Liigakierros: Hämeessä taistellaan neljän pisteen sisällä - Kärpillä tappioputki, mutta vastassa häntäpään joukkue

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kahden ottelun kierroksella luvassa yksi tiukka kahina sarjakärjen takana ja yksi ääripäiden kohtaaminen. Tappara ja HPK ovat vain neljän pisteen sisällä. KooKoolla ei ole helppoa: pahoja loukkaantumisia, valmentajan potkut ja vastassa kahdesta tappiosta sisuuntunut suvereeni sarjakärki Kärpät.

Kärpillä allaan kauden pisin tappioputki - KooKoolla ensimmäinen ottelu Tuokkolan potkujen jälkeen

Kärpät lähtee katkaisemaan kauden pisintä tappioputkeaan pahasti siipirikkoisen KooKoon kustannuksella. Kouvolalaiset pelaavat ensimmäisen ottelunsa Mikko Heiskasen alaisuudessa.

Kärpät on hävinnyt kaksi edelistä otteluaan. Se on ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun sarjakärki on hävinnyt kahdesti peräkkäin. Kärppien onneksi TPS:stä täksi kaudeksi Ouluun siirtynyt Jasper Lindsten on näyttänyt viime aikoina piristymisen merkkejä.

Oululaiset saattavat joutua tulemaan toimeen ilman konkaripakki Lasse Kukkosta, joka taklasi Mikkelissä Jukureiden Janne Tavia päähän ulosajon arvoisesti. Taklaus on kurinpitodelegaation käsittelyssä. Sivussa ovat myös nuoret maailmanmestarit Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari, jotka ovat hallissa vain juhlinnan kohteina.

Mikko Manner on hakenut uudistuksia nelosketjuun, jonka peli on takkuillut. Edellisessä ottelussa Miska Humaloja oli siirretty sivuun ja ketjun sentterinä pelasi koko uransa laiturina pelannut Sami Anttila.

KooKoo on edellisestä 15 ottelustaan voittanut ainoastaan neljä ja saldona niistä on kymmenen pistettä. Lauantaina kouvolalaiset hävisivät Lukolle 6-1. Se riitti KooKoon seurajohdolle ja päävalmentaja Tuomas Tuokkola sai potkut. Tuokkolan tilalle nostettiin apuvalmentaja Mikko Heiskanen. Hänellä on kokemusta päävalmentajan pestistä kahdelta edelliseltä Mestis-kaudelta KeuPan penkin takaa.

KooKoo on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista viime aikoina. Kärki on terävä: ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall johtaa Liigan pistepörssiä ja Anrei Hakulinen on noussut maajoukkueeseen asti. Vastapainoksi kärkipelaajien takaa ei ole tullut tukea.

Kouvolalaiset ovat hävinneet kauden aikana kolmannet erät kovalla maalierolla 25-58. Puolustajien sairastuvalla on pitkä jono ja sen päälle ykkösvahti Juha Järvenpään loukkaantuminen on paha takaisku. KooKoota vastaan onkin isketty lyhyessä ajassa useita maaleja viime aikoina.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

Tulosveto

Kärpät ei salli KooKoon ryhtiliikettä
KooKoo lähtee otteluun osittain uusilla opeilla, kun joukkue ilmoitti vaihtaneensa valmentajaa. Suuressa kuvassa muutokset pysyvät silti maltillisina, eikä KooKoolla ole edellytyksiä vastustaa paremman materiaalin turvin operoivaa Kärppiä vastaan. Lukemat saattavat hyvinkin nousta korkeiksi.
5 6
0 1

Tappara lähtee rakentamaan uutta voittoputkea HPK:ta vastaan

Tappara on vuoden vaihduttua päässyt jälleen voittojen makuun. Sen viime vuosien otteet HPK:ta vastaan lupaavat myös hyvää. Kerholla on myös allaan pari voittoa. Kuuman ykkösketjun vastapainoksi HPK:lla on murheita maalivahtiosastolla.

Tapparan joulukuu oli synkkä. Se hävisi peräti seitsemän ottelua. Vuosi 2019 on lähtenyt paremmin käyntiin, sillä tamperelaiset ovat voittaneen vuoden molemmat ottelunsa. Sarjakolmosena oleva Tappara on vain neljä pistettä tasaisessa sarjassa kuudentena olevaa HPK:ta edellä.

HPK on ollut Tapparalle suotuisa vastustaja, sillä vaikka Kerho voittikin kauden ensimmäisen kohtaamisen, oli Tappara voittanut peräti yhdeksän edellistä. Lisäksi Tappara otti voiton kauden toisessa kohtaamisessa.

Lauantaina Niko Ojamäki likimain tuplasi kauden maalisaldonsa iskemällä neljä osumaa KalPan verkkoon. Sen sijaan Kristian Kuuselalla on ollut hankalampaa. Tappara-kapteeni on viimeksi osunut maalipuiden väliin yli kuukausi sitten. Anton Levtchi on pelannut viime aikoina pirteästi ja on kolmen ottelun pisteputkessa.

Myös HPK aloitti vuotensa vahvasti voittamalla sarjajumbo Ässät suvereenin esityksen päätteeksi maalein 5-1. Niclas Lucenius oli mukana HPK:n kaikissa maaleissa merkkauttaen huimat tehopisteet 2+3. Lucenius on sentteröinyt viime aikoina HPK:n kuuminta ketjua, jossa laidoilla pelaavat Philippe Cornet ja maajoukkueessa jo kahdessa turnauksessa kauden aikana esiintynyt Teemu Turunen.

HPK:n maalivahtiosasto on kokenut kolauksen, kun Emil Larmi on loukkaantumisen vuoksi kaksi kuukautta sivussa. Se on avannut näytönpaikan kakkosvahti Antti Karjalaiselle, joka on ennen tätä pelannut vain harvakseltaan HPK:n tolppien välissä.

Karjalainen on kantanut ykkösvahdin viittaa HPK:n kahdessa edellissä ottelussa. Molemmista tuloksena on voitto, joskin Sport kaatui vasta jatkoajalla.

Tulosveto

Yskähtelevien joukkueiden tasainen kamppailu
Kummallakin joukkueella on ollut vaikeutensa viime aikoina. Tappara katkaisi viime viikolla kuuden ottelun tappioputkensa voittamalla ensin Jukurit, sitten KalPan. HPK on kerännyt pisteitä tasaisesti, mutta ennen viime viikon voittoa Ässistä joukkue ei voittanut seitsemään otteluun varsinaisella peliajalla. Myös keskiviikon koitoksesta on lupa odottaa vähämaalista jaj tasaista.
2 3
1 2