkasti maalintekovoimaa pois, mutta lauantaina kamppailu osoitti, että korvaavia miehiä on jo löydetty. Ville Leskiselle on kasattu kovat tulospaineet ja Lukkoa vastaan mies sai ketsuppipulloa auki. 

Pelicans pelasi Kärppien tapaan viime viikolla kolme kamppailua ja pistelaariin kertyi kuusi pistettä. Viikonlopun tuplapeleissä joukkue oli taisteluasenteella liikkeellä ja haki hienot voitot HIFK:sta ja TPS:stä. 

Perjantaina Pelicans oli HIFK:ta vastaan jo 1−3-tappioasemassa, mutta niin vain lahtelaiset saivat taisteltua itsensä tasoihin ja lopulta voittoon pidemmän kaavan kautta.

Joukkue ei vaikuttanut lauantaina TPS:ää vastaan väsyneeltä, päinvastoin. Pelicans antoi turkulaisille kovasti painetta eikä TPS päässyt rytmittämään peliä.

Pelicans on kauden aluksi osoittanut, että se pystyy kontrolloimaan peliä liigan kaikkia joukkueita vastaan. Lahtelaiset varmasti yrittävät haavoittaa Kärppien taitavaa joukkuetta aktiivisella paineella.

Tilastot

Tällä kaudella

runkosarja

01.12.
Pelicans - Kärpät
2 - 3
30.01.
Pelicans - Kärpät
2 - 6

Tulosveto

Kärpät nollaa Pelicansin hyökkäyksen
Vaikka Kärpät ei ole alkukauden aikana kunnostautunut hyökkäysiloittelussa, on se suoriutunut erinomaisesti puolustuspäässä. Oululaiset ovat alkukauden peleissä päästäneet omiin korkeintaan kaksi osumaa, eikä ole mitään syytä olettaa, että Pelicans onnistuisi viimeistelemään jostain syystä muita paremmin. Kärpät ottaa ottelusta täyden pistepotin.
3 4 5
0 1

Saako Tappara Vaasasta kauden ensimmäisen vierasvoittonsa?

Heikosti kauden aloittanut Tappara sai lauantaina makean voiton SaiPasta, joko koneet lähtevät käyntiin? Sport on aloittanut kauden kohtuullisesti ja jäänyt pisteittä vasta yhdessä kamppailussa.

Vaasaan Sportin vieraaksi matkustava Tappara on voittanut kauden ensimmäisistä seitsemästä kamppailusta vain kaksi ja lisäksi pottiin on kertynyt yksi piste hävityn voittomaalikilpailun jäljiltä.

Viime viikon kolmesta kamppailusta käteen jäi yksi voitto lauantaina SaiPaa vastaan. Keskiviikkona KalPaa vastaan porkkanapöksyt dominoivat avauserää mielin määrin, mutta ottelun edetessä ote siirtyi kuopiolaisille ja Tappara koki Niiralassa lopulta karvaan tappion. Paikkojen puutteeseen ottelu ei kaatunut, sillä tamperelaisilla oli ottelussa useita huippupaikkoja.

Lauantaina joukkueen peli oli todella lennokasta ja tuon ottelun tulos oli Tapparalle täysin ansaittu.

Sport on aloittanut kauden keräämällä tasaisesti pisteitä. Vain yhdessä kamppailussa joukkue on kärsinyt täydellisen pistemenetyksen. Viime viikolla joukkueen ainoat ottelut olivat viikonloppuna. Lukko oli perjantaina parempi voittomaalikilpailun jälkeen, mutta lauantaina Sport otti Porissa komean vierasvoiton lukemin 3-6.

Sport on pelannut aktiivista peliä ja pystynyt luomaan hyvin myös maalipaikkoja. Joukkueen ykkössentteri Brody Sutter on aloittanut kauden loistavasti ja iskenyt kuuteen otteluun jo tehot 3+2. Miehen peliotteet ovat muutenkin esimerkillisiä koko muulle joukkueelle.

Tulosveto

Maaleja, maaleja!
Sport on pistänyt alkukauden aikana väkevästi hanttiin isommilleenkin. Sen keskeinen ongelma on ollut häviöt jatkoajalla. Kotkapaidat ovat venyttäneet otteluita jatkoille kolmesti kauden ensimmäisen kuuden ottelun aikana, mutta voitot niissä ovat kiertäneet vaasalaisia. Tappara voitti edellisen pelinsä kotijäällä SaiPaa vastaan, mikä ei tietenkään takaa, että suorittamisen taso tamperelaisten ailahtelevan alkukauden jälkeen olisi yhtäkkiä tasaantunut. Kummankin joukkueen omissa on kolissut alati koko alkukauden, mutta kumpikin on onnistunut myös hyökkäyksessä viimeisten ottelujen aikana. Kuparisaaren tiistai-illassa voidaan odottaa hieman reilumpaa maalimäärää.
3 4 5
3 4 5