Liiga-kierros: Yksi tappioputki katkeaa Jyväskylässä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
18.2.
2021
Torstai-illan ainoassa Liiga-ottelussa iskevät yhteen JYP ja Pelicans. Kuntopuntarin pohjajoukkueista toinen saa tappioputkensa katki Jyväskylän illassa.

Seuraa Heitä

Severi Lahtinen #95 | JYP

Laitahyökkääjä

Täksi kaudeksi juuri Pelicansista JYPiin siirtynyt juonikas ja taitava hyökkääjä ei ole pystynyt sementoimaan pelipaikkaansa tämän kauden heikossa hurrikaaninipussa. Kokoonpanoon päästessään on väläytellyt taitojaan, mutta kokonaisuus on jäänyt vajaaksi. Syttyisikö lahtelaiskasvatti pelaamaan vanhoja pelikavereitaan vastaan?

Elias Vilén #91 | Pelicans

Keskushyökkääjä

Pelaajakadon myötä näyttöpaikkansa Liigan puolella saanut nuori sentteri on käyttänyt saumansa mallikkaasti. Viime pelit Pelicansin pirteimmässä koostumuksessa neloskentän keskellä pelaava Vilén viimeisteli ensimmäisen maalinsa Liigassa tiistaina Tapparaa vastaan. Taitavan nuorukaisen nimi kannattaa pistää muistiin.

JYP ja Pelicans kohtaavat Jyväskylässä toista kertaa tällä liigakaudella. Ensimmäisen kohtaamisen vei nimiinsä Pelicans selvin numeroin 7−1.

Kotijoukkue JYPin kausi on jatkanut murheellista kulkuaan myös kevätkauden puolella ja joukkueen tappioputki on jo seitsemän ottelun mittainen. Viimeksi tuli kuokkaan tiistaina Ässiltä 0−3, vaikka JYP pelissä vahvasti mukana olikin.

Jos JYP torstaina häviää Pelicansilla, sivuaa se seuraennätystään pisimmästä tappioputkesta kahdeksalla tappiolla. 

Markus Ruusu on kantanut viime peleissä epäkiitollista tehtävää torjua kiekkoja sarjajumbon maalilla, joskin kelvollisella torjuntaprosentilla 89,5. Kenttäpelaajilta tuleva apu on melko vähäistä tällä erää. 

Puolustuksessa uutena miehenä mukaan tullut Niko Seppälä tuo joukkueeseen sitä mitä kaivattiinkin eli jämäkkyyttä kaksinkamppailupelaamiseen. Ei Seppälästä puolustuksen messiaaksi ole, mutta peruspätevästä yleispuolustajasta on JYPille varmasti apua nykytilanteessa. 

Erityisesti hyökkäyspelissä näkyi tiistaina edellisen viikon pidempi harjoitusputki. Peliin oli saatu hyvää rakennetta, mutta tehot jäivät silti täysin piippuun, kun jyväskyläläiset eivät saaneet tulostaululle asti yhtäkään maalia aikaiseksi.

Vierasjoukkue Pelicansin vire on ollut laskusuuntainen jo tovin aikaa, kun alla on neljä perättäistä tappiota. Pelaajien kanssa on ollut loukkaantumishuolia ja maajoukkuekomennukset toivat lisää lunta lahtelaisten tupaan.

Jasper Patrikainen on kantanut torjuntavastuuta viime otteluissa, kun Patrik Bartošák oli Tšekin maajoukkueen mukana eikä todennäköisesti pelaa vielä torstainakaan. Patrikainen on hoitanut hommansa mallikkaasti, eikä tiistain Tappara-ottelun neljästä maalista hänen piikkiinsä voi laittaa oikeastaan yhtäkään.

Puolustuksen poissaolot näkyivät tiistaina melko räikeästi, kun oman maalin edustalta vastustaja pääsi hakkaamaan kiekkoja sisään useampaan kertaan. Alex Lindroos on joukkueen onneksi jo saatu takaisin, mutta Joonas Jalvantia, Veeti Vainiota ja Niclas Almaria kaipailtaisiin kipeästi takaisin.

Hyökkäyksessä kärkipelaajien vähyys on näkynyt karulla tavalla maalinteon vaikeutena. Useimpina iltoina taululle on saatu vain yhtä tai kahta maalia, tiistaina jo kolme. Rudolf Červený on kantanut ykkösketjussa vastuuta varsin yksin, eikä tulitukea ole paljoa tullut. Kapteeni Hannes Björnistä saadaan karanteenin vuoksi odottaa vielä vajaat kaksi viikkoa mukaan kokoonpanoon EHT-turnauksen jäljiltä.

Pirteimmät pelimiehet ovat viime aikoina löytyneet nelosketjusta, jossa vahvaa jaksoa ovat pelanneet nuoret Juuso Jämsen ja Elias Vilén hieman kokeneemman Otto Niemisen kanssa. 

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

27.02
TPS - JYP
1 - 3
26.02
JYP - Ässät
5 - 2
23.02
JYP - TPS
3 - 4 JA

Pelicans

Tällä kaudella