Liigakierros: Kärppien U20-poissaolot ovat marginaalisia Jukurien vastaaviin verrattuna

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Alkukauden koronan ja pelillisesti keskinkertaisten otteiden kanssa kamppaillut Kärpät aloittaa uuden vuoden pohjajoukkueisiin kuuluvan Jukurien isäntänä.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #50 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kotijoukkueen menestykseen vaikuttanut Jesse Puljujärvi on poistunut Edmonton Oilersin leirille. Häntä on kuitenkin paikannut tehokkaasti vanha tuttu, Juhamatti Aaltonen. Persoonallisen laiturin tilille on ehtinyt jo kertyä kuusi pistettä kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

Mika Järvinen #38 | Jukurit

Maalivahti

Maalivahtiosastolle hankittu veteraanivahti saattaa saada Oulussa tulikasteensa Jukurit-paidassa.

Ylemmän keskikastin Kärpät vastaan pohjakastin Jukurit

Kärpiltä on kourallinen pelaajia nuorten MM-kisoissa.

Liiga palaa vuodenvaihteen huilitauolta yhden ottelun kierroksella. Kotijoukkue Kärpät on ottelussa valtava suosikki, vaikka vierailija ehtikin järjestämään 1,5 viikkoa aiemmin melkoisen yllätyksen.

Kotipeleissä menestymiseen suosikkiasema ei tällä hetkellä perustu. Siinä missä Kärpät jäi dominoivaan sävyyn kotonaan pisteittä runkosarjan kalenterivuosina 2017−19 yhteensä vain kymmenen kertaa, kävi vuoden 2020 aikana yksin niin kahdeksan kertaa.

Nuorten kisat vain rajoitetusti Kärppien tiellä

Kummankaan joukkueen kokoonpanoa ei päästä valitsemaan täydestä pakasta. Kärpiltä puuttuvat nuoren MM-kisoissa olevat Kasper Puutio, Topi Niemelä, Aku Räty ja Joel Blomqvist sekä valmentaja Ville Mäntymaa. Pelaajanelikosta tosin kukaan ei ole ehtinyt saada kymmentä peliä vyölleen edustusjoukkueen mukana, joten voimasuhteissa menetys emoseuralle ei ole merkittävä.

Jukurien nuorista pelaajista Henri Nikkanen ja Mikko Kokkonen ovat puolestaan molemmat seuransa runkopelaajia, Kokkonen tasan 21 minuutin peliaikakeskiarvolla. Nikkasta kakkosketjun keskellä paikkaava Teemu Henritius ei ole onnistunut hyökkäyssuuntaan ja väännöissä yhtä hyvin kuin Nikkanen.

Jukurit parantaa

Jukurit ehti pelata joulukuussa koronatauon jälkeen kaksi hyvin päinvastaista ottelua. Ensin se kaatoi sarjakärki Lukon 4−0, mutta otti sitten pohjalle kuuluvalta JYPiltä köniinsä 0−4.

Lukkoa vastaan peli oli kokonaisuutena erittäin jämäkkä, ja JYPiä vastaankin mikkeliläisillä oli peli pitkään hallussa. Ketjuista Joachim Rohdin - Anssi Löfman - Jesper Piitulainen on ollut jo pidemmän aikaan joukkueen paras. Myös Simon Stransky sai vihdoin Lukkoa vastaan onnistumisen useiden tuhlattujen paikkojen jälkeen.

Jukurihistorian ainoasta voitosta Kärppiä vastaan Oulussa tulee tiistaina tasan kaksi vuotta.

Ottelu pelataan taas virallisesti tyhjälle katsomolle.

Tilastot

Edelliset ottelut

Kärpät

22.01
Kärpät - TPS
1 - 2
19.01
Kärpät - KalPa
1 - 4

Jukurit

27.01
KalPa - Jukurit
20.01
HIFK - Jukurit
4 - 0

Tällä kaudella

runkosarja

11.11.
Kärpät - Jukurit
2 - 1