Liigakierros: Kärkikahinaa Kouvolassa ja revanssihenkeä Turussa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikkoilta tuo mukanaan neljä Liiga-kamppailua. Tarjolla on taistelua sarjan kärkisijoista sekä ja tiukan tiistain kohtaamisen nopea revanssi.

Pudotuspeliviiva uhkaa karata alamaihin vajonneilta Jukureilta

Kuntopuntarin alapäästä löytyvä Jukurit hamuaa vielä pudotuspeleihin, mutta eron kurominen vaatii enemmän pisteitä. Kärpät on parannellut otteitaan ja pisteitä kertyy.

Eilen Lappeenrannasta voiton hakenut Kärpät on kuuden ottelun kuntopuntarissa sijalla neljä ja pisteitä on kertynyt keskimäärin 2,17 ottelua kohden. Joukkue on parannellut asemiaan mainiosti ja alkaa vähitellen päästä sille tasolle mitä siltä on materiaalin puolesta syytä odottaa. 

SaiPaa vastaan Juhamatti Aaltonen keräsi kolme pistettä ja Aleksi Mustonen onnistui tekemään maalin. Osuma oli Mustoselle vastan kauden kolmas ja pisteitä on kertynyt viisi. Kausi on mennyt hänellä tähän asti mollivoittoisesti, joko alkaa heräillä?

Jukurit on kuntopuntarissa 12. sijalla ja pisteitä on kertynyt vain yksi ottelua kohden. Tuo tahti kaipaa parannusta mikäli mikkeliläiset hamuavat pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Joukkueen kokoonpanossa on muutoksia, sillä Axel Rindell on maajoukkuekomennuksella ja Jakub Galvas poissa pelaajistosta. Puolustusta tulee paikkaamaan Ketterästä joukkueen oma kasvatti Saku Forsblom. Miehellä on hyvä paikka näyttää osaamistaan liigajäillä.

Kärpät jäähyili paljon tiistaina SaiPaa vastaan, joten ylivoimamahdollisuuksia voi Jukureille tulla kotiottelussaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

30.03
Jukurit - Kärpät
3 - 4 JE
28.03
Kärpät - Jukurit
2 - 3
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE

Kärpät

19.04
Kärpät - KalPa
13.04
Pelicans - Kärpät
2 - 1 JE
12.04
Kärpät - Pelicans
1 - 0
09.04
Pelicans - Kärpät
1 - 0
06.04
Kärpät - Pelicans
3 - 5

Tällä kaudella

Kärkikastin kahinaa

Pitkään levänneet KooKoo ja Lukko taistelevat tärkeistä pisteistä. Maalihanansa räväkkäästi aukaissut KooKoo haastaa neljän voittoputkessa olevaa sarjakärki Lukkoa.

Sarjakärki Lukko etenee KooKoota vastaan neljän ottelun voittoputkessa. Tehokkaan hyökkäyksen lisäksi raumalaispuolustus on ollut rautaakin kovempi, sillä neljässä edellisessä ottelussa Lukon oma verkko on heilunut ainoastaan kolme kertaa. Monen pelaajan ollessa tehopisteillä Lukon slovakialaispelaajat Kristian Pospisil ja Pavol Skalicky ovat olleet astetta tehokkaammalla tasolla.

KooKoon tilastot eivät kuitenkaan kalpene edes sarjakärjen rinnalla. Viimeisen kymmenen ottelun aikana kouvolalaiset ovat poistuneet jäältä häviäjinä ainoastaan kerran. Vaikean SaiPa-ottelun jälkeen KooKoo palasi tuttuun muottiinsa, onnistuen maalinteossa peräti seitsemän kertaa JYPin kustannuksella.

Kuluneella kaudella Lukko ja KooKoo ovat ehtineet kohdata jo kahdesti, joista voitot ovat jakautuneet kummallekin osapuolelle. Tämän iltainen voitto pönkittäisi Lukon asemaa sarjataulukon piikkipaikalla, kun taas KooKoolle voitto toisi joukkueen iskuetäisyydelle kakkospaikasta.

Tilastot

Edelliset ottelut

KooKoo

09.03
KooKoo - Pelicans
3 - 6
07.03
Kärpät - KooKoo
6 - 2
06.03
KalPa - KooKoo
3 - 2
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1
28.02
KooKoo - Tappara
2 - 3 JA

Lukko

18.03
Lukko - TPS
3 - 5
16.03
TPS - Lukko
2 - 1
15.03
Lukko - TPS
3 - 2 JE
12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Lukko - TPS
1 - 2

Uhkaako kärkimiesten uupuminen Tapparan voittoputken jatkoa?

Viisi peluria maajoukkuekomennukselle menettänyt Tappara sai jobinpostia, sillä kärkimies Anton Levtchi on loukkaantuneena. Ässät on parannellut asemiaan kuntopuntarissa ja haluaa sementoida paikkansa kymppisakissa.

Seitsemän ottelun voittoputkessa oleva Tappara on kokenut pelaajamenetyksiä ensin maajoukkueeseen ja eilen uutisoitiin Anton Levtchin loukkaantumisesta ja mahdollisesti useamman viikon kestävästä toipumisesta. Menetys on kova, sillä herra on pistepörssissä kolmantena ja Tapparan paras pistemies. 

Kirvesrintojen voittoputkeen ei ole mahtunut kovin paljon kohtaamisia kärkijoukkueiden kanssa. Siitä huolimatta tämä osoittaa, että joukkue paremmalla tiellä kuin aiemmin tällä kaudella. Erikoistilannepelaaminen on erinomaisella tasolla.

Ässät on parannellut asemiaan ja kuntopuntarin käyrä alkaa osoittamaan ylös. Viimeisimmässä kuudessa ottelussa joukkue on pistekeskiarvoltaan kuudentena. Vieraspeleissä porilaiset eivät ole sen sijaan niin hyvin pärjänneet ja pisteitä on tarttunut mukaan keskimäärin joka kolmannesta vierasottelusta.

Ässien viimeisenä lukkona oleva maalivahti Linus Söderström on noussut kelpo tasolle ja antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tappara

13.04
Tappara - KalPa
3 - 1
12.04
KalPa - Tappara
0 - 4
09.04
Tappara - KalPa
1 - 2
06.04
KalPa - Tappara
4 - 5
05.04
Tappara - KalPa
3 - 2 JE

Ässät

12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
06.03
Jukurit - Ässät
4 - 1
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1

Tällä kaudella

Ilveksellä revanssin paikka

Edellisiltana TPS onnistui kukistamaan Ilveksen kauden ensimmäistä kertaa. Petopaidoille on kuitenkin heti perään tarjolla mahdollisuus saada pisteet takaisin.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen TPS onnistui nappaamaan täyden pistepotin Ilvekseltä. Tamperelaisilla oli saumat iskeä turkulaisten kuluttaessa ahkerasti jäähypenkkiään, mutta ei kyennyt murtamaan TPS:n puolustusta.

Turkulaisten saadessa jutun juonesta kiinni Ilves on edellisissä kamppailuissaan suoriutunut ailahtelevasti. Pari kappaletta voittoja on tuonut lohtua uuteen vuoteen, mutta kokonaiskuvassa joukkue tarvitsee onnistumisia kipeästi, mikäli tupsukorvat haluavat pysyä kärkikuusikon paremmalla puolella.

Ottelussa on kummallekin leirille tärkeät pisteet tarjolla, sillä tasapisteissä olevat Ilves ja TPS pääsisivät parhaimmassa tapauksessa nousemaan jopa kolmannelle sijalle.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

30.03
TPS - Tappara
4 - 5 JE
28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2

Ilves

29.03
Ilves - KalPa
2 - 4
27.03
KalPa - Ilves
4 - 2
25.03
Ilves - KalPa
3 - 2 JE
23.03
KalPa - Ilves
1 - 0 JE
21.03
Ilves - KalPa
3 - 4 JE