Liiga-kierros: Kovavireinen TPS testaa SaiPan kotivireen

LIIGA / Kierrosennakko
SaiPan kotiotteluiden voittoputki joutuu kovaan testiin torstaina, kun kovassa vireessä oleva TPS saapuu Kisapuistoon.

TPS kuuluu tällä hetkellä Liigan kuumimpiin joukkueisiin, kun joukkueella on alla viiden ottelun voittoputki. Viimeiseen neljään otteluun TPS on onnistunut maalinteossa yhteensä 20 kertaa, etenkin joukkueen ykköskenttä Ilari Filppula-Petteri Wirtanen-Zach Budish on ollut viime kierroksilla hyvin tehokas. Erikoistilannepelaaminen on turkulaisilla ollut myös kohdillaan: ylivoimatilastossa TPS on tällä hetkellä sijalla yksi ja alivoimatilastossa sijalla kaksi.

TPS:n maalivahdit Rasmus Tirronen ja Henrik Haukeland ovat pelanneet erinomaisen alkukauden ja molemmat maalivahdit löytyvät maalivahtitilastojen terävimmästä kärjestä. Torjuntavastuu on myös jakautunut tasaisesti. Haukelandin mahdollinen pidempiaikainen loukkaantuminen avaisi Tirroselle huomattavasti enemmän vastuuta.

TPS pääsee todella hyvistä lähtökohdista illan otteluun. Joukkueella on vahvan vireen lisäksi pieni lepoetu SaiPaan verrattuna, kun SaiPa vieraili keskiviikkona Lahdessa häviten Pelicansille nihkeän esityksen jälkeen 4-2.

SaiPa hävisi Pelicans-ottelun jo käytännössä heti ottelun alussa. Joukkueelle on tuottanut erityisen suuria ongelmia ja päänvaivaa otteluiden avauserät jo pidemmän aikaa. Vastustajat ovat tehneet SaiPan kannalta katsottuna luvattoman monta kertaa ottelun avausmaalin tai useamman maalin ja SaiPa on joutunut heti takaa-ajajaksi ottelussa. TPS:ää vastaan joukkueella ei ole varaa antaa yhtään ylimääräistä tasoitusta heikolla ottelun alulla.

SaiPa on hävinnyt kuudesta viime ottelustaan neljä. Joukkueen alkukaudella kantanut hyvä peli-ilme ja aktiivinen pelaaminen eivät ole olleet näkyvissä viime aikoina. Itseluottamus on ollut koetuksella ja virheitä on tullut enemmän niin kiekollisena kuin kiekottomana.

SaiPa sai keskiviikon Pelicans-otteluun lisäapuja sairastuvan puolelta, kun Anssi Löfman ja Ahti Oksanen tekivät paluun kokoonpanoon. Joukkueessa on riittävästi laatua, mutta joukkue kaipaa alkukaudella olleen vahvan itseluottamuksen takaisin itselleen. Kotikentällään SaiPa on ollut tällä kaudella sarjan paras. Ehjällä 60-minuutin pelaamisella joukkue pystyy haastamaan TPS:n voittotaistelussa.

1 - 2
TPS

Tilastot

Edelliset ottelut

SaiPa

12.10
Ässät - SaiPa
0 - 3
10.10
Lukko - SaiPa
6 - 3

TPS

19.10
TPS - Pelicans
0 - 1
18.10
Sport - TPS
5 - 6 VL
11.10
TPS - HPK
2 - 4

Tulosveto

TPS:stä ensimmäinen vierasvoittaja Lappeenrannassa
Torstai-illan ainoassa Liiga-ottelussa SaiPa saa vieraaksi TPS:n. TPS on löytänyt erinomaisen vireen ja on voittanut viimeiset viisi otteluaan varsinaisella peliajalla. Lappeenranta on kuitenkin ollut tällä kaudella vierailijoille vaikea paikka, eikä SaiPa ole seitsemästä kotipelistään hävinnyt vielä yhtäkään. TPS on kuitenkin uskottava kandidaatti ottamaan kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannasta.
1 2
3 4