Liiga-kierros: Yhden ottelun tiistaikierroksella saa pyyhkeen kehään heittänyt Pelicans nälkäisiä vieraita Jyväskylästä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Niko Niinivirta
18.2.
2020
Liigassa pelataan helmikuisena tiistai-iltana ainoastaan yksi kamppailu, kun panoksetta pelaava Lahden Pelicans saa Isku Areenalle vieraakseen JYPin.

JYP havittelee nousua sarjataulukossa, Pelicans pelaa vain kunniasta

Lahdessa nähdään kahden hyvin erilaisissa tilanteissa olevan joukkueen välinen taisto. Pelicansin loppukausi on pitkälti panokseton, kun taas JYP hakee vielä nousua ainakin HPK:n ohi seitsemänneksi.

Pelicansin viime viikko oli sanalla sanoen värikäs. Viime viikolla joukkueesta poistui useita tähtipelaajia, esimerkiksi kapteeninakin stuntannut Juhamatti Aaltonen ja monipuolinen hyökkääjä Aleksi Mustonen.

Viikko oli tuloksellisestikin murheellinen, joskaan odotuksetkaan eivät lahtelaisia kohtaan olleet erityisen korkealla tyhjennysmyyntien myötä. Keskiviikkona ja perjantaina tulivat tappiot ensin KooKoolle ja sen jälkeen Lukolle, mutta lauantaina Lahden joukkue sai balsamia haavoihinsa voittamalla jumbokamppailussa Jukurit lukemin 2−1.

Pelicans-veskari Jasper Patrikainen pelasi ilmiömäisen ottelun Mikkelissä lauantaina, ja häntä odotetaan maalille myös tänään.

JYP sen sijaan oli menneellä viikolla vahva. Jyväskylän ylpeys nappasi yhdeksästä mahdollisesta pisteestä seitsemän.

Keskiviikkona JYP kaatoi kotikentällään Jukurit ja perjantaina joukkue katkaisi pitkän vierastappioputkensa kaatamalla KalPan Kuopiossa. Viikon ainoa tappio tuli lauantaina kotiareenalla, kun Ilves haki Hippokselta voiton voittomaalikilpailun jälkeen.

JYP lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta ilman panosta pelaava, pitkälti nuorukaisista koostuva Pelicans ei varmasti anna jyväskyläläisille mitään ilmaiseksi.

Tilastot