Liiga-kierros: Ville Koholle 800:s liigaottelu ja Risto Dufva palaa JYPin peräsimeen

LIIGA / Kierrosennakko
Perjantain liiga-kierros tulee pitämään sisällään SaiPan kapteenin juhlaottelun, Risto Dufvan paluun ja eniten maaleja päästäneiden joukkueiden kohtaamisen.
JYP
3 - 1

Dufvan paluu

Hippoksella vietetään perjantaina mielenkiintoisia aikoja, kun aiemmin viikolla JYPin vetovastuun ottanut Risto Dufva palaa penkin taakse. Lauantainen tappio KalPalle jäi Lauri Merikiven viimeiseksi, jonka tilalle jyväskyläläisten seurajohto kaivoi takavuosien velhonsa taikoja tekemään.

Muutosjohtajuutta tarvitaan heti, sillä vastus on kova, kun Helsingin IFK matkaa kylään. IFK:lle ottelu on jo kolmas tälle viikolle ja tämä voi hyvinkin näkyä perjantai-illan ottelussa. Helsinkiläisillä on aiemmin tältä viikolta taskussaan kotijäältään kahden pisteen voitot KalPasta ja Lukosta. IFK:lla kulkee juuri nyt kovaa. He ovat hävinneet ainoastaan kolme viimeisestä kolmestatoista ottelustaan.

Kauden aikaisemmat keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja, mutta ovat kuitenkin kaikki päättyneet helsinkiläisten voittoon. IFK on ollut JYPille hankala vierailija, sillä jyväskyläläisten edellinen runkosarjan kotivoitto IFK:sta on joulukuulta 2017.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

20.09
KalPa - JYP
05.09
Lukko - JYP
5 - 6 JA

HIFK

20.09
HIFK - HPK
07.09
TPS - HIFK

Tulosveto

Naftaliinista kaivettu konkari herättää konkarit
Risto Dufva komentaa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan jyväskyläläisiä. Ottelun mielenkiinto onkin siinä, mitä uusvanha käskijä on saanut aikaiseksi lyhyenä aikana. Tyypillisesti valmentajavaihto herättää joukkueen vähintään hetkellisesti ja tässä tapauksessa Dufva pääsee käsiksi osin jyväskyläläisten kulta-aikojen joukkueeseen, jota jo aikoinaan valmensi. Konkarit heräävät jälleen ja JYP-junan suunta kääntyy kohti positiivista.
3 4 5
1 2
5 - 2

Vuotavat puolustukset iskevät yhteen Kouvolassa

Kouvolassa kohtaavat viime viikon lauantaista asti levänneet KooKoo ja Sport. Kotijoukkueen peli on sakannut pahasti. Se on hävinnyt viimeiset kolme ottelua rumalla maalisuhteella 2-16. Joukkueella on tällä hetkellä peräti viisi puolustajaa sairastuvalla, joka on auttamatta näkynyt tuloksissa. Kuntopuntarissa kouvolalaiset ovat viimeisiä.

KooKoon avoinna ollut puolustus joutuu kohtaamaan mielenkiintoisen haasteen, kun vastaan asettuu tällä kaudella hulluja maalikarkeloita otteluissaan viettänyt Sport. Sarjataulukon yhdeksännellä sijalla majailevat vaasalaiset ovat tehneet Kärppien jälkeen toiseksi eniten maaleja koko Liigassa, yhteensä 128 kappaletta. Samalla se on päästänyt toiseksi eniten maaleja, yhteensä 133. Edellä tässä tilastossa on vain yhden osuman enemmän päästänyt perjantain kohtaamisen isäntäjoukkue KooKoo.

Joukkueiden keskinäinen lupaileekin siis paljon osumia, kun 3.35 maalin keskiarvolla maaleja päästävät joukkueet iskevät yhteen. Jos näin tapahtuu, niin Kouvolassa ainakin taatusti toivotaan, että pistepörssin kolmostilalla paikkaa pitävä Malte Strömwall palaisi näissä talkoissa takaisin maalien makuun.

Tilastot

Edelliset ottelut

KooKoo

20.09
Jukurit - KooKoo
06.09
KooKoo - HIFK

Sport

20.09
SaiPa - Sport
06.09
KalPa - Sport
5 - 0

Tällä kaudella

Tulosveto

Synkkiä pilviä Kouvolassa
Ellei pyyhe ole KooKoon osalta lentänyt tässä vaiheessa kehään, lentää se viimeistään tänä viikonloppuna. Kiekkoa seuraavan väen esityksillään kauden aikana yllättänyt Sport vierailee Kouvolassa tuplaottelussa. Vaasalaiset kamppailevat runkosarjassa jopa paikasta kuuden joukkoon, eikä Sport luovuta pistettäkään erittäin heikosti jo pitkään pelanneelle KooKoolle. Vierailijat ottavat tyrmäyksen joukkueiden tuplaotteluiden ensimmäisessä osassa.
1 2
4 5
3 - 0
TPS

Huippukuntoinen Pelicans ja syvällä kyntävä TPS kohtaavat kärkipään kamppailussa

Perjantain kierroksen kärkipään kohtaaminen käydään Lahdessa, jossa sarjataulukossa neljäntenä oleva Pelicans isännöi pykälää korkeammalla olevia vieraitaan Turusta. Lähtökohta kamppailuun on kuitenkin joukkueilla täysin päinvastainen.

Pelikaani lentää juuri nyt. Lahtelaiset ovat hävinneet viimeisestä yhdeksästä ottelustaan ainoastaan yhden ja ovat voittaneet kaikki ottelunsa tämän kalenterivuoden puolella. Jälkimmäiseen on pystynyt Pelicansin lisäksi ainoastaan Tappara.

TPS on puolestaan ajautunut tappiokierteeseen. Se matkaa Isku Areenalle henkisesti raskas tappio taskussaan, kun se tuli keskiviikkona kolmen maaliin takaa tasoihin kotiottelussa Ilvestä vastaan, mutta hävisi silti ottelun. Tuo tappio oli turkulaisille jo neljäs perättäinen.

Jos Pelicans oli voittanut kaikki vuoden 2019 ottelunsa, on TPS puolestaan ainoana joukkueena Liigassa yhä voitoitta tämän vuoden puolella. TPS:n pistekaula lahtelaisiin on perjantain otteluun lähdettäessä neljä pistettä, joten voitolla Pelicans tulisi jo aivan tuntumaan kolkuttelemaan kolmospaikkaa. Ryhtiliikettä Turussa siis kaivataan ja pian. Pelicansin perässä on nippu nälkäisiä joukkueita muutaman pisteen sisällä, jotka hamuavat itselleen kotietua pudotuspeleihin.

Tilastot

Edelliset ottelut

Pelicans

20.09
Pelicans - TPS
08.09
Lausanne - Pelicans

TPS

20.09
Pelicans - TPS
07.09
TPS - HIFK
05.09
TPS - KooKoo
3 - 2 JA

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

03.08.
Pelicans - TPS
2 - 0
03.08.
TPS - Pelicans
0 - 2

runkosarja

Tulosveto

Turkulaisten perävalot häämöttävät
TPS on hävinnyt jo neljä ottelua putkeen. Turkulaisten karavaanin perävalot ovat tulleet vastaan jo Tapparaa, joka kiilasi heidän ohi sarjataulukossa. Seuraavana vuorossa on Pelicans, joka kuroo perjantai-illan turkulaisten eron vain pisteeseen. Viimeisestä kymmenestä pelistä kahdeksan voittanut Pelicans on kovassa vireessä ja murjoo TPS:n jäänrakoon.
4 5
1 2
4 - 7

Kapteeni Kohon juhlailta

SaiPan ja Tapparan kohtaamisessa päähuomio tulee keskittymään kotijoukkueen kapteeniin Ville Kohoon. Koholle tuleva ottelu on uran 800:s liigaottelu. Ville Koho on kaikkien aikojen tilastossa pelattujen pelien määrässä sijalla 21. Kunnossa pysyessään hän menee tässä tilastossa jo lähiviikkoina ohi Vesa Viitakoskesta ja Toni Koivusesta.

Koholla on ottelun yhteydessä mahdollisuus vielä tuplajuhliinkin, sillä miehen seuraava maali on uran sadas liigaosuma.

SaiPa pelasi torstaina Hämeenlinnassa ja hävisi tuon ottelun lukemin 2-1. Joukkue pääsee kotikaukaloonsa pienen tauon jälkeen, kun kolme edellistä ottelua ovat olleet vierasotteluita. Tämä vieraskiertue lihotti lappeenrantalaisten pistepussia neljällä pisteellä. SaiPa on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Eroa seuraavana olevaan KalPaan on kuusi pistettä.

Vierailija Tapparan tuloksellisesti hyvin vaikea joulukuu alkaa olemaan muisto vain. Viiden ottelun voittoputkessa oleva tamperelaisryhmä on saanut koneensa uudelleen käyntiin ja tulosta on tullut. Profiilipelaajien tason noston lisäksi uusia ratkaisijoita on tullut esiin. Esimerkkinä nuori 21-vuotias hyökkääjä Joona Luoto, joka on iskenyt neljä tehopistettä viimeiseen kolmeen otteluun.

Tulosveto

Tasaista vääntöä Kisapuistossa
Yleensä voi luottaa siihen, että SaiPan ja Tapparan kohtaamiset Lappeenrannan Kisapuistossa ovat tasaisia. Tämä ottelu tuskin tekee poikkeusta tähän kaavaan, sillä lähtökohdat antavat odottaa tasaväkistä kamppailua. SaiPa on valahtanut sarjan kärkipäästä sijalle kymmenen, mutta on edelleen mukana pudotuspelitaistossa. Kotikentällään SaiPa on ollut vahva, eikä luovuta pisteitä sarjakakkoselle Tapparallekaan helpolla.
2 3
1 2