Liiga-kierros: Yksi peli riittää, jos se on kauden tärkein − KalPa ja Ässät jakavat pudotuspelipaikkoja

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Antti Tyni - antti.tyni@jatkoaika.com
Tiistain ainoa ottelu on äärimmäisen merkityksellinen. Todennäköisesti käy niin, että KalPa, Ässät ja TPS taistelevat loppumetreille, mutta vain kahdelle on paikka pudotuspeleissä.

Seuraa Heitä

Matti Järvinen #71 | Wolfsburg

Keskushyökkääjä

Järvinen toi noin puolessatoista minuutissa KalPan kahden maalin takaa tasoihin vierasottelussa HIFK:ta vastaan. 30-vuotias Lontoossa syntynyt hyökkääjä rikkoo seuraavalla tehopisteellään oman henkilökohtaisen kausiennätyksensä.

Daniil Tarasov #40 | Salavat Julajev

Maalivahti

Sami Aittokallion kolhukierteen aikana nuori venäläisvahti on ottanut ykköstorjujan viitan harteilleen. Tasaisuus ei ole Tarasovin paras vahvuus, ja ylipelaaminen aiheuttaa välillä päänvaivaa sekä valmennukselle että puolustukselle. Jos laukauksia maalia kohti kertyy läpi ottelun kovalla tahdilla, Tarasovilta voidaan nähdä huippuotteita.

Tuolileikki pudotuspelipaikoista voi alkaa

Tiistain ainoan ottelun päätähdet ovat viime aikoina olleet vahvassa vireessä. Ennen tätä kautta KalPa oli hävinnyt kotonaan Ässille viimeksi neljä kautta sitten.

Ässät ei ollut ennen tätä kautta vuosiin poistunut Kuopion liigaottelusta voittajana. Lokakuun alussa Ässät voitti KalPan 3-0 ,mutta sitä edeltävä voitto oli kaudelta 2015−16, jolloin Pata vei voiton molemmista vieraspeleistään KalPaa vastaan.

Ässien pitkällä kierroksella liigakartan itäosissa tarjoutunut mahdollisuus on hyvä, mutta niin on myös kotijoukkue. Molemmilla joukkueilla on sama päämäärä: taistella mahdollisimman hyvistä asetelmista pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ja ennen kaikkea pitää nousukuntoinen TPS sijalla 11.

Sekä KalPa että Ässät onnistuivat lauantaina saalistamaan kolmen pisteen voiton. KalPa nousi HIFK:n vieraana viimeisen kymmenminuuttisen aikana kahden maalin takaa suoraan voittoon, kun taas Ässät nollasi SaiPan Lappeenrannassa.

Kun KalPan nousuun lisätään viime aikojen voitto Tapparasta, joukkueen nousujohteinen vire on ilmeinen.

Kuopiolaiset ovat vain kaksi pistettä tiistai-illan vieraitaan edellä, joten asetelmat ovat mielenkiintoiset. Pudotuspeleihin pääsee todennäköisesti pienimmällä pistemäärällä lähes vuosikymmeneen, mistä johtuen viimeisen 15 ottelun aikana kolmikko KalPa, Ässät ja TPS käy jatkuvaa taistelua toisiaan vastaan.

KalPasta vahvassa vireessä on ollut ennätyskauttaan pelaava Matti Järvinen, kun taas Ässät on jo hetken nojannut Spinkin kaksosten tehoihin.

Muokattu 4.2. klo 8:42: Lisätty maininta Ässien tämän kauden vierasvoitosta.