Lukolla mahdollisuus palata sarjakärkeen − pudotuspeliin mielivien tasaiset parit tarjolla illan kierroksella

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
Liiga jatkuu maanantaina kolmen ottelun voimin, kun kaksi ennakkoon tasaista ja yksi melko yksipuoliseksi odotettu kamppailu mitellään illansuussa.

Seuraa Heitä

Michael Keränen #71 | Sport

Laitahyökkääjä

Kolmessa pelaamassaan ottelussa neljä tehopistettä merkkauttanut hyökkääjä on Sportin menestyksen kannalta iso kulmakivi, joten vaasalaisten kannalta olisi suotavaa, että hän olisi iskussa myös maanantain kierroksella.

Pohjalta ponnistajat

Hämeenlinnassa kohtaavat kaksi Liigan huonoimpaan kolmannekseen kuuluvaa joukkuetta. Kotijoukkue majailee koko sarjan viimeisenä.

HPK:n kausi on ollut vaikea. Tuore päävalmentaja Matti Tiilikainen ei ole saanut ryhmäänsä sellaiseen iskuun, että se voisi mitellä Liigan tasoisessa sarjassa pärjäämisestä. Joukkue on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja, vaikka Emil Larmi on ollut joukkueen apuna.

Vain kaksi voittoa ottanut HPK kamppailee pelinsä ailahtelun kanssa. Edellisestä viidestä ottelusta sillä on kasassa vain kolme pistettä.

Vierailija SaiPa on piristynyt ainakin silmämääräisesti Ville Hämäläisen tultua lomautetun Tero Lehterän tilalle päävalmentajaksi. Entinen pelaaja on saanut tutun kaupungin joukkueen pelaamaan entistä uskaliaammin. Joukkueesta näkyy halu pärjätä.

SaiPa on voinut tukeutua monena iltana maalivahti Niclas Westerholmiin, jolle yli kahden maalin päästäminen on ollut viime aikoina harvinaista.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin, jolloin SaiPa oli jatkoajan jälkeen parempi maalein 4−3.

Tilastot

Edelliset ottelut

HPK

SaiPa

19.03
HPK - SaiPa
1 - 2
18.03
SaiPa - Jukurit
1 - 3
15.03
SaiPa - Sport
4 - 1
12.03
SaiPa - KooKoo
2 - 1 JA

Alemman pudotuspeliviivan molemmat puolet

Sport ja Ässät miehittävät alempaa pudotuspeliviivaa siten, että porilaiset ovat rahtusen verran ulkona pudotuspeleihin oikeuttavasta sijasta.

Kaksi taistelustaan tunnettua joukkuetta iskevät maanantaina yhteen Vaasassa. Tosin kotijoukkue on ottanut tällä kaudella vähiten rangaistusminuutteja koko Liigassa. Ässät majailee tilaston piikkipaikalla. Piileekö ottelun ratkaisu erikoistilanteissa?

Kyseessä on Sportin ja Ässien kauden kolmas kohtaaminen. Porilaiset ovat vieneet nimiinsä kaksi edellistä otatusta eikä Sport ole saanut itselleen kuin pisteen.

Sport hankki ennen joulua hyökkäykseensä Michael Keräsen ja Janne Keräsen kaltaisia täsmähankintoja, joiden avulla joukkue mielii parannella sijoituksiaan. 34 tehtyä maalia oikeuttavat Liigan häntäsijoitukseen tässä tilastossa, joten Keräsillä ja kumppaneilla riittää työsarkaa.

Ässät joutui ennen joulua hyvästelemään NHL-apunsa, joten nyt patapaidat ovat niin sanotusti omalla ryhmällä liikenteessä. 

Tilastot

Edelliset ottelut

Sport

19.03
Ässät - Sport
2 - 1 VL
16.03
KooKoo - Sport
2 - 3 VL
15.03
SaiPa - Sport
4 - 1

Ässät

19.03
Ässät - Sport
2 - 1 VL
12.03
Ässät - HIFK
2 - 4
11.03
HPK - Ässät
6 - 3

Tällä kaudella

Jaksaako Jukurit kyydissä?

Lukko lähtee kamppailuun valtavana ennakkosuosikkina, eikä mikkeliläisille voi antaa moninkaan perustein paljon saumoja.

Lukko on ollut Ilveksen ohella tällä kaudella Liigan valovoimaisimpia joukkueita. Käytännössä ilman NHL-lainoja operoineet raumalaiset voivat siirtyä takaisin sarjakärkeen ottamalla Jukureista voiton.

Jukurit on levännyt alkukaudella vahvasti joukkueen yhteiseen tekemiseen, sillä yksilötähtiä joukkueessa ei ole. Puolustuspäässä on muutama nuori ja taitava pelaaja, mutta vertailussa mikkeliläisillä on hankalaa

Kun Jukurien alkukauden komeetta Vitali Abramov on poissa, on Lukoola yhteensä 10 pelaajaa pistepörssissä korkeammalla kuin yksikään Jukurien pelaaja. Tulivoimaa joukkueella riittää melkoisesti ja sillä on mahdollisuus jatkaa jauhamista samoilla pelaajilla, kun NHL:n suuntaan lähtijöitä ei tällä haavaa ole.

Jukurit ja Lukko ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella, jolloin raumalaiset olivat parempia lukemin 6−3.